I Am Here (2014)
Duitsland / Denemarken
Geregisseerd door: Anders Morgenthaler
Met onder meer: Kim Basinger, Jordan Prentice en Peter Stormare
Plot I Am Here
"Fear nothing. Risk everything."
Maria (Kim Basinger) is een succesvolle zakenvrouw die maar één grote droom heeft: een kind ter wereld brengen. Nadat ze nog maar eens een miskraam heeft, vertelt de dokter haar dat ze te oud is om nog een kind te krijgen. Maria's wereld stort in. Ze is er kapot van en weigert haar lot te aanvaarden. Ze begint aan een wanhopige en gevaarlijke tocht om haar droom van het moederschap waar te maken.
Maria
Doctor
Madam
Young Prostitute
breedbeeld
Haat die would be art films. Zelfs 5 keer versneld als er weer eens lichten, wolken en wat al niet meer voorbijkwam was het nog een hele zit.
gauke
Dit zwaarmoedige maatschappelijke drama, met een interessante en morele babythematiek werd door de regisseur niet zwart-wit, maar op een onderhoudende wijze voor het voetlicht gebracht. Helaas verloor het verhaal op een gegeven moment iedere logica en geloofwaardigheid en vloog uit de bocht. Kim Basinger (ze is inmiddels ook al 61) speelde haar rol ge- en bedreven.
boemboem27
goede rol van de inmiddels 61 jarige Kim Basinger .
goed/aardig drama daar is eigenlijk alles al mee gezegd
aantal ongeloofwaardige dingen maar ja.
gewoon kijken
bjerik76
ik dacht een saai drama te gaan zien, maar er kwamen toch een aantal absurde situaties en wendingen in voor dat het naast drama ook een goede thriller werd.
De betrokkenen tijdens de zoektocht, en de problemen en gebeurtenissen waren goed neergezet, Kim Basinger zet ook een goed personage neer.
Kim Basinger is niet mijn smaak maar potdorie 61 jaar had ik haar nooit gegeven verder aardig drama en goede rollen.
weberanja
Eerste half uur traaaaaaaaag, was blij dat ´Petit´op kwam dagen toen kreeg de film een boost, Toch 3 en een halve ster, omdat ik het toch spannend en sinister vond overkomen!
Waku
Rauw filmdrama.
De manier van filmen geeft de film nog een extra deprimerend tintje.
Toch weet "I am Here" te verrassen dankzij de plotse metarmofose van drama naar misdaad.
Apart filmpje.
Daan258
Absoluut niet mijn film.
Veel te langdradig en saai verhaal. Wist mij totaal niet te boeien.
Acteerwerk van Kim Basinger was nog wel oke.
Collins
Vergezocht en niet overtuigend drama met thrillerelementen. Een film die erg drijft op sfeer. Grauw en mistroostig.
Het verhaal stelt niet veel voor. Vrouw op zoek naar moederschap, is een omschrijving die de lading inhoudelijk eigenlijk wel dekt. Verder weinig franje.
Het camerawerk is zodanig dat enige betrokkenheid met de karakters al vanaf het begin niet mogelijk is en voor de duur van de film ook blijft ontbreken. Echt typisch hand-held. Smoezelig, beweeglijk, afdwalend en vervelend dicht op de huid. De stijl roept bij mij nerveuze irritatie en afstand op in plaats van inleving en medeleven. Nee, geen prettige stijl van filmen.
Het acteerwerk is voldoende. De dialogen zijn vervelend.
Een kille film zonder empatische uitstraling.
mcdaktari
Ja make-up doet wonderen
Sommige mensen die 25 zijn kan soms make up al niet meer helpen er moet een basis zijn.
Clapboy
Goede film, vond hem spannend en sfeervol en Kim Basinger speelde erg goed en wat is dat toch een mooie vrouw om te zien. Vond het verhaal goed en spannend en bevatte zowel spanning/actie en drama. Aanrader.
flurk
ik zie wel eens graag drama, deze vond ik maar flauw, toch een van haar mindere films.
mrklm
Basinger speelt de rol van Maria, een succesvolle zakenvrouw die bij haar zoveelste miskraam een bijna-doodervaring heeft. Haar echtgenoot Peter [Sebastian Schipper] legt zich neer bij het dringende medische advies om de kinderwens op te geven, maar wanneer Maria hoort dat er in Praag kinderen verkocht worden voor prostitutie, ziet zij haar kans schoon. Totaal onvoorbereid op wat haar staat te wachten besluit ze met een flinke pak bankbiljetten haar kinderdroom na te jagen.
Basinger doet haar uiterste best en Morgenthaler weet regelmatig een gevoel van onbehagen op te roepen. Het verhaal is echter minstens net zo onaangenaam als de karakters, het scenario is verwarrend en de religieuze ondertonen zijn belachelijk en voor sommigen ongetwijfeld ronduit aanstootgevend.

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie