• 9.372.307 stemmen

Corto Maltese: La Cour Secrète des Arcanes (2002)

Animatie / Avontuur | 92 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Oorsprong: Frankrijk / Italië / Luxemburg

Geregisseerd door: Pascal Morelli

Met onder meer: Richard Berry, Patrick Bouchitey en Barbara Schulz

Gesproken taal: Frans

Plot Corto Maltese: La Cour Secrète des Arcanes

Eind 1918. Revolutie in Rusland. Een aantal dieven en geheime organisaties willen van de situatie gebruik maken om rijk te worden. Corto Maltese is terug in Shanghaï, waar hij zijn vriend Raspoutine terugvindt, vooraleer te worden aangerand door de leden van 'de Rode Lantaarns', een geheime organisatie. Ze worden ingehuurd om de Kolchak-trein te overmeesteren, dat goud vervoert dwars door Mongolië.

Corto Maltese (stemrol)

Raspoutine (stemrol)

Changaï Li (stemrol)

La Duchesse Marina Seminova (stemrol)

Corto Maltese (stemrol: Italian version)

Semenov (stemrol)

Nino (stemrol)

Tchang (stemrol)

Barrow (stemrol)

neo

De strip kan ik mij vaag herinneren, of wellicht heb ik slechts ooit eens wat plaatjes voorbij zien flitsen. Mooi achtergrond situatie, aardige animatie en Franco Piersanti's score (Piu bel Giorno della Mia Vita is ook een aanrader) maken dit tot een goed geheel. 3.5 sterren

avatar van Dopke

Dopke

Met zijn geweld, politiek gezever en (half) naakte dames was ik toch wel zeer verrast om te ontdekken dat dit niet bepaald een film is voor de jongeren onder ons. Ik had eigenlijk een totaal ander slag film verwacht, wat mede zal komen omdat ik verder niet bekend ben met de comics.

De film heeft me om eerlijk te zijn niet echt nieuwsgierig gemaakt naar het originele product, maar ik moet zeggen dat het resultaat me verder erg mee viel. Kwalitatief haalt het het simpelweg niet bij Japanse en USA animatie, die duidelijk een ruimer budget voor kiezen hebben, en vooral het characterdesign blijft wat oninspirerend. Maar voor de rest blijkt het een interessant en fascinerend plot, dat wellicht voor sommigen iets te sterk in historische (Russisch/China/Mongolie) gronden gesitueerd zal zijn. Iedere animatiefilm die het oudere publiek serieus neemt draag ik echter een warm hart toe.

avatar van kijkert

kijkert

Wie kan mij vertellen waar/hoe ik aan deze film op DVD kan komen (en of dat überhaupt wel mogelijk is).

Ik ben groot liefhebber van de comics, Corto is één van mijn favoriete striphelden.

avatar van Redrabbit

Redrabbit

kijkert schreef:

Ik heb hem op dvd, maar na 10 minuten heb ik hem alweer uit de dvd speler gehaald en een andere film gekeken. Kon mij absoluut niet boeien. 1*

kijkert schreef:

Deze film is, aan jouw 5 sterren te zien, trouw aan de strip? Vind wat van mijn favoriete nooit geweldig omgezet in een film.

avatar van kijkert

kijkert

neo schreef:

Erg laat, Neo, maar wat bedoel je nu?

Ik vind het verhaal vrijwel gelijk aan CM in Siberië, en de tekenstijl komt erg goed overeen met die van Pratt.

Verder is de sfeer in deze tekenfilm precies wat ik in de strip 'CM in Siberie' ook had.

Elke CM strip heeft zijn eigen sfeer, en die kan heel anders zijn dan in andere CM strips.

'MU' of 'De Kelten' zouden amper te vertekenfilmen zijn (veuls te filosofisch), terwijl het grandioze 'Ballade van de Zilte Zee' natuurlijk een script voor een geweldige teken- en zelfs speelfilm zou kunnen zijn.

neo

Dat mijn favoriete strips nog nooit goed zijn omgezet in een film.... En dit voor jou geval ,aan je stem te zien, waarschijnlijk wel zo was

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Prima animatie-versie van de strip van Hugo Pratt. Extra fijn: dit album kende ik nog niet.

Corto Maltese stond vroeger volgens mij in het stripblad Kuifje. dat inmiddels helaas ter ziele is.

Zowel de strip als deze film bevat prachtige tekeningen. Zeer geschikt voor liefhebbers van volwassen animatie. Niet alleen maar aktiescenes, maar ook gewoon aandacht voor de plot.

Jammer dat er (voorlopig?) maar 1 film gemaakt is.

Misschien kunnen er wat meer van dit soort films gemaakt worden (Ravian, Storm, Simon Van De rivier...).

We hebben in Europa een mooie strip-geschiedenis. Doe er dan ook op dit gebied meer mee.

avatar van Lars Film

Lars Film

Pascal Morelli moet ook volgens veronica gids de film Shuriken school:The Movie gemaakt hebben (zaterdag op tv) want ik kan die film niet vinden hier op moviemeter veder heb ik nog een aanwijzing en dat is: jeugdfilm/animatie (F/E/2007) en veder de titel en regie.