• 9.371.774 stemmen

Beyond Ultra Violence: Uneasy Listening by Merzbow (1998)

Documentaire / Muziek | 72 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Aryan Kaganof

Met onder meer: Masami Akita

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot Beyond Ultra Violence: Uneasy Listening by Merzbow

Een portret van de experimentele 'noise-kunstenaar' Masami Akita, die veelal onder de naam Merzbow opereert. Hij wordt gevolgd, lopend over straat, vertellend over hoe hij in de muziek belandde (en alledaagse geluiden begon te verzamelen om in zijn muziek te gebruiken) en hoe hij werkt aan zijn muziek. Tussendoor worden experimentele fragmenten ingevoegd, als ware het de muziek van Akita zelf en praat hij verder, over bijvoorbeeld pornografie van na de Tweede Wereldoorlog of de Japanse obsessie met het uniform.

avatar van beavis

beavis

lang geleden gezien in de Balie

deze mevrouw blijkbaar ook:

De Groene Amsterdammer - 'ik sla, dus ik besta'

toch wel een leuke samenvatting

hier nog de VHS cover van "Lost Paradise" de onna harakiri film van Merzbow (te kort om toegevoegd te kunnen worden helaas)

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

oh wow, ik wist niet van het bestaan af van deze docu. Snel eens opzoeken. Merzbow

avatar van beavis

beavis

als je interesse hebt in experimentele docus over experimentele Japanse muziek dan zou ik ook deze proberen te vinden: Kikoe (2009)

... maar neem een zaklamp mee zou ik zeggen

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

thanks!

Dit filmpje staat trouwens gewoon op YT, maar geen idee of ik die mag linken, of dat het valt onder illegaal, dus zoek maar even, voor de liefhebber.