• 9.370.356 stemmen

Satsujin Douga Site (2010)

Horror | 117 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Death Tube: Broadcast Murder Show / DeathTube: Broadcast Murder Show / 殺人動画サイト デスチュブ

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Yôhei Fukuda

Met onder meer: Shoichi Matsuda

Gesproken taal: Japans

Plot Satsujin Douga Site

"Log in at your own risk."

Een jong meisje raakt geobsedeerd door een site genaamd ''Death Tube'' waarop mensen live vermoord worden. Eerst gelooft ze niet dat de praktijken op de website echt zijn, totdat ze zelf gevangen wordt en op de site te zien is. Op een computerscherm ziet ze 8 andere mensen die ook gevangen zijn. Ze moeten verschillende opdrachten voltooien. Wie de opdrachten niet voltooit sterft.

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

leuk, je weet echt niet wie je kan vertrouwen in deze film

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

death tube 1 is met een jongen in de hoofdrol

deel 2 is dan met een meisje? die ga ik straks kijken

avatar van jOERI

jOERI

Dit is dus 2 volgens mij?!

avatar van FillumGek

FillumGek

Even een oude recensie die ik schreef bij X Gêmu. Na wat verwarring staat ie nu bij de goede film.

FillumGek schreef:
"From the producers of Grotesque". Klinkt naar mijn idee niet veelbelovend want ik vond Grotesque nogal tegenvallen destijds. Toch is 'snuff' en sites zoals deze 'Death Tube' een interessant onderwerp waar met een beetje creativiteit best wat van te maken is.

Allereerst snap ik niet waarom overal op internet staat dat er een meisje de website ontdekt. Bovenstaand plot is slechts een klein subplotje in de film wat verder weinig van belang is. De protagonist is duidelijk een jongen. Hij krijgt een telefoontje van een vriend en deze vertelt hem van het bestaan van de website. In de scene daarop vinden we hem in dezelfde kamer die hij zojuist nog had bekeken vanachter zijn pc. Zowel wij als hijzelf weten niet hoe hij daar terecht komt. De eerste vergelijking die bij me opkomt is 'Saw'. De show draait om acht mensen die opgesloten zitten in acht kamers en die moeten samenwerken om eruit te komen. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een pop, maar deze is niet zo creepy. De pop is een Pokémon-achtige teddybeer die meteen het grote contrast in beeld brengt. Namelijk een show met spelletjes van kinderlijk niveau maar waar wel de doodstraf opstaat mocht je een fout begaan.

Aan de locaties en andere middelen is te zien dat de film low budget is. Met dat in het achterhoofd moet ik concluderen dat de film nog zeer aardig is geworden. De film speelt zich af op twee locaties en toch weet de film de spanning erin te houden. Dat wordt vooral gedaan door de onderlinge relaties tussen de slachtoffers op de proef te stellen. Wie is er te vertrouwen? Toegegeven, vooraf verwacht je een sadistische torture horror a la Grotesque maar dat is het totaal niet. Er wordt eerlijk gezegd veel te weinig gedaan met de manier waarop de slachtoffers dood gaan. Niet ranzig of gruwelijk. Het is eigenlijk een beetje saai. Wellicht dat ik nu 90% van de geïnteresseerden afschrik maar dit is wel degelijk een filmpje die de moeite van het bekijken waard is.

De film heeft namelijk ook humor, niet meteen iets dat je zult verwachten. Het is ook niet de humor waarvan de commerciële kijker houdt, trouwens. Om maar even wat voorbeelden te noemen; de hosts van de show, de beren dus, zijn eigenlijk best grappig. Waar de situatie natuurlijk uitermate ernstig is, hangen ze een beetje de clown uit door tekenfilm-achtige stukjes op te voeren waardoor je als kijker werkelijk het gevoel hebt naar een kindershow te kijken. De blije heldenmuziek speelt daar ook in mee. Daarbij is het een live-stream via het internet waar mensen op kunnen reageren. Hoe laag het niveau van comments op YouTube vaak ook is, iedereen lacht wel eens om een droge of misplaatste post. Wanneer er in de film iemand op het punt staat deze wereld te verlaten vliegen de 'lol's' en droge opmerkingen je om de horen waar ik toch wel om moest lachen. In het algemeen is de film vaker zwart-komisch dan griezelig.

Tegen het einde heeft de film nog een paar verrassingen in petto die je misschien niet direct ziet aankomen om vervolgens met een einde af te sluiten waar ik geen raad mee weet. Ik heb het internet afgezocht maar ik kon nergens een verklaring vinden. Dus als iemand me kan helpen? Waarom antwoord F? Fijn filmpje dus die niet uitblinkt in gore, maar wel een fijn zwart-komisch sfeertje weet te creëren.

avatar van Tartarus

Tartarus

Weinig toe te voegen aan de mooie review van FillumGek, hij zegt het allemaal al. Dit is dus wel deel 1, ook al gaat de film over een jongen ipv een meisje. Geen hoogvlieger maar zeker de moeite waard om te gaan kijken.