Genre: Familie / Roadmovie
6,6 (62)
Gesproken taal: Nederlands
Bekijk via NLZIET
Plot Kris Kras
Jurre en Kiki: een altijd kibbelende tweeling van acht jaar. Met gescheiden, werkende ouders hebben ze maar één echt thuis: opa's huis. Tot hun moeder besluit samen met hen naar Ibiza te verhuizen. Als hun opa een ongeluk krijgt, niemand voor hem kan zorgen en zijn huis te koop wordt gezet, nemen de kinderen een besluit: zíj gaan voor hem zorgen. Dat betekent wel; terug naar Nederland! Wat volgt is een reis kriskras door Europa. Zonder geld, zonder de taal te spreken van de landen waar ze terechtkomen, maar vastberaden. Ze ontmoeten bijzondere mensen, maken de meest wilde, spannende en grappige avonturen mee en leren elkaar en zichzelf beter kennen. Maar zijn de kinderen op tijd om de verkoop tegen te houden?
LuukRamaker
- 2020 berichten
Een van de telefilms van 2014.
Zondag 19 januari te zien bij de TROS.
RubenMeijer
Een waanzinnige film vol actie en emotie!
Bijzonder goede en verrassende muziek keuze!
Acteerwerk is top!
jarno1975 (moderator series)
Een waanzinnige film vol actie en emotie!
Bijzonder goede en verrassende muziek keuze!
Acteerwerk is top!
Is deze al ergens te zien dan?
Yentl Meijer - Ruben Meijer, familie zeker?
Flykie
Nice!
. Ik heb een gefigureerd in de telefilm
Was echt helemaal super
BlueJudaskiss (moderator films)
Mijn score is wat lager dan de film verdient want ik vond het een hele vrolijke kinderfilm die met liefde is gemaakt.
Maar het verhaal was érg warrig: het is me bijvoorbeeld nog steeds niet helemaal duidelijk waarom die moeder zo nodig moest verhuizen naar of all places Spanje. Relatie met vader en opa vond ik ook slecht uitgewerkt: ik was er bijvoorbeeld lang over in de veronderstelling dat Tom Janssen de vader van Kim Pieters speelde ipv Tjebbo Gerritsma. Dat soort dingen.
Daar tegenover staat het prachtige kleurgebruik, de redelijke acteurs en de onnodige maar erg leuke gastrollen. Heb me met deze film vermaakt, maar niet meer dan dat. Was misschien ook wel de bedoeling
Hannes791
matig verhaal in deze roadmovie hoewel er wel een aantal intelligente aspecten in de film zijn verwerkt.
Quido
Goedkope productie, wisselend acteerwerk, rammelend script, maar bijzonder vermakelijk, warm en sympathiek. Eindelijk nog eens een onbezorgde jeugd-/familiefilm die doet denken aan het losse werk van de jaren '80 i.p.v. de vele overgestileerde en/of moeilijke jeugdfilms van tegenwoordig.
Baboesjka
- 1919 stemmen
Wat een vermakelijke film. Ik houd van roadmovies. Voor een goede roadmovie mag je mij wakker maken. Ik moest er wel even in komen en ik vind het acteerwerk niet altijd even goed, maar naarmate ik langer keek, stoorde dat mij haast niet meer. Ik vind het een avontuurlijke film met een boeiend verhaal en een prima speelduur. Leuk bedacht en uitgewerkt. Jammer dat de gemiddelde score op MM aan de lage kant is. Ik geef 3,5*.
Robi
Ik ben de laatste jaren gewend dat Nederlandse speelfilms over het algemeen van een behoorlijk niveau zijn. En dat geldt zeker ook voor jeugdfilms. Helaas beheerst niet iedereen dit vak. Dit is weer eens een echt slechte film. Ik heb in jaren niet zulk slecht acteerwerk gezien. En dan ook nog eens een totaal ongeloofwaardig kinderachtig en infantiel verhaaltje van twee jonge kinderen die van Ibiza naar Nederland reizen. Alles lukt, alles is vrolijk, iedereen gelukkig, enz enz. Eind goed, al slecht.
Telefilm naar een scenario van Susan Stam, met gastoptredens van onder meer Jaap Jongbloed, Birgit Schuurman en Victor Reinier.
In dit verhaal draait het om de kibbelende tweeling Jurre (Kamiel van Ophem) en Kiki (Yentl Meijer), die gescheiden ouders hebben die veel werken. Daarom hebben ze maar één echt thuis, namelijk bij opa (Tom Jansen). Maar dan verhuizen ze met hun moeder Suze (Kim Pieters) naar Ibiza. Als ze horen dat opa een ongeluk heeft gehad en zijn huis te koop wordt gezet, willen ze voor hem zorgen. Onderweg naar huis, waarbij ze kris kras (voilà de titel van de film) door Europa reizen zonder geld en zonder de taal te spreken van de landen waar ze terechtkomen, ontmoeten ze bijzondere mensen, maken ze de meest wilde, spannende en grappige avonturen mee en leren ze elkaar en zichzelf beter kennen.
Leuke maar ietwat houterige geacteerde roadmovie voor de jeugd, met een goed tempo en een onbekommerd scenario. Het is tevens het speelfilmdebuut van de in de televisiewereld ervaren regisseur David Grifhorst.
Al met al best een leuke, grappige en spannende familiefilm voor de jeugd.
mrklm
Tweeling Jurre [Kamiel van Ophem] en Kiki [Yentl Meijer] trekken na de scheiding van hun ouders in bij hun moeder [Kim Pieters] op Ibiza. Ze hebben het daar niet naar hun zin, dus wanneer hun geliefde opa [Tom Jansen] na een ongeluk in huis in het ziekenhuis belandt, piepen ze er tussenuit om te voorkomen dat hun vader [Tjebbo Gerritsma] opa’s huis verkoopt en hem in een verpleeghuis stopt. Zet je verstand op nul om de talloze inconsistenties en ongeloofwaardige gebeurtenissen langs je af te laten glijden. Duidelijk geschreven door iemand (Susan Stam) die kinderen denkt wijs te kunnen maken dat je in een paar uur met de trekker van Valencia naar de grens met Frankrijk kunt kachelen. Het overdreven acteren van de kids helpt ook niet. Enige pluspunt is Jansen, die plezier lijkt te hebben en daarmee zonder meer een ideale grootvader neerzet. Enkele BN-ers spelen zichzelf. Hiep hiep!

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit