Genre: Komedie / Drama
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Hombres Complicados
Bruno DeClerq (Josse De Pauw) is een goudeerlijke huisvader die zijn kost verdient als douanier en droomt van de promotie die hij wel nooit zal krijgen. Zijn broer Roger is in alles zijn tegenpool: een dubieuze zakenman die op te grote voet leeft en zijn vrouw voortdurend bedriegt. Beiden mijden elkaar als de pest. Wanneer moeder DeClerq overlijdt kan Roger een erfenis goed gebruiken: hij is na een duister zaakje in financiële problemen geraakt en wordt bedreigd door een stel zware jongens. Helaas: het fortuin bedraagt slechts 50.000 fr. Bruno had een mooie begrafenis in z'n hoofd maar Roger stelt een uitje naar de Ardennen voor. Als hij tijdens deze vakantie de brave douanier kan overhalen een lading drugs door te laten, is het wellicht een slimme investering geweest...

Blindfold
Krijg nou wat. Ik wist wel dat deze titel me een beetje bekend voorkwam. Deze heb ik ooit in de Sneak in Utrecht gezien.

Bijzonder grappige en ongepolijste film, met geweldige muziek van Arno Hintjes.
Dirk Roofthooft en Josse de Pauw als broers maar de twee zijn tegenpolen. Ze spelen allebei een prachtrol, hoewel ik het meest genoten heb van de strapatsen van Roofthooft en zijn idiote voorkomen.
Zwarte komedie op z'n best!
'Twee broers in de hel van Luik': - positieve NRC recensie

narva77 (crew films)
goede film ja, alleen het begin gemist helaas, zat naar Phörpa te kijken...
Goede muziek van Arno Hintjes en de vrouwtjes waren ook oke
Dat jongetje dat steeds over zijn nek ging in de auto: Hilarisch!

FisherKing
He muziek van Arno Hintjes : TC Matic.ohlala oh lala oh lala.raak meteen geinteresseerd en deze van Deruddere ken ik nog niet.

narva77 (crew films)
Zijn we vandaag in een arthouse-stemming of proberen jullie me uit te testen

Zijn er niet meer Belgen op deze site die deze film gezien hebben ?

Yak
Ik heb 'm nog altijd op video, maar *ashamed*: ik versta er geen reet van!

Zachery Glass
Deze film kreeg destijds in België geen al te goede kritieken, meen ik me te herinneren (bewijst alweer dat je kritieken niet te serieus mag nemen ).
Als ik het correct voorheb (ik kan ook totaal verkeerd zijn!), is het scenario van deze film tussen "pot en pint" in elkaar gedraaid door de vrienden Marc Didden & Dominique Deruddere - er was ook niet te veel geld voor deze productie (vandaar die "ongepolijste" indruk).
Leuke cameo trouwens voor Marc Didden (de regisseur van "Brussels By Night") - hij is de kerel waarbij De Pauw & Roofthooft fietsen willen huren (diegene die het "Vous êtes un voleur"-zinnetje naar z'n hoofd krijgt geslingerd door Roofthooft).

Mijn favoriete Belgische film. Tragikomedie op z'n best. Geniale vertolkingen van Dirk Roofthooft en Josse de Pauw. Gaat dat zien!

speedy23
Josse De Pauw laat zich weer eens van een totaal andere kant zien en bewijst opnieuw dat hij tot de top van Vlaanderens acteusgilde behoort. Hij deelt de hoofdrol met een op het grote scherm debuterende Dirk Roofthooft. De vrouwenrollen zijn voor Hilde Van Mieghem en Lies Pauwels. Dit zootje van vier levert samen smakelijk acteerwerk. Voor Dominique Deruddere was Hombres Complicados zijn vierde film na Crazy Love, Wait Until Spring Bandini en Suite 16. Met een beperkt budget (subsidies noch co-producenten) leverde hij een prima zwarte komedie af, die in zijn beste momenten doet denken aan werk van de Spaanse grootmeester Pedro Almodovar. Dit genre blijkt Deruddere uiterst goed te liggen, want met Iedereen Beroemd vervolgde hij met glans het ingeslagen pad en werd er zelfs voor beloond met een Oscarnominatie. Ook de soundtrack van Arno mag er best zijn...

djelle
Gekeken op Canvas, en dit is mijn favoriete Belgische film geworden! Dominique Deruddere heeft duidelijk talent en hij had me al overtuigd met iedereen beroemd die ik eerder gezien had.
Heel knap verhaal en sublieme uitwerking. Fijnzinnig, zowel luchtig als diepzinnig, grappig, filosofisch, mooie symboliek: De aantoning met die beerputflashbacks o.a. vond ik geniaal! De drang naar erkennig, geslaagd te willen zijn in het leven, de impact van de moederrol; ik reken op je, Bruno!... prachtig allemaal met beelden en woorden die op de juiste momenten terugkomen en verwerkt worden in de prent...
Ik zou nog lang kunnen verderdoen met steengoeie elementen opsommen maar dit zou te ver leiden. Neem van mij aan dat dit een meesterwerk is! Het énige waar ik me af en toe wat aan ergerde is dat Dirk Roofthooft met momenten wat deed aan overacting. Maar ik kan het niet over mijn hart krijgen om daarvoor de film punten af te trekken. Het is gewoon een topper die me ongelooflijk verrast en heerlijk vermaakt heeft! 5

