• 9.371.687 stemmen

Horror / Actie | 84 minuten

Genre: Horror / Actie

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Brenton Spencer

Met onder meer: Mittita Barber, Aslam Husain en Victor Zinck Jr.

Plot Crowsnest

De zomer van 2011. Een groepje van vijf jonge vrienden begeeft zich naar 'Crowsnest', een plaats waar bier te krijgen is voor half geld. Ze willen daar de verjaardag van één van hen vieren, waarbij het de bedoeling is dat de alcohol rijkelijk zal vloeien. Bij de aankoop van het bier krijgen ze de waarschuwing dat ze beter weer kunnen vertrekken als hun leven hen lief is. De vriendengroep trekt zich niets van de waarschuwing aan en trekt dieper de bossen in.

avatar van perceived

perceived

Verrassend.

Eindelijk weer eens een echt fijne found footage. Deed me aan allerlei andere films denken, zoals Duel, the Car, Deliverance, Wrong Turn ,e.d. Hier is slim gebruik van gemaakt. Deze elementen samen + een aantal groezelige locaties leveren best een fris en spannend filmpje op.

Acteerwerk kan ermee door, is niet al te best maar op wat hysterisch geschreeuw na vond ik het nergens storend.

Fijn ook dat de film geen typisch found footage intro heeft en dat de (vaak) storende interviewtjes tussendoor achterwege worden gelaten. Dat 'geloof' ik zo onderhand wel en het voegt zelden iets toe. Zeventje voor Crowsnest. 7/10*

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Deze film deed me vooral denken aan ''Rest stop''...Bijna een copie vind ik het zelfs, alleen door de wat chaotische opname/montage kijkt het meer realistisch...Dat vind ik altijd een voordeel van de handycam!....Het moet je smaak zijn, maar ik vind dit een bijzonder leuke/spannende manier van kijken...De film sleurt je het verhaal in:D

De gillende vrouwen in de film, is wel een minpuntje, maar daar zijn het ook vrouwen voor he

Mooie locatie, lekker duister sfeertje, en vooral niet teveel weggeven, en laat de kijker maar lekker gissen:)...KLASSE

avatar van Elineloves

Elineloves

Hoewel ik even moest wennen aan de manier van filmen, het 'beweeglijke' en warrige, was ik wel redelijk geboeid. Het maakte me als kijker meer betrokken in het begin.

Het acteerwerk was redelijk. Niet hoogstaand, niet vervelend slecht. Leuke meisjes ook. Vooral die blonde, zij liet me erg denken aan Hayden Panettiere. Me likes!

Qua verhaal is het inderdaad een mix van 'oudere' soortgelijke films. Beetje Joy Ride meets Rest Stop meets ... tja, je kunt er nog wel een paar bij verzinnen. Niks wat je nog niet gezien hebt, alleen in een ander (en minder goed) jasje gestoken. Helaas.

Vanaf het middenstuk vond ik 't een beetje saai. Het hele 'bos' gebeuren en dat eeuwige gekrijs van die wijven begon ik een beetje zat te worden. Einde was ook pats, boem, voorbij en klaar. Jammer, had potentie in het begin maar er werd mijn inziens niet genoeg mee gedaan.

avatar van Noodless

Noodless

Weer een handycam gevalletje !

Ik ben het een beetje beu gezien omdat het de laatste tijd veel wordt toegepast en vaak geen meerwaarde biedt. Ook hier zie ik geen voordeel met deze techniek. Het wordt allemaal heel chaotisch gefilmd om het realisme erin te krijgen, maar op een bepaald moment had ik het BOS toch wel gezien. Spannend wordt het er ook niet door. Het acteerwerk viel wel mee.

Een filmpje die ik morgen al vergeten ben. 4/10

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik vond deze helemaal zo gek nog niet en de vergelijking met Duel en Wrong Turn kan ik wel begrijpen ja. Het enige nadeel van deze film vind ik dat ze het teveel willen doen laten lijken alsof het echt is met die schokkerige handycam beelden, als ze het gewoon met een normale camera gefilmd hadden dan was het beter te volgen geweest. Maar goed, blijkbaar denken ze dat met die handycam opnames er toch nog mensen zijn die denken dat het echt is. Maar daar trappen we niet meer in. Dat heeft even gewerkt met de Blair Witch omdat dat toen echt nieuw was die manier van film maken. Maar na ik weet niet hoeveel films in diezelfde stijl gelooft niemand dat nog. Maar toch heb ik me prima vermaakt bij Crowsnest.

