• 9.221.752 stemmen

Genre: Komedie / Misdaad

Geregisseerd door: Gavin Grazer

Met onder meer: Alicia Silverstone, Rachael Leigh Cook en Woody Harrelson

Plot Scorched

"How many tellers does it take to rob a bank?"

Drie bankmedewerkers hebben min of meer hetzelfde plan. Baliemedewerker Stuart vindt het een geniaal idee om $ 225.000 uit de kluis te 'lenen', naar Las Vegas te gaan en bij roulette alles in één keer in te zetten op zwart. Sheila wordt door haar vriend gedumpt, heeft geld nodig en met de $ 40.000 die ze uit de PIN-automaten wil halen moet ze toch een eind kunnen komen. En assistent manager Jason gaat niet de bank beroven, maar één van de cliënten: miljonair Charles Merchant. Want deze schoot ooit de moeder van Jasons huiseend dood. Zonder dat ze het van elkaar weten voeren ze hun plan allemaal op dezelfde dag uit.

avatar van temper

temper

Aardige film. Vooral John Cleese is grappig.

Ook Woody Harrelson doet lachen (zie ook: Wag the Dog). Toch zou deze film met een A-cast veel beter tot zijn recht zijn gekomen.

Rachael Leigh Cook komt wederom niet van haar lief&lekker-imago af. Al met al: geinig verhaal, leuk gespeeld: 3 sterren.

avatar van IQ160

IQ160

Waar-de-loze film.

Zelfs John Cleese was niet leuk. Had overigens ook maar een kleine rol.

De enige reden dat ik toch nog 2* geef is vanwege Woody Harrelson, die de film nog een paar leuke momenten gaf.

avatar van wackyboy

wackyboy

Dit is echt zo'n film waarbij je kan zien dat de makers erg hun best hebben gedaan om er iets leuks en creatiefs van te maken, maar er uiteindelijk op een of andere manier absoluut niet in geslaagd zijn.

Waar dat dan aan ligt mag Joost weten; ik hou het op het script. Ik werd uiteindelijk niet geboeid door het verhaal en idee van de film en daarbij was-ie ook gewoon niet grappig. Knap om een niet-grappige film te maken als John Cleese een van de acteurs is.

Uiteindelijk ben ik tegen het eind van de film in slaap gevallen en dat zegt genoeg.

Gewoon laten liggen in de Videotheek dus.

avatar van stinissen

Not my kind of movie.

avatar van wackyboy

wackyboy

Raar, deze film is hier al geruime tijd uit op video en DVD, maar is nu pas uitgekomen in de bioscopen in de V.S.

Ben benieuwd wat voor een publiek ze denken te trekken met zo'n slechte film.

Ook grappig, als je op de IMDB gaat kijken bij deze film staat er bij recommandations:

"If you like this title, we also recommend...

Hard Rain" Ben benieuwd welk computerprogramma dat heeft uitgerekend en op basis van wat voor een gegevens.

avatar van stantheman

stantheman

een 1 voor woody en cleese

avatar van _Casper_

_Casper_

Toch best een geinige film, 3*

Heb moeten lache.. En was gewoon grappig gedaan

avatar van Dead01

Dead01

Film viel wat tegen.

Heb er gewoon naar gekeken voor Johny Cleese,meer niet.

Maar zijn rol is wat te klein vind ik.

Voor de rest niet echt goeie komedie en vrij dom verhaal.

Voor de moeite 2.5 sterren

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Niet te hoge verwachtingen van gehad, ook niet echt vaak moeten lachen, maar ik heb me vermaakt. 2,5*

avatar van Leno

Leno

Vergezocht verhaal met nauwelijks grappige momenten. Harrelson is een prima acteur, maar heeft een domme rol en dat geldt al helemaal voor Cleese. Erg matig.

avatar van Purmerend

kinjutsu

3 sterren voor Rachael

avatar van Miami Slice

Miami Slice

Plannetjes, wat moet je in je leven en iedereen naait elkaar uiteindelijk! Altijd leuk!

Woodyyyy! Rachel!!!

avatar van aburex

aburex

Film die ik indertijd eens had opgenomen van betaalzender Canal+. Eindelijk eens gezien en is toch een beetje tegengevallen. Het is wel een aardig niemandalletje

avatar van lars-pixar

lars-pixar

‘Een groot avondtuur gelijkmatig aan Rat Race en beter dan Mad Money’

Je zou maar met een verhaal over geld de film eentonig maken en dat is fout

en dat bereikte Mad Money (2007) wel en Scorched niet want deze film gebruikt

meerdere verhaal lijnen en meerdere personen (acteurs) en ook de humor was

enorm lachwekkend en goed bedacht.

Als je Rat Race heb gezien is dit ook een

aanrader en niet vanwege John Cleese ook al was hij enorm overtuigend en zeer

goed in zijn rol. Al met al is dit een rustige fijne film om naar te kijken die op sommige

momenten niet er bij blijft maar blijf zelf er maar wel bij anders mis je een hoop goeds.

avatar van Noodless

Noodless

Ik vond er helemaal niks aan ondanks een leuke cast. Saai en weinig grappige momenten.

2/10

avatar van ibendb

ibendb

The cheese has nothing...
Scorched
is me beter bevallen dan ik eerst had verwacht. Ondanks de lage score hier op Moviemeter is de film best leuk. Drie personages die de bank waarin ze werken willen beroven, elk uit wraak (behalve van Stu, dan). En alle personages komen er nog goed vanaf. John Cleese vond ik best goed spelen, al had hij maar een kleine rol. En Woody Harrelson is ook aangenaam. Een goede 3*.

avatar van Dk2008

Dk2008

Matige film, komt vooral omdat de acteurs veel te veel hun best doen om een er een leuke film van te maken, dat werkt hier niet en daarom vaak helemaal niet zo leuk. Klein rolletje van John Cleese die nog wel grappig is. Kleine 3.0

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Grappige film, heb regelmatig moeten lachen en daar gaat het om bij een komedie.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

En maar weer een greep uit de donatie verhuisdoos van de collega, en bij het lezen van de synopsis en het zien van de artwork heb ik al zoiets van waarom koop je dit in hemelsnaam...? Dit zal toch nooit veel goeds zijn ondanks de aanwezigheid van Harrelson en in mindere mate John Cleese want die is mij vaak te flauw.

En zo geschiedde eigenlijk een vrij zoutloos en voorspelbaar verhaal rond drie ontevreden werknemers met alle drie een eigen plan en het gedoe van Shmally dat indirect een rol speelt. En zoals reeds gezegd de humor is niet echt leuk, en het verhaal wordt nooit boeiend of spannend hoewel er in dit concept met betere acteurs en een beetje meer pit toch wel iets meer had kunnen zitten. Harrelson maakt er het beste van, zo probeert Cleese dat ook, en is het aan de dames Silverstone en Rachel Leigh Cook te danken dat ik de film überhaupt heb uitgezien en dat was dan ook de enige reden. Een soort van pleister op de wonde. Verder ben ik van plan dit heel snel te vergeten...