menu

De Site / Gebruikers / Wat zal jij filmen met een miljoen?

zoeken in:
avatar van Gizzmann
Ik droom er nog steeds van om ooit een echte bioscoopfilm te maken. Nee, natuurlijk weet ik dat het nooit gaat gebeuren, maar wel leuk om jezelf af te vragen: Welke film zou je maken als je de kans zou krijgen?

Ik heb 3 grote droomprojecten en nog wat kleinere.

1. Puppet Universe -- Een redacteur van een krant gaat op onderzoek naar een club van mensen die als hobby poppen in elkaar zetten. Ze zijn zeer verschillend, sommige zien er heel lief uit, andere zien er zo kwaadaardig uit dat hij je nog vaak zal achtervolgen in je slaap. Er bestaat een hele conectie en band tussen deze poppenmakers, ze wisselen ideetjes uit en vormen voor elkaar een bron van inspiratie. Maar wat zijn al die verzonnen fantasie dingen= Je kunt ze niet vasthouden, en als je ze niet noteerd zijn ze weg. Er blijkt echter een vreemde plek te zijn voor alle overgebleven gedachten. De krant medewerker beland perongelijk tijdens onderzoek in die wereld genaamd Puppet universe waar allemaal afgedankte poppen zitten en zonder dat er regels zijn, lopen er een paar demonische creaties rond die de andere poppen graag om zeep helpen...

2. The Hurting Head -- Een professor heeft een mislukt experiment uitgevoerd, hij heeft in een poging het perfecte kind te schapen, er eentje gemaakt met veels te grote ogen, oren, tanden en vooral: Een groot hoofd. Zijn hele experiment liep in de soep doordat alles wat in het hoofd moest zitten kon de machine niet zomaar aanmaken. In dat grote hoofd zouden hersenen moeten zitten, alleen nou zit er lucht in. De professor die al geruime tijd last heeft van een ziekte zorgt er met een aparaat voor dat al zijn hartkwalen en andere ziektes bij zijn experiment in zijn hoofd komen. Het jongetje heeft een grote koppijn en heeft moeite op school omdat hij steeds gepest word. Elke dag als hij uit school komt moet hij weer in die machine. Zelf weet hij niet waarom en hij weet ook niet waarom zijn hoofd zo zwaar is. Zijn vader verteld hem dat er een heleboel knopen en hendels inzitten die door een groot insect worden bedient, net zoals bij een cockpit in een vliegtuig. Als de jongen erachter komt wat er echt aan de hand is, probeert hij zijn vader te vermoorden door hem in een van zijn machines te proppen en lukraak wat knoppen intetst. Hij is zo boos dat hij alle kinderen die hem op school gepest hebben gaat vermoorden, met iets van het beroep van hun vader. Hij beland daarvoor in de gevangenis, ontsnapt en vlucht. Op het laatst zie je dat zijn vader nog leefd, maar dan wel helemaal misvormd en hij is uit op wraak. In het deel wat erna zou moeten volgen bouwt zijn vader een leger van robots en heeft 'the hurting head' een geheim hoofdkwartier allemaal huurmoordenaars uit het maffia circuit in dienst genomen en vecht terug.

3 -- heb ik geen zin om op te schrijven en heeft waarschijnlijk ook niemand zin om te lezen

By the way: dit zijn dingen die ik al een lange tijd terug heb bedacht. nummer 2 lijkt hier en daar een beetje op Edward Sissorhands, maar ik had het al bedacht voordat ik die film heb gezien

Andere mensen die hun ideeen kwijtwillen?

avatar van Naomi Watts
Gizzmann schreef:

Ik droom er nog steeds van om ooit een echte bioscoopfilm te maken. Nee, natuurlijk weet ik dat het nooit gaat gebeuren, maar wel leuk om jezelf af te vragen: Welke film zou je maken als je de kans zou krijgen?

ALs het je droom is, volg je droom dan. Niks is onmogelijk, als je het graag genoeg wilt lukt het je. Mijn ambitie zit niet in de film maar in de muziek. Mijn advies:

Don't dream your life, Live your dreams

Ik heb er nooit over nagedacht maar ik dacht lekker aan een makkelijk verhaal over een misdaad drama over een jongen die opgroeit in het Ghetto in L.A. en die zich in het misdaad circuit zit en een droom heeft als een rapper maar het niet ziet als een toekomstoptie en door gebeurtenissen een getrouwde vrouw leert kennen uit Beverly Hills (ja grotere tegenpolen zijn er niet) allebei zoeken ze een uitzicht op een beter leven (zij wordt mishandelt, zijn verhaal is bekend) en i nelkaar vinden ze het nut in 't leven, zij vindt echte liefde, hij liefde, de motivatie om zijn droom te verwezenlijken en uit het criminele circuit te stappen.

