• 9.177.886 stemmen

Geregisseerd door: Bart Van den Bempt

Met onder meer: Marc Peeters en Karen van Parijs

Gesproken taal: Nederlands, Engels en Turks

Plot 82 Dagen in April

Herman en Marie, een koppel van eind de vijftig, trekken naar Istanbul om de rugzak van hun overleden zoon op te pikken, een pijnlijke confrontatie met het recente verlies van hun enige kind. Wanneer ze door zijn spullen gaan, vinden ze de restanten van een verloren leven: kleren, een aantekenboek, hotelrekeningen, tickets en ingangskaartjes. Herman is vastberaden om zijn zoons laatste reis te reconstrueren en sleept zijn vrouw mee naar een voor hen onbekend stuk wereld in een poging om troost te vinden.

logo tmdbimage

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Deprimerende en sfeervolle beelden van het minder bekende Turkse binnenland: dat is het andere Turkije, niet alleen Istanbul en de kuststeden. Het verdriet om hun zoon, deze emotie is tijdens deze film constant voelbaar. Het rouwproces om hun zoon beleef je mee, deze film is emotie! Sterke acteerprestaties. Voor mij is dit een ondergewaardeerde film, en daarom is deze film ook niet zo bekend. De lage cijfers op Moviemeter kunnen misschien verklaart worden doordat de kijkers een thriller verwachten: vader ontdekt dat zoon in een drugstrafiek zat of zoiets... maar het is geen thriller, het is een drama.

avatar van Movsin

Movsin

Prachtige film.

Hartverwarmend om te zien hoe de vrouw zich langzamerhand in het project van haar man inleeft en hoe ze samen hun zoon nog eens "beleven".

Overtuigende prestaties van beide acteurs die zich beiden uitstekend lenen tot de vele close-ups die bijdragen tot de bijzondere, ingetogen sfeer van de film. Ook de grijze, deprimerende muziek draagt daartoe bij.

Mooie fotografie.

Zonder meer een ondergewaardeerde film.

avatar van stinissen

Movsin schreef:

Prachtige film.

Mooie fotografie.

Zonder meer een ondergewaardeerde film.

Waar gezien, ik ben benieuwd naar deze film.

avatar van Movsin

Movsin

Ik zag de film op televisie, namelijk in de TV-Theek van Telenet, toegankelijk mits een betaalabonnement op hun filmaanbod.

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Prachtige intense film, onverwacht pareltje! Je voelt de emotie, het verdriet en de verwerking van het verlies. Top!