• 9.372.347 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Steven C. Miller

Met onder meer: Willa Ford, Jonathan Bennett en Talulah Riley

Plot Submerged

"You can't scream and hold your breath at the same time."

Bodyguard Matt heeft het vermoeden dat Jessie, de dochter van zijn impopulaire werkgever, iets te maken heeft met de dood van zijn jonge broertje. Wanneer hij op een avond Jesse en haar vrienden naar een feest brengt wordt hun limo aangereden door een stel ontvoerders en belanden ze op de bodem van een meer. Vervolgens komen ze er niet alleen achter wat er met Matt's broertje is gebeurd maar ook dat iemand onder hen een relatie heeft met de ontvoerders.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik ben benieuwd....deze regisseur heeft slechte films gemaakt maar gaat wel steeds beter presteren.

Laat maar komme!!!

avatar van tattoobob

tattoobob

Al is de poster om mee te beginnen al een lelijke start.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Als ik zo de beschrijving lees dan verwacht ik best wel een aardige thriller, tot dat ik lees wie de regisseur is, maar ik ga het toch proberen.

avatar van m1701

m1701

Mwah...erg saai. Het gdeelte onderwater was veels te hysterisch..jammer. Best aardige cast.

avatar van bjerik76

bjerik76

die trailer laat de hele film zowat zien !

avatar van john2510

john2510

Wat een verschrikkelijke zware kutfilm is dit.

avatar van Collins

Collins

Film over limo met tieners die van de weg raakt en in een meer terechtkomt. De inzittenden doen hun uiterste best om te overleven. De film is niet spannend en heeft een hoge irritatiefactor.

De film start vanuit de onderwatersituatie en blikt terug naar de omstandigheden die geleid hebben tot het ongeluk. Dat brengt allereerst een ellenlange introductie van inzittenden en betrokkenen voort. Deze introductie waarin niets opwindends gebeurt, beslaat bijna de helft van de film. Bovendien blijken de personages erg hol, erg vervelend, erg egocentrisch en allesbehalve interessant te zijn.

De plot stelt niets voor. De verwikkelingen die naar het ongeluk leiden, worden belachelijk simpel, stompzinnig en onrealistisch uitgewerkt. Het soapgehalte is hoog. Het acteerwerk is van een lachwekkend laag niveau.

De fragmenten in de auto zijn cameratechnisch leuk om naar te kijken en werken enerverend. De hoeveelheid gekrijs en geschreeuw van de inzittenden bederft echter een hoop. Gruwelijk irritant.

Slechte film.

avatar van keimpeS

keimpeS

Niet veel aan, kon moeilijk mijn aandacht erbij houden. Slecht en lachwekkende acteerwerk. Ik moest ook erg lachen om die scene in de loods, ten eerste dat iedereen plotseling verschijnt en niemand het ziet aankomen, ten tweede de belachelijke plotwendingen haha.

avatar van Noodless

Noodless

Tja, de film wist me op geen enkel moment te boeien. De scènes in het water zijn chaotisch en totaal niet spannend. Door iedere keer een flashback te geven en dan weer terug te keren in het water komt de film niet ten goede. Ook heel de opzet vooraf met de introductie van de personages, het hoe en waarom kon me weinig boeien. Laat staan de uiteindelijke flauwe scène in de loods. 2/10