Lekekr makkelijk. Mij gaat het niet om het regisseren maar ik vervul graag de hoofdrol en natuurlijk de andere vrouwelijke rol waar ik zelf kritisch voor ga casten

avatar van sn@ke
Gizzman heeft een wijdse fantasie moet ik zeggen

avatar van Chainsaw
Gizzmann schreef:
Nee, natuurlijk weet ik dat het nooit gaat gebeuren, maar wel leuk om jezelf af te vragen ...

Waarom zou dit nooit echt kunnen gebeuren ? Als iedereen met zo'n droom die instelling heeft, blijft er niet veel over van de Nederlandse filmindustrie ...

Mijn idee is om een film te maken die het beste van horror combineert met porno.

De film gaat heten "INBREED" ( idee had ik al voor wrong turn, maar ik moet toegeven, ik ben een groot fan van TCM, the hills have eyes etc.)

gaat over ..jaja...een familie van incestueze familie in een redelijk groot dorp. Dus geen mountain men of iets dergelijks

***er zal een scene in komen te zitten waarin een mannelijke ( !!!!) acteur verkracht wordt door een van de bewoners en daarna geklieft zal worden met een bijl (lang leve de schock effecten...)***

***ook zal er het een scene bevatten van een groep vrienden die er achter komen wat de "familie" doet, dit op camera opneemt ( geld verdienen) en op ten duur voor de keuze komt te staan of ze een slachtoffer bevrijden ( wat ze gemarteld zien worden door hun film camera) of dat ze blijven filmen en de film voor grof geld gaan verkopen.***


Het is idee wat al meerder keren in film terug komt maar toch ben ik van mening dat een goede, spannende horrorfilm toch altijd wel weer voor veel kijk plezier zou kunnen gaan zorgen.

avatar van Zavo
Oké dan.

avatar van U-96
Nooit het idee gehad om ooit eens iets te filmen, maar wel een soort idee al heel lang in m'n hoofd...

Een film die gaat over een 16-jarige verlegen, maatschappij-schuwe en misantropische jongen die door zijn klasgenoten vreselijk gepest wordt. Met de dag gaat hij steeds meer met tegenzin naar school toe. Na school wordt hij zelfs nog gevolgd door z'n pesters. Zijn leraren blijken ook niet veel te doen aan die pesterijen; ze mogen de jongen zelf ook niet zo. Hij heeft wel vriendelijk kontakt met een paar meisjes uit zijn klas, met wie hij vaak in de pauzes zit e.d. en zijn gevoelens mee deelt...
Op een schooldag gaan die pesterijen zo ver, dat hij helemaal doorslaat en een potlood in de keel van één van zijn pesters steekt, en een paar andere met een stoel en schoenen KO slaat. Hierna slaat hij op de vlucht, met alleen een zakmes. Zonder eten, zonder telefoon...
Onderweg berooft hij een bakker en rent het grote bos in; helemaal ten einde raad. Ondertussen zit de politie al overal te zoeken.

Een verhaal ala First Blood.

avatar van ToNe
Hehe, geweldig. Inbreed...

Zit zelf nog te worstelen met een aantal verhalen,
met gekwelde introspectieve hoofdpersonen.

Dit is er een van:

**
Een kunstenaar heeft een verankerd schoonheidsideaal dat constant in zijn werk terugkeerd. Omdat al zijn werk is gemodelleerd is aan iets uit zijn hoofd, is de algemene mening dat er net 'iets' ontbreekt aan zijn werk.
Zijn obsessie/zoektocht naar deze 'perfecte' vrouw heeft natuurlijk als resultaat dat al zijn relaties stuklopen vanwege die onmogelijke eisen.

Hij ontmoet uiteindelijk iemand die qua uiterlijk overeenkomt met dat beeld. Hij papt met haar aan en hij begint aan zijn meesterwerk, het schilderij van zijn 'ideale' schoonheid, maar dan met het arme meisje met de gelijkenis als model.

Geleidelijk aan probeert hij haar te kneden naar zijn ideaal totdat zij er genoeg van heeft en helemaal vervreemd en verward raakt. Ze besluit voor zichzelf te kiezen en vlucht weg.

Gedreven om het onvoltooide schilderij af te maken, vind hij haar weer, maar ze is helemaal rock-bottom [lichte zeden]. Er volgt een gesprek met als conclusie dat deze vorm van aangebeden worden [vleselijke lustobject] minder abstract, humaner en voor haar acceptabeler is dan zijn ideaal.

Gebroken in zijn gallerij, helemaal vol met schilderijen met 'haar' gezicht, jaagt hij een kogel door zijn kop. Het bloed spat op het onvoltooide schilderij en druipt als dunne slierten naar beneden.
**

Bedoeling is dat het begint met de zelfmoord. Het bedruipte schilderij leidt daarmee het verhaal in en sluit het dan ook af.

