• 9.377.963 stemmen

One Foot in the Grave - Seizoen 1 (1990)

Show titel: One Foot in the Grave

Afleveringen: 6

Speelduur: 3 uur

Ontwikkeld door: David Renwick

Met: Richard Wilson, Annette Crosbie en Doreen Mantle

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: donderdag 4 januari 1990

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

• tv Aflevering 5 - vandaag om 23:00 uur op BBC 2

Plot One Foot in the Grave

Victor Meldrew is een man op leeftijd met een kort lontje, die ook nog eens vaak pech heeft. Hij kan nogal slecht tegen dommeriken, maar komt ze helaas regelmatig tegen. Wanneer hij gedwongen wordt met vervroegd pensioen te gaan, krijgt hij plots zeeën van tijd om zich aan deze zaken te ergeren. Victor is getrouwd met Margaret. Zij worstelt om met zijn aan de wereld gerichte donderpreken en hun ongeluk om te kunnen gaan.

Afleveringen Seizoen 1 (1990)

1. 1. Alive and Buried

4 januari 1990 (30 minuten)

Victor Meldrew is zestig. Hij is zojuist ontslagen van zijn baan als beveiliger. Zijn plaats is ingenomen door een doosje en een opgenomen boodschap.

2. 2. The Big Sleep

11 januari 1990 (30 minuten)

Victors neef Geoffrey, die zojuist vervroegd pensioen nam op zestigjarige leeftijd, overlijdt. De Meldrews gaan op de fitness, maar ook daar duikt de dood op.

3. 3. The Valley of Fear

18 januari 1990 (30 minuten)

Victor maakt foto’s van de zonsondergang in Blue Bell Wood en wordt beroofd. Ook wordt er graffiti op hun hun huis gespoten en dus besluit hij dat het tijd is voor actie.

4. 4. I'll Retire to Bedlam

25 januari 1990 (30 minuten)

Victor raakt door een zwerm bijen drie uur opgesloten in zijn schuurtje en zijn bezoek aan de opticien duurt erg lang. Thuis moet hij ook nog op Iris’ vervelende kinderen passen.

5. 5. The Eternal Quadrangle

1 februari 1990 (30 minuten)

Margaret is vol afschuw over het feit dat Victor een naakte vrouw heeft getekend tijdens een cursus. Hij geeft haar zelfs regelmatig een lift naar huis.

6. 6. The Return of the Speckled Band

8 februari 1990 (30 minuten)

De Meldrews maken zich op voor hun jaarlijkse vakantie. De weg naar Athene is echter niet zonder gevaar wanneer hij thuiskomt van het tuincentrum met iets wat hij niet wilde.

avatar van ZAP!

ZAP!

Volgens mij moet ik dit gezien hebben indertijd, maar ik kan me er zo goed als niets van herinneren. Lijkt me wel wat om weer es te proberen - als het te vinden is...