• 9.376.788 stemmen

Dr. Katz, Professional Therapist - Seizoen 1 (1995)

Show titel: Dr. Katz, Professional Therapist

Afleveringen: 6

Speelduur: 2 uur en 18 minuten

Ontwikkeld door: Jonathan Katz en Tom Snyder

Met: Jonathan Katz (stemrol), H. Jon Benjamin (stemrol) en Laura Silverman (stemrol)

Datum van release: zondag 28 mei 1995

Eerst uitgezonden op: Comedy Central (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dr. Katz, Professional Therapist

Dr. Katz is psycholoog. Hij is gescheiden en zijn volwassen zoon Ben, die niet weet wat hij wil in het leven, woont bij hem in. Hij probeert zijn (bekende of niet bekende) patiënten zo goed mogelijk te helpen met hun trauma's, paranoia, conflicten en andere problemen. Daarnaast heeft hij ook zo zijn eigen problemen. Zijn hobby is om de tijd van zijn sarcastische receptioniste Laura te verdoen met melige openingszinnen en bedenksels. Hij is verliefd op Julie, een fysiotherapeut in opleiding die in zijn stamcafé achter de bar staat.

Afleveringen Seizoen 1 (1995)

1. 1. Pot-Bellied Pigs

28 mei 1995 (23 minuten)

Ben merkt een advertentie op in de krant over het grootbrengen van hangbuikzwijnen, ermee te fokken en de kleintjes te verkopen om zo de kost te kunnen verdienen. Hij ontmoet tevens Laura, de receptioniste van Dr. Katz, die hij koffie aanbiedt.

2. 2. Pretzelkins

4 juni 1995 (23 minuten)

Dr. Katz voelt niet lekker over zijn leven. Stanley stelt voor dat hij op zoek gaat naar een vrouw. Julie adviseert hem om niet de hele dag met depressieve mensen, oftewel zijn clientèle, om te gaan.

3. 3. Bully

11 juni 1995 (23 minuten)

Ben is gekwetst wanneer Dr. Katz zonder te vragen 'Bully' weggooit, een door Ben erg gewaardeerde knuffel. Later, wanneer Dr. Katz gitaar speelt, stelt Ben voor dat hij meedoet aan een open podium avond in een club vlakbij.

4. 4. Cholesterol

18 juni 1995 (23 minuten)

Dr. Katz krijgt van zijn dokter te horen dat hij een goede kans maakt op een enorme hartaanval. Hij probeert weer in vorm te komen, met de hulp van Julie. In ruil voor fitness sessies met haar wil zij dat hij haar gitaar leert spelen.

5. 5. Everybody's Got a Tushy

25 juni 1995 (23 minuten)

Dr. Katz zit in over Ben, meer precies over zijn gebrek aan een sociaal leven. Uiteindelijk gaat Ben dan op date met iemand die hij als kind nog kende.

6. 6. Family Car

2 juli 1995 (23 minuten)

Ben vraagt Dr. Katz of hij zijn auto mag lenen. Terwijl hij bij zijn vader op kantoor is, wordt de auto weggesleept omdat hij hem fout geparkeerd had.

avatar van ZAP!

ZAP!

Geweldig dit, was het eigenlijk vergeten. Gister nog afl.1 even weer geprobeerd (slechte kwaliteit YT), maar de animatie is niet geweldig ('squigglevision', gemaakt op de computer)... de humor grotendeels wel. Alsof een aantal Charlie Brown personages volwassen zijn geworden en in de Bizarro World van Seinfeld terechtkomen, zoiets.

Ik las ergens dat dit de serie was die Comedy Central op de kaart zette.

Ik ga zeker nog meer afl. kijken, maar hou het voor nu op dik 4*.

avatar van T.O.

T.O.

Haha, ik was nog een beetje jong toen dit op de VPRO werd uitgezonden dus slechts half meegekregen, maar ik kan me die neurotische personages wel herinneren, die ook nog eens letterlijk trillend bewegen.

Was qua opzet zijn tijd wel vooruit geloof ik en daarnaast ook een typisch Joods-Amerikaans humorproduct als ik dat zo mag zeggen (spectrum Woody Allen - Jerry Seinfeld).