• 11.273 nieuwsartikelen
 • 163.459 films
 • 10.414 series
 • 30.334 seizoenen
 • 617.990 acteurs
 • 193.910 gebruikers
 • 9.025.208 stemmen
Avatar
 
banner banner

Raveleijn (2011)

Avontuur / Familie | Miniserie
2,17 3 stemmen

Show titel: Raveleijn

IMDb beoordeling: 7,4 (103)

Genre: Avontuur / Familie

Afleveringen: 12

Speelduur: 4 uur en 16 minuten

Ontwikkeld door: Jos van der Linden

Met: Daan Colijn, Marieke Westenenk en Mark Sloof van Toor

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zaterdag 26 februari 2011

Eerst uitgezonden op: RTL4 (Nederland)

 • On Demand:

 • Videoland Bekijk miniserie via Videoland
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Raveleijn

Het avontuur begint als de ouders van Thomas, Maurits, de tweeling Emma en Lisa en hun kleine broertje Joost als verrassing de kinderen een dagje mee naar Ravenhorst nemen. Het blijkt niet zomaar een dagje uit, want de reis krijgt voor de kinderen een totaal andere wending. Hun ouders hebben namelijk al lang besloten de oude herberg, die in het bos van Ravenhorst staat, te kopen om daar een wijngaard te gaan beginnen. Joost ontdekt in het bos vlakbij zijn nieuwe huis een oude stadspoort. Raven leiden hem samen met zijn broers en zussen door de poort. De kinderen veranderen in volwassen ruiters en de raven in prachtige paarden. Hier staat hen een groot avontuur te wachten.

Externe links

Afleveringen

 1. 1. De Verhuizing

  26 februari 2011 (22 minuten)

  De zevenkoppige familie Woudenberg is onderweg. Maar waar naartoe precies? Vader Rutger en moeder doen heel geheimzinnig. Tot ze bij een oude herberg aankomen en een makelaar niet weet hoe snel hij de sleutel moet overhandigen en weg moet scheuren van het erf. De familie stapt D'Oude Herberg binnen. Wordt dit misschien hun nieuwe huis?

 2. 2. In D'Oude Herberg

  5 maart 2011 (22 minuten)

  Al twee weken wonen de kinderen in D'Oude Herberg. De meesten hebben hun draai gevonden, behalve Thomas, die vindt het maar niks. Hij wil het liefst terug naar de grote stad, terug naar zijn band. De tweeling, Lisa en Emma, vinden het allemaal prima, via Skype en MSN blijven ze toch op de hoogte van alle roddels in hun oude stad. Als verrassing krijgen ze van papa een pup, ze noemen hem Spike. Ze besluiten met zijn allen Spike uit te laten in het bos. Ineens is de jongste van de Vijf, Joost, verdwenen. Maar waar is hij nou naartoe?

 3. 3. Door de Poort

  13 maart 2011 (21 minuten)

  Joost wordt door een mysterieuze vrouwenstem naar een plek in het bos geleid. Hij ziet een vervallen, oude stadspoort, met de naam Raveleijn. Hij spreekt het woord uit en ineens verschijnt er in gouden letters "Waar Raven Ruyters zullen zeyn". De poort gaat open en Joost rent erdoorheen. Maar eenmaal door de poort, verandert hij in een ruiter te paard. Hij galoppeert verschrikt, maar toch ook nieuwsgierig door. Boven hem vliegt een valk. Ze houdt hem nauwlettend in de gaten, maar voor wie.?

 4. 4. Het Schilderij

  19 maart 2011 (21 minuten)

  De volgende dag vertelt Joost over zijn avontuur achter de poort. Niemand gelooft hem. Zelfverzekerd pakt hij zijn rugzak in en gaat terug naar het bos. Thomas, Maurits, Lisa en Emma besluiten met hem mee te gaan, ze zijn toch wel nieuwsgierig geworden. Maar Joost kan de poort niet meer vinden en teleurgesteld gaan de Vijf naar huis.

 5. 5. Ruiters!

  2 april 2011 (21 minuten)

  In een explosie van hoefgetrappel, galopperen vier glanzende paarden, met vier ruiters op hun rug, aan de andere kant de poort uit. Verbaasd en verschrikt kijken de vier broers & zussen elkaar aan. Wat is er aan de hand?

