menu

Mijn Updates +
Film / Algemeen / James Bond

zoeken in:
avatar van John Barry
Ik had begrepen dat Craig de persoon was die Boyle had aangedragen. Ik kan mij best voorstellen dat Craig door dit gedoe er geen zin meer in heeft. Maar het zal inderdaad wel erg jammer zijn als hij opstapt nu het met Boyle is mis gegaan. Je weet het maar nooit, maar ik denk dat Craig gewoon aanblijft als Bond.

De omgang van Bond met vrouwen is in de loop van serie al geëvalueerd.
In bijvoorbeeld sommige oude Bond films slaat bond vrouwen of verstopt hij ze in een kast om vervolgens het bed te delen met een andere vrouw. ( The Man with the Golden Gun)
Dit soort dingen zie je in het algemeen niet meer terug in de recentere Bond films.

Vrouwen in Bondfilms zijn qua karakter een stuk sterker geworden. (Niet dat in oude Bondfilms helemaal geen sterke vrouwelijke karakters zaten (integendeel zelfs). Maar een aanzienlijk deel van de vrouwen liep wel erg aan het handje van Bond of waren niet altijd even slim.

James Bond films passen zich vaak aan de tijd waarin ze worden gemaakt.
Dat de huidige ontwikkelingen omtrent Metoo een reden zijn om nog een keer te kijken naar de omgang van Bond met vrouwen vind ik op zich niet vreemd. De vraag is alleen in hoeverre deze maatschappelijke ontwikkelingen ook letterlijk als onderwerp in een Bondfilm terug moet komen. Persoonlijk heb ik geen zin in een Bondfilm wat voor een groot deel gaat over de metoo bewegingen.

avatar van Redlop
John Barry schreef:


Dat de huidige ontwikkelingen omtrent metoo een reden zijn om nog een keer te kijken naar de omgang van Bond met vrouwen vind ik op zich niet vreemd. De vraag is alleen in hoeverre deze maatschappelijke ontwikkelingen ook letterlijk als onderwerp in een Bondfilm terug moet komen...


De Bondfilm is toch ook met de jaren in emancipatoir opzicht meegegroeid? Te beginnen met Vesper (CR) die het fenomeen Bondgirl op de hak neemt. You are Stephanie Broadchest... No I´m not! Gevolgd door No, don't worry, you're not my type. Ook zegt ze tegen Bond: You see women as disposable pleasures rather than meaningful pursuits.
Camille (QoS) neemt wraak op de man die haar moeder en haar jarenlang heeft misbruikt,
Severine (Skyfall) probeert via Bond te ontsnappen aan de man die haar een schijnvrijheid geeft.

De Bondfilm loopt zelfs vooruit op de Metoo-beweging.


avatar van Graaf Machine
James Bond 25 half jaar uitgesteld.
Wordt tijd voor een nieuwe Bond-acteur, denk ik.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
Een half jaar is nog te overbruggen. Lang genoeg voor een laatste rit met Daniel Craig. Te kort om het schip te wenden met een nieuw gezicht.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
Cary Joji Fukunaga is de nieuwe regisseur voor de 25e Bondfilm. 4 maart 2019 beginnen de opnames met een release in 2020.

Cary Joji Fukunaga to Direct New James Bond Film (Variety)

avatar van John Milton
Die zag ik NIET aankomen. Ben benieuwd!!


avatar van John Milton
als hij ook Adam Arkapaw zou kunnen strikken zou dat te gek zijn. Of Hoyte

avatar van synec
Geweldige keuze!!! Erg benieuwd wat hij hiermee gaat/kan doen. Ik vind hem één van de meest talentvolle regisseurs van het moment.

avatar van Zwolle84
Ah, die van Jane Eyre. Erg mooie film.

avatar van Ajax&Litmanen1
Februari 2020. Ik had op meer vertraging gerekend. Gelukkig maar. Het hele project begint al een klucht te worden.

avatar van Kondoro0614
Vet! Kan niet wachten, geeft mij mooi de gelegenheid om in die tijd nog even snel de hele bond collectie te gaan kijken, ze liggen al klaar!avatar van misterfool
Hij lijkt me inderdaad de uitgelezen regisseur voor James Bond; al hebben we met Sam Mendes en Martin Campbell zeker niet de slechtste regisseurs aan het roer gehad.

avatar van Thorongil
Denk dat deze Bond film gaat tegenvallen. Craig is maar half gemotiveerd en dan al die verschillende script en schrijvers...


avatar van skinny_tie
...I think he’ll probably stay as a male.
Nounou, praktisch in marmer gehouwen...

avatar van Redlop
Volgens enkele sites die allemaal verwijzen naar dit interview met locatiemanager Stefan Zürcher zullen er opnames in Canada gaan plaatsvinden in maart. Bond gaat weer de sneeuw in.

avatar van Dogie_Hogan
Dan maar in schurkenrol: Helen Mirren wil schurkenrol in a.s. James Bond film: link.

avatar van de grunt
Dogie_Hogan schreef:
Helen Mirren wil schurkenrol


Op haar lijf geschreven! Als gangsterliefje was ze in haar jonge jaren al overtuigend.

avatar van Redlop
Verschillende bronnen melden het gerucht dat Emma Stone en Dakota Johnson in Bond 25 zullen spelen. Emma Stone en Cary Joji Fukunaga kennen elkaar van de serie Maniac.

avatar van thunderball
De oude titel Shatterhand (naar de schuilnaam van Blofeld in Flemings You only live twice boek) lijkt in het geruchtencircuit weer op te duiken als titel voor de volgende Bondfilm.
Meestal dient men dit soort van geruchten met een korreltje zout te nemen, maar van de andere kant:
Skyfall was ook als titel al tijden voor dat het officieel werd bekend gemaakt bekend en -hoewel in alle toonaarden door hem zelf ontkennend- bleek Waltz ook gewoon Blofeld te zijn in SPECTRE, dus wie weet...?

Verder -voor zover dit nog niet bekend is- heeft men wederom de premièredatum verzet: van 14 februari is het nu naar 8 april 2020 verschoven.


avatar van Brix
Zolang ze maar geen "Old" voor "Shatterhand" plaatsenavatar van Redlop
Bond gaat weer naar de Caraïben. op Jamaica wordt voor de derde keer (Dr. No, Live & Let Die) gefilmd. De film zal openen in de sneeuw rond een bevroren meer in Noorwegen. Ik hou wel van dit soort contrasten. Het droeg ook bij aan het succes van Casino Royale.

avatar van thunderball
Volgens mij was CR toch niet in koude streken opgenomen, op mss de eerste paar seconden na, wat ook nog in het zwart wit als flashback te zien was, wat je toch nauwelijks dan een bijdrage aan het succes kunt noemen? Of leg ik nu op alle slakken zout?

Gast
geplaatst: vandaag om 14:06 uur

geplaatst: vandaag om 14:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.