• 9.375.060 stemmen

Onze Man in Teheran - Seizoen 1 (2015)

Show titel: Onze Man in Teheran

Afleveringen: 4

Speelduur: 3 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Thomas Erdbrink en Roel van Broekhoven

Met: Thomas Erdbrink

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 18 januari 2015

Eerst uitgezonden op: NPO 2 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Onze Man in Teheran

Thomas Erdbrink, correspondent voor NRC Handelsblad en The New York Times, laat zien hoe Iran echt is en hoe je overleeft in een land waar niets mag en alles kan. Een zonsverduistering bracht Thomas jaren geleden naar Iran, nu is hij er getrouwd met een pittige fotografe, en is hij één van de laatst over gebleven westerse journalisten in een land dat altijd ruzie heeft met de rest van de wereld. Het heeft vele jaren gekost om de toestemmingen te krijgen om Thomas te volgen tijdens zijn werk en persoonlijke leven in Iran. Het resultaat is ongekende toegang tot een complex land waar de samenleving schuurt en kraakt, maar waar het vergeleken met buurlanden Irak en Afghanistan een oase van rust is.

Afleveringen Seizoen 1 (2015)

1. 1. Liefde in de Islamitische Republiek

18 januari 2015 (50 minuten)

Het was de liefde die Thomas naar Iran bracht. Hij trouwde er en bleef werken in het land waar nog maar heel weinig westerse journalisten welkom zijn.

2. 2. Het Land Waar Niks Kan en Alles Mag

25 januari 2015 (50 minuten)

Als een bevriende journalist wordt opgepakt en daarna verdwijnt, beseft Thomas eens te meer hoe onhelder de regels van de islamitische republiek zijn.

3. 3. De 'Rivier Des Levens'

1 februari 2015 (50 minuten)

Thomas' favoriete Iraanse nichtje wil net zo sterven als haar vader: als een martelaar op het slagveld. Wat hebben Iraniërs toch met lijden?

4. 4. Oog om Oog

8 februari 2015 (50 minuten)

De assistente van Thomas is weer eens opgepakt door de moraalpolitie. Het leven is niet altijd makkelijk voor vrouwen in Iran.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.