Redelijk.

Inderdaad helemaal niks nieuws, de bekende clichés komen allemaal weer voorbij. Road tripje, geen netwerk, bos, hilbillies in een caravan ... en dan uiteraard zo opgezet alsof het om found footage materiaal gaat.

Toch komt de film er nog mee weg, hoewel er links en rechts aardig wat aan vebeterd kan worden. In ieder geval een andere cast nemen de volgende keer, of ze imprinten minder hysterisch te doen. Begrijpelijk dat je onder de omstandigheden niet echt rustig blijft, maar dit was toch wel van het goede teveel.

Verder kan je toch niet zomaar overal je camera heenzwiepen, er zaten iets teveel 90° beelden of beelden van de grond in. Found footage lijkt vaak makkelijk, maar er zijn maar weinig regisseurs die het visueel echt goed beheersen.

Gelukkig zit het met de spanning wel best goed. Een droeve, verlaten locatie en mysterieuze killers zorgen ervoor dat er toch best wat te genieten valt. Jammer dat de details niet wat solider waren, want daar draait het bij dit soort genrefilms toch wel vaak om.

avatar van Shinobi

Shinobi

"You keep driving down this road, you're all gonna die."

Ik had weer eens zin in een found footage horror, maar dit is 'm toch niet helemaal geworden.

Het is wederom het - clichématige - gegeven van wat jongeren die verdwaald raken op een road-trip met alle gevolgen van dien en excuses om maar door te blijven filmen. Op zich kent het wel een aardige opbouw voor het losgaat.

Eenmaal aangekomen bij het kat-en-muisspel zit de spanning er best goed in. Als kijker blijft het gissen wat er zoal voorgevallen is en hoe het zit met de mysterieuze rednecks. Alleen jammer dat de cast niet echt meewerkt; wat een hysterisch gekrijs is het op momenten. 'Crowsnest' verliest hier zijn kracht, waardoor de sleur erin komt.

Daarnaast had het camerawerk beter gekund, het is te schokkerig voor mijn doen. Ik begrijp dat de film realistisch wil overkomen, maar dit kan stukken beter. De staticiteit die geregeld in beeld kruipt, is onlogisch aangezien het een nieuwe camera is.

Al met al een matige horror die niets nieuws onder de zon biedt.

2,0 Sterren.

avatar van Daan258

Daan258

Weer een falend found footage filmpje.

Het eerste half uur was zo slecht nog niet.
Het acteerwerk kon er mee door, aardige opbouw en een redelijk sfeertje, maar vanaf dat moment daalt de film op alle vlakken.
Ten eerste ligt het er misschien aan dat het een totaal ander found footage film was dan ik verwacht. (had namelijk erop gerekend dat het over iets bovennatuurlijks, alien, geesten of iets dergelijks ging en dat was niet het geval.) Het acteerwerk kwam op een gegeven moment niet overtuigend meer over en was af en toe zelfs slecht te noemen. Spanning, sfeer en verhaal was ook helemaal niet aanwezig en er gebeurde gedurende film nauwelijks tot niks.

Al met al een erg saai filmpje.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Hilbilly footage, die kan ik afvinken. Destijds blijkbaar gemist en verder ook nooit echt iets van meegekregen. Moet zeggen dat m'n interesse voor dit soort films toen ook niet op z'n hoogtepunt was. Tegenwoordig is dat wel anders. Er is een aardig lijstje samen te stellen van films die het redelijk, goed of érg goed hebben opgepikt de laatste jaren. Wat mij betreft hoort deze daar ook bij. Laat visueel nog iets teveel steekjes vallen (laat weinig zien, found footage is niet alleen maar de grond in close laten zien), maar scoort veel punten door z'n simpele, directe approach.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Brenton Spencer pakt uit met een aantal zeer macabere moordpartijen die opvallend gemeen in beeld worden gebracht, maar slaagt er niet in om van Crowsnest een spannend geheel te krijgen. Het ontbreekt vooral aan goed opgebouwde spanning en treffend acteerwerk, daarnaast neemt het rondrennen in een saaie bosrijke omgeving veel te veel tijd in beslag. Gelukkig zijn er een aantal momenten waarbij de film weer opleeft en die zijn de moeite waard, helaas zul je er een uur aan secundaire zijsporen bij moeten nemen om die te aanschouwen.