• 9.370.282 stemmen

Geregisseerd door: Tso-chi Chang

Met onder meer: Fan Wing en Wan-mei Yu

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Mei Li Shi Guang

De rustige Wei en zijn drukke beste vriend en buurjongen Jie zijn 19, en wonen met hun families in een buitenwijk van Taipei. Wei heeft een hechte band met zijn tweelingzus Min, die chemotherapie ondergaat wegens leukemie. Jie daarentegen heeft noch met zijn toegewijd-christelijke vader (een gepensioneerde soldaat, afkomstig uit China), noch met zijn achterlijke oudere broer een hechte relatie. Op aandringen van Jie vraagt Wei aan Broer Gu -de eigenaar van de nachtclub waar hij werkt als parkeerjongen- of hij hen klusjes voor zijn bende wil toevertrouwen. Ze worden op pad gestuurd als schuld-inners. Al snel zijn ze de trotse, nerveuze eigenaars van een geweer en één kogel...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Zo'n hoog gemiddelde en nog geen reacties hier?

Dvd bij Ro-disc te koop voor 5 euro: lnk

avatar van MovieEter

MovieEter

Gestyleerde film waarvan het verhaal iets beter uitgewerkt had kunnen worden maar ondanks dat vond ik de film erg genietbaar. Het eind was mooi en tegelijkertijd een beetje te theatraal.

avatar van Erwinner

Erwinner

Verhaaltje + Inlay sprak me hier wel aan. Verder nog bar weinig uit Taiwan gezien dus m'n interesse was groot.

Als de film begint wordt je midden in een huiselijk tafereeltje gegooid. Er gebeurt vrij weinig en alles oogt nogal rommelig.

Er wordt nergens ingezoomd, alles wordt op minimaal 2 meter afstand gefilmd. Zodoende is het lastig om enig betrokkenheid met de 2 broers of het gezin mee te krijgen. 1e half uur is dan ook een regelrechte ramp.

Daarbij is het geluid nog eens in mono, het beeld is niet helemaal scherp en de kleuren zijn grauw. I.t.t. de hoes is dit een afknapper die refereert aan het aquarium en de zee waarvan eerstgenoemde regelmatig terugkeert in het verhaal. Verder wordt er wel "puur" geacteerd en komt het redelijk "echt" over.

Op een gegeven moment krijg je toch empathie met de 2 broers, komen ze vast te zitten in allerlei verwikkelingen en zodoende wordt het nog leuk ook en worden we zelfs op een verkeerd spoor gezet.

De eindscéne is minstens nog verrassender waardoor ik toch nog een redelijk gevoel overhoudt aan de film.

Maar ik geef toch echt punten aftrek voor de matige regie, het duffe begin en de (door mij onbesproken) minimale sfeermuziek.

avatar van gauke

gauke

Ik had meer verwacht van een film die genomineerd was voor De Gouden Leeuw in Venetië. Ik raakte geen moment betrokken, de film kent een slechte regie en oogde rommelig en traag.

avatar van Fza

Fza

Traag, ik kan een film die een beetje voort kabbelt wel waarderen. Vooral in aziatische cinema kunnen ze prima films maken waarin niet bijster veel gebeurt maar wel relaxt zijn om te kijken.

avatar van starbright boy

Qua tempo, camerawerk (bijna zonder close-ups) en de keuze in wat niet en wat wel tonen past dit vrij naadloos in Taiwanese cinema. The Best of Times is daarin niet heel opvallend of uitzonderlijk. Ook niet qua verhaal en personages.. Maar voor mij, die juist hiervoor een zwak heeft, wel een heel aangename film.

Kleine 3.5*