Vind ik niet. Dit is zo'n heerlijke over-the-top zwarte komedie, daar past zijn uitgesproken rol uitstekend bij! Ik heb er enorm om gelachen.

djelle
Ja je hebt gelijk.. Het was gewoon op enkele (weinige) momenten zo dat ik dacht van: dat is er toch over. De kunst bestaat er in om nét niet te overdrijven in dit soort rollen, anders stoort het toch wel een beetje de humor en de impact van het geheel. Het blijft toch een tamelijk uit het leven geïnspireerd werk dacht ik toch? Tuurlijk uitvergroot en wat over-the-top, maar tergelijkertijd een zinvolle tragikomedie die in niets overdrijft. En grappig was ie zeker! Hilarisch gewoon...
Een extreme overacting humor a la blackadder of guesthouse paradisio zou daar toch wat bij vloeken denk ik. Gelukkig was het nog zo erg niet, maar toch vond ik enkele momenten lichtjes verkeerd, zodat het eventjes storend was. Allez, voor mij althans.

Aha, i see. Kan me er wel iets bij voorstellen. Ik heb me er in ieder geval niet aan gestoord.
Ik hoop dat deze film op dvd verschijnt. Het is ook mijn favoriete Vlaamse film.

djelle
Tof! Veel goeie Vlaamse films heb je niet hoor... Maar op deze ben ik wel trots. Nederlandse films heb ik nog niet veel gezien, voorlopig is de lift mijn favoriet. Ik geloof niet dat Hombres Complicados ooit op DVD verschijnt... Jammer genoeg.

- 20988 berichten
Ik geloof niet dat Hombres Complicados ooit op DVD verschijnt... Jammer genoeg.
Ik zou niet weten waarom niet. Rechten lijken me niet zo'n probleem bij een film waar bijna geen extern geld in zat. Het zou in ieder geval wel moeten.
Leuke film vond ik het. Op zijn best op zijn meest absurdistische momenten. Lekker uit de losse pols een soort Kain en Abel-verhaal. Toen de humor even dreigde te verslappen kwam het toffe einde. 10x leuker dan de gemiddelde Amerikaanse comedy (bij de meeste lukt het me niet om er meer dan een paar minuten van te zien).
Lekker trouwens om naast Arno's nummer het bijna vergeten culthitje Pop van Sloy nog eens voorbij te horen komen.

93.9
Zeker niet mijn favoriete vlaamse film.
Films als Rosie en Rosetta vind ik vele malen beter.
In het genre zwarte komedie is ie zeker niet slecht.
Moet wel zeggen dat ik het hinderlijk vond dat ik heel erg moest concentreren op die vlaamse accenten en kreeg desondanks hele zinnen niet mee.

speedy23
Ik geloof niet dat Hombres Complicados ooit op DVD verschijnt... Jammer genoeg.
Ik ken niet de juiste datum, maar Hombres Complicados komt zeker nog voor nieuwjaar op DVD.

Quido

speedy23
Ik heb het ergens al enkele weken geleden gelezen, maar ik weet niet goed meer waar. Ik zal er nog wel opkomen, maar mijn grijze massa draait al een beetje trager met ouder worden.

belchinees
Gek dat deze zo onbekend en nergens te vinden is.
Heb toevallig de kans gehad deze vandaag in het Filmmuseum te kijken. Had er verder nog nooit van gehoord.
Onterecht en jammer dat deze niet zo'n succes is geworden (,of vergis ik me?). Vond dit toch wel verrassend goed en grappig. Zelden gebeurt het dat ik luidop moet lachen met een film, maar deze deed het.
Mooie 4.0*

Dries666
Vandaag gekochte VHS vanuit Amerika ontvangen!
Soms niemand geen idee waar je VHS kan laten overzetten naar Dvd??

Viaplay in zeer zwaar weer: 'Formule 1 waarschijnlijk terug naar Ziggo', Arnold Schwarzenegger onthult hoe hij affaire opbiechtte | MovieMeter Recap

Chris Hemworth reageert op kritiek van Quentin Tarantino en Martin Scorsese op Marvel-films: "Super deprimerend"

Tom Holland neemt pauze van acteren nadat zijn laatste rol 'hem gebroken heeft': "Ik neem nu een jaar vrij"

Thriller 'The Girl With The Dragon Tattoo' van David Fincher vanavond op RTL 7
Realtimes | Publishing Network