• 9.370.545 stemmen

Geregisseerd door: Eduard von Borsody

Met onder meer: Waltraut Haas, Susi Nicoletti en Michael Cramer

Gesproken taal: Duits

Plot Traumrevue

Anna Reiser, de bestuurster van de IJsrevue, heeft een oudere zoon die verliefd wordt op de vedette van de revue. In een vlaag van jaloersheid verjaagt hij de geldschieter Hugo Liebling, die eveneens verliefd is op die vedette. Hoe kan dat probleem opgelost worden?

Lieschen Müller

Hugo Liebling, Direktor

Bruno Flitzke

avatar van Dk2008

Dk2008

Goh, ik had hem slechter verwacht. Ouderwets vermaak. Operette, musical, revue, ballet...het ligt allemaal heel dicht bij elkaar. Vroeger bij bijvoorbeeld de Mounties had je ook revue, vond ik ook al niet veel aan.

Verouderd amusement.... al zou je met André Rieu en nou weer Anne Frank De musical toch anders denken.

Eigenlijk gaat het er alleen maar om een revue aan te passen aan de moderne tijd. Waardoor er ook Schlagers. tussendoor zitten. Waltraut Haas mag er wezen, ze deed me wat aan Bibi Johns denken. Teddy Reno (Italiaanse zanger) doet het ook goed. Het begin van de revue heeft een Nederlands decor, met grachtenhuizen, molens en een ophaalbrug op de achtergrond. Ging best wel deze film, met verschillende ijsschaatsscènes (van de Wiener Eisrevue) en mooie muziek erbij van Robert Stolz. Heeft deze film tenminste ook weer een stem. 3.0