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Die twists aan het einde... daar ben ik allergisch voor. Verder wel een zeer vermakelijke B-thriller van Miller. Ben erg gecharmeerd van zijn horrorwerk. Helaas is het een regisseur die ook graag z'n actie/thriller flicks meepikt. Hier balanceert hij een beetje tussen alles in. Scenes in de limo zijn verreweg het beste. Mooi belicht en lekker chaotisch. Vind de flashback structuur wel te rechtvaardigen hier. Met de titel en de premisse weet je al waar het heen gaat, dus op deze manier blijft het concept nog enigszins speels voor de kijker. Al begrijp ik de kritiek ook wel. Simpel B-voer, schiet vaak alle kanten op, maar onschuldig genoeg om tot de popcorn-hoek te behoren.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Submerged”. Het enige waar ik enthousiast over ben, is de sublieme filmposter. Een sterk staaltje van grafisch design met een schitterende en krachtige oneliner erbij : “You can’t scream and hold your breath at the same time”. Nu, de ongelukkige tieners die gevangen zitten in de gezonken limo hebben in ieder geval niet hun adem ingehouden. Geschreeuw was er in overvloed te horen. Als ik zo’n claustrofobische toestand zou meemaken, zou me het koude zweet uitbreken. Ik hou niet zo van enge ruimtes. Maar geef toe, opgesloten zitten in zo’n limousine op de bodem van een meer, wetende dat de druk op dat bescheiden dak enorm moet zijn en omringd door enkele jeugdige heethoofden die zich hysterisch gedragen en elkaar allerlei verwensingen naar het hoofd slingeren, lijkt me toch een veel ergere nachtmerrie.

Verwacht je je dus aan een spannende, zenuwslopende film, dan zal je eerder van een koude kermis terugkomen. Het moment dat Matt (Jonathan Bennett) de neus van de gesofisticeerde limousine het water in ziet verdwijnen, lijkt de start van een veelbelovende thriller. Spijtig genoeg wordt er naderhand gebruik gemaakt van een resem flashbacks om de oorzaak van dit ongeval toe te lichten. Verder komen we ook te weten dat Matt ook nog een jongere broer heeft, Dylan (Cody Christian) , met enkele persoonlijke problemen. Dit leek me een nevenplot wat eigenlijk niets ter zake deed en puur opvulsel was. Voor de rest zien we dat het hele gebeuren te maken heeft met Jessie (Talulah Riley), dochter van zakenman en miljonair Hank (Tim Daly) die vanwege drastische besparingen in zijn bedrijf zich de toorn van de lokale bevolking op de hals haalt. Daarom de aanwerving van Matt als zijn privéchauffeur en als bodyguard om hem en zijn dochter te beschermen tegen eventuele wraaknemingen.

Het andere gedeelte van de film toont dan de omstandigheden in de gezonken limousine en de pogingen die ondernomen worden door de jongeren om uit hun benarde situatie te geraken. Matt kan hierbij niet echt veel hulp bieden daar hij op één of andere manier gespietst zit aan de wagen. Jessie ligt langs hem buiten westen nadat ze gedrogeerd werd. En de vier hysterische jongeren achterin raken niet verder dan wat nutteloos rammen op de ramen en elkaar beschuldigen van medeplichtigheid. Niet voor niets dat Matt bij momenten het geluidsdichte schot tussen hun terug dichtdoet. Buiten een totaal ongeloofwaardige ontknoping, zijn er ook enkele ridicule en belachelijke ontwikkelingen. Ik ben er nog altijd niet in geslaagd om te achterhalen hoe de truc met de koffer van de wagen in elkaar stak. Ik moet wel toegeven dat de ontwerper van de wagen erg vooruitziend was. En ik ben er ook vrij zeker van dat een ingeslagen glazen dak zou zorgen voor een verwoestende stormvloed aan water in plaats van wat lichtjes doorsijpelend water.

Het meest positieve was de speelduur. Het is een korte en compacte would-be thriller zonder al teveel sensationele gebeurtenissen. Het meeste is al eens ooit ergens getoond. Naderhand bekeken, lijkt het eerder op een thriller-episode uit “Melrose Place” of een gelijkaardige tiener flut-serie uit de jaren 80. Talulah Riley is een verwend nest dat ook niet echt uitblinkt als het op intelligentie aankomt (niet voor niets dat ze in “Inception” een personage speelt die op IMDb de omschrijving “Blonde” krijgt). En eigenlijk beschikt het hele vriendenclubje over een gelijkaardig intelligentieniveau. Je kan dan misschien wel concluderen dat het idee waar het hele verhaal rond draait hoogst origineel is, maar de uitwerking liet toch wel te wensen over.