• 9.378.915 stemmen

Encounters with Evil - Seizoen 1 (2016)

Show titel: Encounters with Evil

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Ian Russell

Met: Richard Lintern

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: maandag 14 november 2016

Eerst uitgezonden op: CBS Reality (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Encounters with Evil

Deze documentaireserie probeert enkele van de gruwelijkste misdaden, gepleegd door gestoorde en gewetenloze criminelen, tot op de bodem uit te zoeken. We zien verschillende soorten seriemoordenaars de revue passeren. We zien onder andere familiemoordenaars en psychopaten. De gruwelijke kannibaal moordenaars Jeffrey Dahmer, Stephen Griffiths en Armin Meiwes worden ook onder de loep genomen.

Afleveringen Seizoen 1 (2016)

1. 1. Thrill Killers

14 november 2016 (45 minuten)

Het thema is 'Thrill Killers'. De Britse seriemoordenaar en necrofiel Dennis Nilsen vermoordde minstens 15 mensen en bewaarde een gruwelijke verzameling lichaamsdelen.

2. 2. Psychopaths

15 november 2016 (45 minuten)

Ditmaal gaat het over moordzuchtige psychopaten zonder empathie. De beruchte seriemoordenaars Peter Tobin, Ian Brady en Joanna Dennehy aasden op onschuldige mensen.

3. 3. Evil Imprisoners

16 november 2016 (45 minuten)

De ontvoerders Ariel Castro, Josef Fritzl en Wolfgang Přiklopil hebben jarenlang gevangengenomen meisjes en vrouwen onderworpen aan verschrikkelijke gruweldaden.

4. 4. Prophets of Doom

17 november 2016 (45 minuten)

Bewapend met een dodelijk charisma loodsten sekteleiders Jim Jones, David Koresh en Marshall Applewhite hun volgers langs een duister pad naar een angstaanjagend einde.

5. 5. Kidnap Killers

18 november 2016 (45 minuten)

We maken kennis met de gruwelijke wereld van ontvoeringsmoordenaars. Misdadigers Robert Black, Ian Huntley, Robert Thompson en Jon Venables lokten hun slachtoffers mee.

6. 6. Killer in the Family

21 november 2016 (45 minuten)

De zaken van Mitchell Quy, Stuart Hazell en Jeremy Bamber draaiden allemaal om verraderlijke en wrede familiemoorden.

7. 7. Flesh Eaters

22 november 2016 (45 minuten)

De beruchte kannibaalmoordenaars Jeffrey Dahmer, Stephen Griffiths en Armin Meiwes worden onder de loep genomen.

8. 8. Spree Shooters

23 november 2016 (45 minuten)

De massamoordenaars Adam Lanza, Thomas Hamilton, Michael Ryan, Eric Harris en Dylan Klebold wilden beroemd worden door onschuldige mensen het leven te ontnemen.

9. 9. Sex Crimes

24 november 2016 (45 minuten)

De perverse beulen Peter Sutcliffe en Steve Wright en het sadistische echtpaar Fred en Rosemary West werden door verknipte seksuele ideeën gedreven tot moord.

10. 10. Murderous Medics

25 november 2016 (45 minuten)

Er komen moordzuchtige helers aan bod die het vertrouwen van hun patiënten vreselijk hebben geschonden: Josef Mengele, Beverley Allitt en Harold Shipman.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.