• 9.369.886 stemmen

Geregisseerd door: Yin-jung Chen

Met onder meer: Tsuyoshi Abe

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Sao Ren

Drie jongeren vinden elkaar in het drukke Taipei. Guy geeft les in houtbewerking, Adam is een zanger op zoek naar een publiek en Adele leeft om uit te gaan. Wanneer de drie als grap een eigen cultbeweging beginnen, blijken ze plots tot een globaal fenomeen uit te groeien. Maar als Adam op een avond plots verdwijnt uit het gezelschap van Guy en Adele blijkt er meer aan de hand te zijn dan een eenvoudig grapje.

Erg leuk!

Bevat wel wat sporen van de recente opmars van Taiwanese commerce, maar dan vooral in het eerste deel van de film. Met name de soundtrack is niet al te best. Toch weet Chen daar al een aangenaam sfeertje op te bouwen, lekker jong en speels.

Tweede deel is wel een stuk beter, aparte switch naar een soort van urban fantasy verhaaltje waar het af en toe zoeken is naar logica, maar wat qua sfeer wel dubbel en dik overtuigd. Film ziet er verder heerlijk uit, acteurs doen het goed en het duurt allemaal niet lang.

Fijn, modern, luchtig en origineel Taiwanees filmpje. Niet zo goed als een aantal voorlopers binnen hetzelfde genre, maar zeker wel een aanrader.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van McSavah

McSavah

Leuke tip Onderhond! Ook eens met je (uitgebreide) review. Pk.com.cn (2008) en Lee's Adventure (2011) ook maar eens zien binnenkort.

Erg zonde dat zo'n suf rockbandje bijna de hele soundtrack vol speelt. Het nummer van Bowie als afsluiter (waar de filmtitel op is gebaseerd) is inderdaad ook niet al te best. Het slot kon me sowieso niet bekoren, te gebroederlijk en optimistisch op een nogal vreemd aanvoelende en gemaakte manier (daarom was een Wakamatsu het perfecte middel om die nare smaak weg te spoelen ). Het deel voor de verdwijning van Adam is inderdaad best aangenaam, maar dat hele Klaatu gedoe bijwijlen irritant en vermoeiend, met name het maken van de filmpjes dan. Visueel zit het allemaal wel strak in elkaar inderdaad, en de flauwe humor kan ik ook prima hebben. Het mysterieuze deel dat hierop volgt is daarentegen wel echt verbluffend te noemen. Zeer creatief vormgegeven en duizelingwekkend mooi geschoten. En van industrieterreinen word ik altijd blij. Veel potentie dus, maar helaas te onevenwichtig voor een hogere score.