• 9.377.328 stemmen

Geregisseerd door: Gilles Béhat

Met onder meer: Alain Delon, Claude Brasseur en Patrick Dupond

Gesproken taal: Frans en Italiaans

Plot Dancing Machine

In een dansstudio zijn drie danseresjes omgekomen door uitputting, daartoe gedreven door de sinistere Alan (Alain Delon) of door drugs, gepusht door de verraderlijke danser Chico (Patrick Dupond). Ella (Marina Saura), Alans jaloerse ex, tipt inspecteur Michel (Claude Brasseur), die een onderzoek instelt. Hij benadert Alans protégee Daphné (Tonya Kinzinger), die er niets van weten wil, totdat ook zij aan haar veeleisende meester gaat twijfelen en denkt dat die de kwade genius is.

L'Inspecteur Michel Eparvier

Ella Cebrian

Liselotte Wagner

Commissario divisionale Le Guellec

L'uomo nella foto

Ze bestaan voor een ieder : abjecte dieptepunten...ook voor Alain Delon. Dat dieptepunt is natuurlijk nouvelle vague van godART, maar dit is niet veel beter. Geregisseerd door ene Behat, 3 films van hem gezien en op grond daarvan vermoed ik dat hij 1 van de slechtste regisseurs aller tijden is, ongelofelijk dat hij dan toch regelmatig met gerenommeerde acteurs heeft gewerkt. Trouwens : Delon produceerde deze prul zelf en had dus de keuze.

Wat we hier hebben is een thriller waarvan je zou zweren dat het een pastiche is, maar die bloedserieus bedoeld schijnt te zijn. Moeilijk te zeggen wat hier het slechtste aan is : de afgrijselijke eighties muziek, de bijbehorende danspasjes en outfits, het acteerwerk van ook de gekenden maar al helemaal de chicks van wie we niet veel meer hebben gehoord en die niet eens lekker zijn, de nergens op slaande en niet eens gemotiveerde onthulling van de identiteit van de killer op het eind, of de absurde dialogen. Ik denk nog het laatste. bij voorbeeld :

hij : hij noemde je Ella...

zij: ja, zo heet ik...

waar zijn we godverdomme dan mee bezig ? En ik verzeker u dat dit slechts 1 voorbeeld uit tallozen is. Murderock van Fulci is hierbij vergeleken Shakespeare, en bovendien spannender en geiler. Delon zwalkt intussen letterlijk- met een stok- rond, getraumatiseerd door een ongeluk waarbij de geliefde van deze ex- topdanser en choreograaf ( n.b. : schijnbaar een mevrouw ! ) sneefde. Nu is hij een soort parodie op Anton Walbrook in the red shoes die zijn pupillen sadistisch tot het hoogste tracht te brengen. Verschil is alleen dat Delon weet dat zij pupillen ongetalenteerde prutsers zijn. De manier waarop hij ze zich dood laat dansen is onbedoeld hilarisch , bij voorbeeld dat grietje dat al dansend dood neervalt bij die rotonde. Goed, da's dan nog een- onbedoelde- kwaliteit. Had de film op zich nog interessant kunnen maken voor trashbuffs, maar door de aanwezigheid van enkele grote namen wordt het echter slechts zieliger en beschamender. Trouwens : de community zal verrukt zijn over de aanwezigheid van Dupond als choreograaf in Delons dansschool, bruine ster van het Parijse ballet.

Het lijkt me onderhand wel duidelijk dat dit behalve voor Delon completisten niet meteen aanbevolen kijkvoer is.

avatar van Lakte

Lakte

Net deze film, gezien. Helaas weer een niet zo beste Delon film. Zeer slecht zelfs!

Delon speelt een directeur van een dansschool waar steeds op vreemde wijze jonge vrouwen komen te overlijden. Het klinkt als een horror of een thriller maar dat is het helaas totaal niet.

Als liefhebber van Alain Delon moest ik deze film natuurlijk zien! Helaas viel hij echt enorm tegen en kan ik dit misschien wel de slechte Alain Delon film ooit noemen. Zeer slecht script en zeer slecht acteerwerk. De climax slaat nergens open is veel te ver gezocht. Ze probeerden met deze film duidelijk in te haken op het succes van de Amerikaanse dansfilms uit je jaren 80 zoals Flashdance.