• 8.709.555 stemmen

Toplijsten (centraal topic)

Jordy

Ik denk er over om, net als op MusicMeter, "de" toplijst hier samen te laten stellen op basis van de top 10 lijstjes van actieve gebruikers. Lijkt me veel interessanter om een lijst series te zien, dan seizoen x of seizoen y van bepaalde series.

Bij andere lijsten (bv. per genre of per jaar) zal dat anders zijn.

Daarnaast denk ik dat het leuk is om een lijst met best gewaarderde recente en/of lopende seizoenen samen te stellen, en later natuurlijk ook een tiplijstje met onontdekte pareltjes.

avatar van Seam_mm

Seam_mm

Maar een alternatieve toplijst met het gemiddelde cijfer over alle seizoenen lijkt mij ook wel interessant. De best gewaardeerde lopende seizoenen vind ik ook een erg interessant voorstel, of de beste nieuwe series.

avatar van mjk87

mjk87

En een floplijst vol GTST en andere soaps mag ook niet ontbreken natuurlijk.

Zowel top uit de top 10s als toplijst voor series gebaseerd op de gemiddelde van seizoenen lijkt me interessant.

avatar van LuukRamaker

LuukRamaker

• 1986 berichten

Wat me als recente toplijst wel interessant zou lijken is een rotatielijst zoals op MusicMeter. Zo komt volgens mij erg mooi naar voren wat gebruikers van de site goede recente series vinden, net als dat bij de albums het geval is op MuMe. Wel lijkt me de geldigheid van de persoonlijke rotatielijst dan wat kort, dus wellicht is het dan wat om die een half jaar geldig te laten zijn.

Maar het zal natuurlijk eerst afwachten zijn hoeveel users er komen, want in het geval van zo'n rotatielijst is het natuurlijk wel gewenst dat gebruikers in grote getale aanwezig zijn.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Dacht ik ook al aan, maar moet de lijst dan net als op BoekMeter (3 boeken) en MusicMeter (5 albums) tot een bepaald aantal beperkt worden? Sommige mensen volgen immers tientallen series.

Jordy

We kunnen aan de hand van de "gezien" markeringen ook zonder rotatielijst wel een lijstje gaan maken van actuele series die het meest bekeken worden.

We hebben een eerste top 100 ! die nu nog maar top 79 gaat

Top 100 - TvMeter.nl

avatar van Pat Chuli_mm

Pat Chuli_mm

En het is een top 100 van "albums"

"Deze lijst is samengesteld uit de persoonlijke top 10-lijsten van de actieve TvMeter-gebruikers, en dus niet via de stemgemiddelden. Een nummer één positie in een persoonlijke top 10 is goed voor 10 punten, voor een nummer tien-notering krijgt een "ALBUM" 1 punt voor deze lijst".

Jordy schreef:

We hebben een eerste top 100 ! die nu nog maar top 79 gaat

Top 100 - TvMeter.nl

Als je op de lijst klikt op Game of Thrones of op Twin Peaks krijg je foutmeldingen of je komt bij een andere serie uit.

Ook het facebook gebeuren werkt nog niet.

stinissen schreef:

vreemd, ik niet

Jordy schreef:

vreemd, ik niet

Jij ook hoor haha ik vegat erbij te zeggen dat je daarna eerst op stemtabel moet klikken en daarna op de series en dan gaat het mis.

Jordy

okee er moet daar helemaal geen stemtabel optie zijn, aangezien je niet op series kunt stemmen

avatar van Seam_mm

Seam_mm

Ziet er netjes uit die top 100. Opvallend dat Rick and Morty helemaal onderaan staat Als eerste show en zo'n hoge gemiddeldes is dat toch wel een onverwachte plek.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Dacht ik toch op eenzame hoogte te staan met een idiote hoeveelheid meningen, maar nu voel ik de hete adem van 'The Oceanic Six' steeds dichterbij komen.

avatar van brawljeff

brawljeff

Goed bezig allebei!

avatar van The Oceanic Six

Misschien leuk om ook een serie top 10 van dit jaar te plaatsen a la de toplijstjes op de andere Meter-sites?

avatar van marsie&annie

marsie&annie

Vraag, hoe kan ik zoeken naar toplijsten series, bijvoorbeeld meer dan 50 stemmen, HBO Max etc? Ik kan nu alleen HBO Max films zoeken?