• 9.370.277 stemmen

Kunst en Vliegwerk (1989)

Familie | 112 minuten

Genre: Familie

Alternatieve titel: Kunst & Vliegwerk

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Karst van der Meulen

Met onder meer: Herman van Veen, André van den Heuvel en Toon Agterberg

Releasedatum: 24 maart 1989

Plot Kunst en Vliegwerk

Kunstenaar Hans Drost en zijn kinderen hebben een spectaculaire hobby: raketten. Naast hun huis hebben ze op een rommelig bouwterrein een bijna zes meter hoge, net echte raket gebouwd. Regelmatig vuren ze kleine proefraketten af, die tot grote woede van buurman Veldhuis (André van den Heuvel) vaak in diens kas belanden. Er groeit een oorlog tussen de kunstenaarsfamilie en buurman Veldhuis, als op een dag per ongeluk de raket gelanceerd wordt en de kinderen een man in de raket vinden die geen papieren bij zich heeft, maar wel geld en een revolver...

Quido

Jammer dat dit soort jeugdfilms niet meer worden gemaakt, een enkele uitzondering daargelaten. 4*

Quido

Weet iemand misschien welke films van Karst van der Meulen ooit op huur/koopvideo zijn verschenen? Ik heb nu deze en Thomas & Senior (op het spoor van Brute Berend), maar hij heeft nog veel meer jeugdfilms gemaakt en die wil ook graag een keer zien.

avatar van FisherKing

FisherKing

Bijna niks van te vinden Quido. Helaas, want daardoor kunnen zijn films niet eens toegevoegd worden. (plaatjes ontbreken)

Quido

ja, zeer jammer. Ik heb nu eindelijk het boek "Hollands Hollywood" van Henk van Gelder te pakken gekregen via via en daar staan helaas geen jeugdfilms in besproken. Karst van der Meulen is een zeer goed regisseur. Geweldige (jeugd)films en series (deze, De Bokkerijders, De Zevensprong etc.. Ik kan wel aan een aantal van zijn andere films komen, maar dat zijn dan opname-exemplaren. Ga ik ooit nog wel eens doen. Bedankt voor je reactie btw.

Quido

Karst van der Meulen is naar alle waarschijnlijkheid bezig met het overzetten van zijn films op dvd.

"Ik ben er op het moment mee bezig , ik wist niet dat er zoveel vraag naar was . Maar dat doet me goed . Ik ben er mee bezig maar het heeft even tijd nodig .... maar het komt eraan "

Bron: Bubblegum tv

avatar van FisherKing

FisherKing

Das erg goed nieuws Quido.

avatar van Quentin

Quentin

Zeer goed nieuws, deze heb ik nog niet gezien maar Thomas & Senior en de Zeven Sprong vind ik erg leuk

avatar van streeter

streeter

Thomas en Senior werd bij mij in de buurt opgenomen - ook in de straat waar mijn oom en tante woonde. De filmcrew wou ons weg uit beeld hebben, dus kochten ze ons met snoep om.

Als er DVDs waren van de klassieke Karst van der Meulen films, zal ik ze zeker kopen.

Was dit trouwens een van zijn laatste films?

Quido

Volgens mij was dit zijn laatste film. In 1994 heeft hij wel nog de werkelijk prachtige serie "De legende van de Bokkerijders" gemaakt.

avatar van Wouter

Prachtig...?

Sorry, een meesterwerk...

avatar van Wouter

Nooit opniew zien, Quido.....

Pas nog gedaan.

avatar van Boy28

Boy28

Wouter schreef:

Prachtig...?

Daar vond ik dus niet veel aan.

avatar van robertus65

robertus65

Spannende jeugdfilm, keurig ingeblikt door Karst van der Meulen. Veel bekende gezichten in hoofd en bijrollen.

avatar van Flavio

Flavio

Berichten verplaatst naar Karst van der Meulen

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Van der Meulen trekt weer dezelfde trucendoos open maar zijn formule lijkt deze keer wat verouderd en ingehaald door de tijd. Eind jaren tachtig leken kinderen geen behoefte meer te hebben aan films met jaren zeventig-achtige dialogen en Sjors & Sjimmie-achtige taferelen, hoewel het verwisselen van de telefoonlijnen dan wel weer grappig was, en ruziënde volwassenen die nog 'Wat krijgen we nou zeg?!' zeggen.

Achterwerk in de kast, dat was helemaal hot in 1989. Kinderen zaten voor de buis gekluisterd. Het duo Theo & Thea dat taboedoorbrekende onderwerpen aansneed als homoseksualiteit en nudisme. De droge humor van Rembo & Rembo: Mag dat? Of de dagelijkse beslommeringen van Mevrouw ten Kate die zich altijd weer in de nesten wist te werken.

In 1994 maakte Van der Meulen nog wel De Legende van de Bokkenrijders, maar dat was dan weer grootser van opzet.

Een vrachtwagen met het KAV Autoverhuur logo kwam nog voorbij, laatst zag ik dat ook in een film over de ontvoering van Freddie Heineken en toen dacht ik nog dat het een fout was, maar dat logo blijkt dus al veel langer te bestaan.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Licht vermakelijk door het tijdsbeeld, de rollen van Toon Agterberg, Serge Henri Valcke en Herman van Veen en diens prachtige titelnummer. Maar dat deze kinderen misbruikt zijn geeft een ontzettend gore nasmaak die ik echt niet los kan zien van de productie.