• 9.376.798 stemmen

Scarlett (1994)

Drama / Romantiek | 360 minuten (miniserie, 4 delen)

Genre: Drama / Romantiek

Speelduur: 360 minuten (miniserie, 4 delen)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Frankrijk / Italië

Geregisseerd door: John Erman

Met onder meer: Timothy Dalton en Annabeth Gish

Plot Scarlett

Vervolg op 'Gone with the Wind'. Scarlett probeert haar leven weer op te bouwen. Haar grote liefde, Rhett Butler, wil echter van haar scheiden. Hij weet met zijn gevoelens voor Scarlett geen raad. Scarlett is vastbesloten om Rhett's liefde terug te winnen, en draagt bovendien een groot geheim met zich mee...

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ik kan me nog herinneren dat er voor het begin van de opnames een hele heisa was over wie de rol van Scarlett mocht spelen. De producers hadden van de casting zelfs een soort tv-show gemaakt, waarin op het einde van de avond de actrice werd gekozen die de hoofdrol kreeg.

Ik weet nog dat ik tot 's avonds laat met m'n moeder voor de buis heb gezeten (de uitslag werd live uitgezonden op de Duitse tv), maar dat er uiteindelijk niemand voor de hoofdrol werd gekozen. De meest geschikte kandidate (Annabeth Gish) kreeg later toch nog de rol van Anne Hampton.

Maar van de serie kan ik me helaas niet veel meer herinneren.

avatar van ¤smas¤

¤smas¤

de film is zeker mooi! ik dacht eerst van getver dan krijg je zo'n ouderwetse film dat alleen over romantiek gaat, maar dat was zeker niet alleen het geval..

btw: de uitleg dat hierboven vermeld staat is van maar van het 2e gedeelte van de film.... (film bestaat namelijk uit 2 gedeeltes samen +/-6 uur!)

Omdat de meeste bronnen en IMDb episode list van 4 delen vermelden, is de miniserie wederom opgenomen in de database.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een degelijk vervolg op een alom gerespecteerde klassieker. Het verhaal is goed uitgewerkt, en er wordt met inleving geacteerd door de cast. Helaas heeft die geen Gable of Leigh meer te bieden, al wordt er toch verdienstelijk geacteerd hier. Verder zien de settings en kostuums er geloofwaardig uit. 3,5 Ster.