• 9.374.112 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Alfred Shaughnessy

Met onder meer: Patrick Holt en Honor Blackman

Plot Suspended Alibi

De getrouwde journalist Paul Pearson gebruikt een bezoek aan een goede vriend als alibi voor zijn vreemdgaan. Als hij later bij zijn vriendin is, wordt de vriend door een ander vermoord. Alle verdenking valt op Pearson. Kan zijn vriendin hem een echt alibi geven?

Lynn Pearson

Henry Beamster

Lynn's Mother

avatar van Kuck-x

Kuck-x

Een leuk en fraai gestileerd filmpje met karakters die goed uit de verf komen. Alle rollen hebben betekenis en worden uitstekend vertolkt. Dit is geen whodunnit, we puzzelen niet mee, we weten meteen wie de dader is. De spanning speelt zich af op een ander vlak. Dat wordt goed uitgewerkt, helemaal als je bedenkt dat we voor iemand die zijn vrouw bedriegt geen natuurlijke sympathie hoeven te voelen. De rol van de buurvrouw met de gedeelde telefoonlijn is de kers op de taart in deze kleine, heerlijk Engelse en sfeervolle productie.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Helemaal eens met de review van Kuck-x

Fijne film, veel sfeer, en het verhaal neemt een paar aardige wendingen

De tweede helft gaat echt een versnelling hoger.

En wat zag Honor Blackman er fraai uit met haar ranke lijf gehuld in haar (vele) strakke outfits

Misschien kan deze afbeelding van de DVD box hier nog dienst doen i.p.v. de foto hierboven?