• 9.370.356 stemmen

Geregisseerd door: Daniel Yee Heng Chan

Met onder meer: Patrick Tam

Gesproken taal: Kantonees

Plot Triad

"When it comes down to money and the love of your brothers, what would you choose?"

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, laat deze film zien hoe drie jeugdvrienden besluiten om uit nieuwsgierigheid in de jaren '90 lid te worden van een misdaadbende: een Triade, zoals een Chinese onderwereld-organisatie ook wel wordt genoemd. Tijdens hun jaren in dienst van de Triade, ontdekken zij al snel dat alles draait om geld en om macht. Dit betekent het einde van hun vriendschap, want er is maar plek voor één leider.

16 jaar later ...

De romantiek van het triad gebeuren wordt weer een keertje lekker aangezwengeld. Wie nog steeds loopt te hunkeren naar extra afleveringen in de Y&D reeks kan alvast hier even z'n hart ophalen, Chan's Triad is bijna een remake van de eerste Y&D film.

Drie jonge kerels komen in aanraking met de triads en loodsen zichzelf op eigen houtje binnen. Hun baas heeft het erg goed met het voor en er groeit (uiteraard) een hechte broederschap. De rest van het verhaaltje laat zich wel raden. Verraad, gevechten en het streven naar het ultieme: leider worden van de clan.

Chan komt hier met een aardige update. Niet dat het nu zo geweldig fris aanvoelt, daarvoor is het stramien ondertussen iets té bekend, maar waar de Y&D films tegenwoordig aanvoelen als een relikwie van hun tijd is Triad vooral een moderne update voor een jonger publiek. Daarin slaagt de film eigenlijk gewoon erg goed.

Lekker vermaak met een einde dat toch nog een verrassende wending kent, ik kon er wel van genieten. Het doelpubliek voor dit soort films op MM is klein, maar Y&D fans kunnen deze niet links laten liggen.

avatar van Shinobi

Shinobi

Onderhond, wat bedoel je met de afkorting Y&D?

Young & Dangerous en de resem aan vervolgen/spin-offs (in totaal een filmpje of 6-7). Eigenlijk het grote debuut van Wai-Keung Lau.

avatar van Shinobi

Shinobi

Ah, de regisseur van Mou Gaan Dou zie ik. Bedankt, sommige afkortingen kan ik gewoon niet plaatsen.

Het is eigenlijk ook beter om de volledige naam minstens 1 keer te gebruiken in bovenstaand bericht, maar na 6 films zit het er redelijk ingebakken vrees ik

avatar van Onslaught

Onslaught

Vermakelijke film.

De film verloopt vlot en houdt je interesse vast. Geen lange saaie dialogen, maar confrontaties en leuke actie. De film had zich nog beter kunnen onderscheiden door wat meer op te vallen tussen alle andere triad films, maar de film is zeker leuk om naar te kijken.

Dit jaar komt deze regisseur met Young and Dangerous: Reloaded, dus ben benieuwd wat hij daarvan weet te maken.

avatar van Yesterday

Yesterday

Persoonlijk vind het verhaallijn een beetje tegenvallen. Of misschien de snelle afwerking van de scenes, waardoor ik deze film te kort vind en met weinig diepgang. Ze hadden die drie "brother" beter moeten uitlichten.