• 9.377.559 stemmen

De 5 Smaken van Joël - Seizoen 1 (2018)

Alternatieve titel: De Vijf Smaken van Joël

Afleveringen: 5

Speelduur: 2 uur en 52 minuten

Met: Joël Broekaert

Oorsprong: Nederland

Datum van release: dinsdag 2 januari 2018

Eerst uitgezonden op: NPO 2 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De 5 Smaken van Joël

Zelfverklaard alleseter en culinair journalist Joël Broekaert neemt de kijker mee in een avontuurlijk onderzoek naar de wereld en de geschiedenis achter de vijf basissmaken. Joël wijdt zijn leven aan alles wat met eten, proeven en smaak te maken heeft. Maar wat zijn zoet, zout, zuur, bitter en umami precies? Waarom bestaan die smaken? Waarom proeven we ze? Waarom zijn we altijd op zoek naar zoetigheid, waarom zijn we toch bitter gaan eten en waarom was zout vroeger zo schaars?

Afleveringen Seizoen 1 (2018)

1. 1. Zoet

2 januari 2018 (34 minuten)

Joël ontdekt waarom iedereen van zoet houdt. In Ethiopië eet hij met gevaar voor eigen leven verse boshoning. Gaat onze liefde voor zoet te ver?

2. 2. Bitter

9 januari 2018 (34 minuten)

Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist naar Suriname waar de extreem bittere sopropo dagelijkse kost is.

3. 3. Zout

16 januari 2018 (35 minuten)

Waarom voegen we zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het vandaan? Op de heetste plek op aarde hakt Joël zoutblokken en in IJsland ziet hij hoe zout rechtstreeks uit de zee wordt gewonnen.

4. 4. Zuur

30 januari 2018 (34 minuten)

Zuur is in de natuur niet echt een uitnodiging om iets te eten. Waarom houden we er dan zo van? In Japan ontdekt Joël waarom ze bij elke maaltijd zure groentes serveren en in Peru proeft hij ceviche.

5. 5. Umami

6 februari 2018 (35 minuten)

Umami is onze jongste basissmaak. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak: Japan. Want wat is umami precies en waarom weten we er in het Westen zo weinig van?

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.