Ik probeer het uit te werken, al ben ik nog steeds niet uit in wat voor een formaat.
Een screenplay zal toch niet aan de orde zijn, dus zit ik nog te twijfelen tussen een roman, graphic novel of een combinatie van beiden [zoals Cerebus].

avatar van SSeagal
Ik zou wel iets willen maken wat nooit gedaan is. Zat ooit te denken aan een film totaal in 1st person zoals een shooter, je ziet niet de hoofdrolspeler, enkel wat hij in zijn hand houdt.

avatar van Esteban
Drie Projecten heb ik in m'n hoofd. En ik ben blij dat ik niet de enige ben die z'n fantasie graag eens laat gaan. Maar toegegeven, ik geef het allemaal niet graag prijs.

Imagine Ivanhoe. Kinderfilm.

Jolan - Child of the Stars. Eerste van Avonturenfilm/fantasie in meerdere delen.

The Difference a Day Makes. Coming of age drama.

Voor 1 miljoen zou ik een goedkope homevideo maken van die prachtige Lamborghini die ik zojuist zou hebben gekocht.

Met 1 miljoen doe je niet veel in filmland, hoor.

avatar van Gizzmann
Klopt, ik zocht toen ik dit topic starte naar een beetje een leuke titel. Er kwam in me op 'Wat zou je doen met een miljoen' daar heb ik van gemaakt Wat zou je filmen met een miljoen. Dacht later ook dat je daar natuurlijk maar een minimale film mee kan maken, tenzij je gaat voor een film zonder sfx met onbekende hoofdrolspelers. Dat is ook de mainreason waarom ik denk dat ik nooit een grote film zou maken. Ik maak heus nog wel een film van 90 minuten, dat weet ik al zeker, maar dan word dat zo'n superneppe b-film, lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat ik ooit een blockbuster ga maken.

Gizzmann schreef:

tenzij je gaat voor een film zonder sfx met onbekende hoofdrolspelers

Vooral met weinig acteurs en weinig locaties.

neo (crew)
-Ted de Braak: The Movie (dat zit wel snor)

avatar van Yekezzez
Zoveel films gezien in zo'n korte tijd. Jij kunt de beste elementen halen uit alle films en dan kom je met Ted de Braak?? Je zal wel gelijk hebben.

neo (crew)
Een docu over meneer waarin 700000 euro uitgaat naar een test (in de climax van de film) of hij zijn snor voor dat geld zou willen wegscheren. Spektakel alom, ik zie de zalen al vol zitten...

avatar van Yekezzez
Wat een geweld van eenvoud! Petje af.

avatar van Onderhond
Nolan deed het met 70.000 voor Following, zijn beste film en een bijna-meesterwerk. Zo kan je dus een serie van 14 films maken. Toch niet mis lijkt me.

avatar van Phoenix
Hoeveel had Lynch nou nodig voor Eraserhead?

Onderhond schreef:

Nolan deed het met 70.000 voor Following,

En natuurlijk Rodriguez die voor een paar duizend piek El Mariachi maakte.
Inderdaad, talent is ook wat waard.

avatar van speedy23
Verfilmen zou ik niets, maar waar ik al jaren van droom is het volgende: mijn ganse zolderverdieping staat leeg (redelijk groot), en ik droom er al jaren van om die om te laten bouwen en daar een privé-huisbioscoopje van te maken. Met plaats voor een man of tien, in volle luxe. Ik weet het, het kost geen miljoen, maar ik zou er enorm gelukkig mee zijn.

(afbeelding)


ps: en dan een privé MM-weekend houden met overnachting.

avatar van Flipman
Ik zou natuurlijk een Batmanfilm maken! Of een horrorfilm met een origineel verhaal! Wel iets met zombies, als het kan...

avatar van Flipman
Gizzmann schreef:

Ik droom er nog steeds van om ooit een echte bioscoopfilm te maken. Nee, natuurlijk weet ik dat het nooit gaat gebeuren, maar wel leuk om jezelf af te vragen: Welke film zou je maken als je de kans zou krijgen?


DUDE! Als je nou zo graag een film wil maken, ga dan gewoon naar de filmacademie, of probeer het eens op kleine schaal!

Ik zou graag helpen, je hebt best coole ideeen...

