• 9.371.495 stemmen

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: Jaime Chávarri

Met onder meer: Óscar Jaenada, Verónica Sánchez en Mercè Llorens

Plot Camarón

De film vertelt het turbulente leven van Camarón de la Isla (Jaenada), de legendarische Spaanse flamenco zanger, vanaf zijn begin tot aan zijn dood in 1992 op 42-jarige leeftijd, aan de gevolgen van longkanker. Het vertelt over de relaties van Camarón de la Isla met mensen zoals zijn vrouw La Chispa (Sánchez) en gitaristen Paco de Lucía, Tomatito en Paco Cepero.

avatar van Cellulord

Cellulord

Kreeg een tijdje terug een hoop Flamenco music van een vriend. Niet mijn eerste keuze maar die Camarón stak er met kop & staart boven uit, echt goed, kippenvell! Tomatito vond ik ook wel ok, maar de rest vond ik eigenlijk maar flauwtjes.

Was deze film half zo goed als zijn muziek dan had er meer ingezeten.

Want uiteindelijk is de film niet meer dan een middelmatig drama geworden. Wel met puik acteerwerk en vèèl flamenco. Maar het kon me allemaal niet echt raken. Gelukkig is er wel veel muziek in de film.

Raúl Rocamora is een excelente keuze voor de rol van Paco de Lucía, hij lijkt er zeer goed op.

De andere figuren ken ik niet.

Camarón, een groote figuur in de Flamenco, had een beter portret verdiend.

Leuk om eens gezien te hebben maar mischien meer iets voor fans van Camarón, of flamenco liefhebbers.