• 9.371.048 stemmen

Aura: Maryuuin Kouga Saigo no Tatakai (2013)

Animatie / Romantiek | 85 minuten

Genre: Animatie / Romantiek

Alternatieve titel: Aura - Koga Maryuin's Last War

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Seiji Kishi

Met onder meer: Kana Hanazawa en Nobunaga Shimazaki

Gesproken taal: Japans

Plot Aura: Maryuuin Kouga Saigo no Tatakai

Middelbare scholier Ichiro wordt als gevolg van zijn levendige fantasie – hij noemt zich ‘Maryuin Koga’ en doet net alsof hij de held uit een sprookjeswereld is – veelvuldig gepest en besluit daarom naar een nieuwe school te verhuizen. Als hij op een nacht zijn nieuwe school binnensluipt ontmoet hij de mysterieuze en mooie Satou. Ze beweert dat ze een ‘onderzoeker uit een parallel universum’ is. Ichiro had beloofd nooit meer zichzelf te verliezen in een van zijn droomwerelden, maar als hij ziet dat ook zij erg gepest wordt, besluit hij haar te helpen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Dopke

Dopke

Op zich wel een interessante anime, al is het alleen omdat ik een derde van de film dacht dat het wizard vrouwtje echt was en dit de zoveelste fantasy anime betrof, maar dit is dus een volbloed serieus drama. Tegelijkertijd ook eentje waarbij je je kunt afvragen wat de toegevoegde waarde van het geanimeerde is, maar dat terzijde. De opbouw is mooi en de spanning blijf subtiel en onderhuids, waarbij je je langzaamaan afvraagt hoe de film zal eindigen. Het einde dat er nu gekozen is beviel me echter niet. Liever had ik gezien dat het drama aspect de boventoon was blijven voeren en dat het meisje bijv. van het gebouw was gesprongen vanwege haar psychische stoornis. Daarentegen is gekozen voor een wat zoetsappiger einde Prima, zal bij genoeg mensen de juiste snaar raken maar ik vond het wat flauw. De animaties zelf sprongen er niet echt uit en stijgen niet uit boven de gemiddelde OVA, maar zijn wel redelijk strak met een consequent onderkoeld kleurenpalet. Moeilijk om aan te raden maar al bij al ik vond het toch wel een bijzondere kijkervaring.