 6. 6. Verbannen

  9 april 2011 (21 minuten)

  Gevangen in netten liggen de Vijf op de grond. Ze proberen de bannelingen uit te leggen dat ze geen kwaad in zin hebben. Ineens fluistert een van de mannen: "Ze zijn het, het zijn De Vijf!". Meteen worden ze vrijgelaten en Samuël vertelt over de bannelingen van Raveleijn. Hij vertelt alles van begin tot heden. Hij vertelt ook over de oude legende en de voorspelling van de komst van Vijf Ruiters die een eind zullen maken aan de onderdrukking.

 7. 7. Visioenen

  16 april 2011 (20 minuten)

  Ze hebben alle vijf geen oog dichtgedaan en zitten half slapend aan het ontbijt. De meiden zoeken hun moeder op in haar atelier. Daar zien ze de nieuwste schilderijen, met hen vijf als Ruiters. Ze zegt dat de Ravenvrouw haar inspiratie gaf. Iedereen wil terug naar Raveleijn, behalve Thomas. Hij wordt het dorp ingestuurd om brood te halen, maar daar ziet hij alleen maar raven en hoort hij de stem van Halina en Samuël die vragen of ze terugkomen.

 8. 8. De Elementen

  23 april 2011 (22 minuten)

  De Vijf Ruiters keren terug in het dorp van de Bannelingen. Ze vragen zich af waarom zij zijn uitgekozen. Samuël & Samira laten hen het boek zien waarin de oudste sagen en legendes staan over het graafschap Ravenbosch en de stad Raveleijn. Ze vertellen over vijf elementen: aarde, water, hout, metaal, vuur.

 9. 9. Op Weg naar Raveleijn

  30 april 2011 (22 minuten)

  Thomas weet met zijn vuurelement en wapen de Graffers weg te jagen. De zes gaan in volle galop richting Raveleijn. Samuël realiseert zich dat de bannelingen de Vijf moeten helpen. Hij roept iedereen op om zich klaar te maken voor hun vertrek naar Raveleijn. Korda slaagt er niet om de Ruiters te pakken te krijgen, Olaf ontslaat hem wegens zijn falen. Balthar zal hem van nu af aan vervangen. Halina roept de Ruiters op, Joost hoort haar stem. Zij waarschuwt hen voor Graaf Olaf en stuurt hen naar D'Oude Herberg, een paar kilometer buiten de stad. Het blijkt hun huis uit het heden te zijn.

 10. 10. Afspraak in de Herberg

  7 mei 2011 (22 minuten)

  In de grotten kijkt een aantal bannelingen beschuldigend naar de Vijf. De komst van de wachters moest wel hun schuld zijn. Voordat de Vijf kwamen werden ze tenminste met rust gelaten door Graaf Grafhart. Thomas besluit dat ze weg moeten gaan om de bannelingen te beschermen, ook al is hun training nog niet voltooid. Als hun kracht écht van binnen komt, dan kunnen ze die ook zelf vinden. Ze zullen naar Raveleijn gaan en de Graaf verslaan!

 11. 11. De Graaf Ontmaskerd

  14 mei 2011 (21 minuten)

  De Vijf ruiters komen aan bij Raveleijn. Graaf Olaf stuurt zijn Graffers op ze af. Gelukkig ontdekken ze een zwakke plek en binnen de kortste keren zijn de Graffers verslagen. Maar dan begint de grond te trillen... wat heeft de graaf nog meer in petto?

 12. 12. De Bevrijding van Raveleijn

  21 mei 2011 (21 minuten)

  Graaf Olaf heeft nog een laatste verrassing voor de Vijf ruiters. Zal het ze lukken om door het gebruik van hun eigen krachten en vooral goed samen te werken, Raveleijn te redden?

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van brawljeff

brawljeff

 • 2772 berichten
 • 3179 stemmen

Te zien via het YouTube kanaal van Raveleijn.


avatar van Karst

Karst

 • 406 berichten
 • 1274 stemmen

De kinderen vonden het super. Ik vond het heel slecht. Twee sterren lijkt me daarom wel terecht.


avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

 • 241 berichten
 • 971 stemmen

Prima verhaal. Kinderen vinden het geweldig. Kwaliteit is absoluut niet super. Zal vooral een budget dingetje zijn.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.