Als je nog ideeen hebt voor een horrorfilm met veel zombies, laat 't me dan effe weten!

avatar van Mr Confused
Mijn miljoen!!!

lowhusky
Een miljoen is te weinig. Ik wil een spectaculaire film met veel special effects maken.

neo (crew)
Zou toch vooral voor iets persoonlijks en kleins gaan, dan iets groots. Met dat geld moet ik er wel meerdere kunnen maken. Of ik zou zomaar wat films maken voor een minder als minder budget en wat van mijn favoriete filmcomponisten inhuren (die best wat mogen kosten). Tenzij ze naar budget componeren, dan kan ik helemaal een gat in de lucht springen

avatar van catweasel
Een miljoen is idd niet veel. Maar als je ziet wat James Ivory kon maken van 3.000.000(a room with a view) moet er met 1.000.000 ook best wat te doen zijn. Toch red ik het met 1 miljoen lang niet met mijn ideeën

Ik heb drie projecten in mijn hoofd:

1. Een van de boeken van Agatha Cristie, bijv. Evil under the Sun of Murder in Mesopotamië verfilmen. Lokaties zoals in de oude David Lean films, paar grote acteurs: Maggie Smith, Glenn Close, Tom Wilkinson, Timothy Spall, Vanessa Redgrave, Joan Plowright, Judi Dench, F. Murray Abraham de rest wat mindere bekende bijv uit de BBC serie's. David Suchet als Poirot(eindelijk een grote poirot verfilming voor hem) en een hele hoop mooie beelden. Muziek door George Fenton en composities van Mozart, Händel, Vivaldi, Puccini en Verdi.

2. Verfilming van een van mijn lievelings boeken: Imprimatur. In de hoofdrollen: F. Murray Abraham, Jeroen Krabbé, Chazz Palminteri, Armand Assante, Monica Bellucci en andere grootheden(ben dus inmiddels al dik over het budget). Opname's in Toscane en andere pittoreske plaatsjes. Muziek door de 'meastro' uit Italië: Ennio Morricone.

3. Film over het leven van George Friedrich Händel. Draait dan vooral om zijn reizen door Europa en de oorlog met Nicola Porpora. Misschien Jeroen Krabbé als Händel, anders Uwe Ochsenknecht. Muziek door George Fenton en natuurlijk door Händel zelf. Opnamen door heel Europa en op gigantische set's(gaat dus weer niet lukken met 1 miljoen) om Londen in de achtiende eeuw te doen herleven. Vooral de muziek en de kostuums, gedaan door oscarwinnares Luciana Arrighi(Howard's End) moeten geweldig zijn, alsof je in een schilderij stapt. De hemelse muziek moet de film naar een ongekend hoog niveau dragen dat gelijkwaardig is aan Amadeus.

Klinken(helaas) alledrie niet echt haalbaar.

avatar van Phoenix
Ik zou op de Kaufman-toer gaan. Beetje á la Eternal Sunshine (qua verhaal dan).

Openingsscène: Muziek van Gridlock (Pallid ofzo) fadet langzaam in. Fade in naar een kerel die wakker wordt, helemaal omringd door mist. Heel zacht Gridlock op de achtergrond maar toch hard genoeg om de piepjes en kraakjes te kunnen horen. Hij ziet geen steek, en begint in paniek wat te rennen. Snelle cuts natuurlijk, met misschien wel wat adrenaline-verhogende muziek (misschien dat het zware gedeelte na de intro in Pallid geschikt is). Na een periode waarvan hij niet weet hoe lang hij duurde is hij doodop en valt hij weer in slaap. Ook de muziek wordt weer kalmer.

Hij droomt over een locatie, en verhip, zodra hij wakker wordt (Gridlock klinkt weer) is de mist aan 1 kant iets opgetrokken! Hij loopt die richting in en voelt opeens een andere ondergrond. Wat blijft, de locatie waar hij van droomde is werkelijkheid geworden.

Werkelijkheid? Uiteindelijk blijkt dat hij in zijn zijn eigen geest rondwandelt. Elke keer dat hij iets droomt verschijnt het in de wereld waarin hij zich bevindt. Uiteindelijk zullen de bliepjes en radertjes die je hoort bij Gridlock's muziek de machinerij zijn die zijn geest draaiende houden. Wanneer hij dus in paniek is, en de muziek heviger wordt, komt dit dus door het feit dat hij in paniek is. De locatie van de machinerij zal misschien de laatste locatie zijn, waar hij alles kort en klein slaat en de film uitfade. Open einde.

Oid Verhaal gaat natuurlijk nergens over, maar het zou allemaal om de sfeerschepping gaan. Daarbij: van 1 miljoen moet je toch wel een stevige rookmachine, wat goedkope decors (je kunt jezelf helemaal te buiten gaan aan over wat voor locaties de man droomt) en een acteur kunnen strikken.

film_kaza
Persoonlijk vind ik verhalen verzinnen al erg leuk om te doen. Dan zal ik 1 van mijn verhalen verfilmen. Ik weet er op dit moment al 3 dus als het kon zou ik het ook doen.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:17 uur

geplaatst: vandaag om 22:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.