Genre: Romantiek / Komedie
4,6 (202)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 9 februari 2012
Plot Als Je Verliefd Wordt
Dertiger Benjamin (Bas Muijs) runt als CEO het grote overslagbedrijf in de Amsterdamse haven dat eigendom is van zijn superrijke vrouw Marilou. Afkomstig uit een gewoon milieu is hij niet gevoelig voor rangen en standen en wil vooral zijn werk goed doen. Zijn vrouw daarentegen heeft maar één obsessie; zichzelf verfraaien met plastische chirurgie. Op een avond valt Benjamin als een blok voor de fascinerende jonge vrouw Patty (Fajah Lourens), zonder te weten dat ze in de kantine van zijn bedrijf werkzaam is. Patty voelt zich totaal niet aangetrokken tot dit in haar ogen veel te gladde type. Om haar hart te veroveren ziet hij maar één mogelijkheid: in zijn eigen bedrijf undercover aan de slag te gaan als vrachtwagenchauffeur.
Quentin
YouTube - Film Als Je Verliefd Wordt
Zo te zien zat Houwer verlegen om gasten tijdens de première ...
narva77 (crew films)
Heerlijk! Hoge Hakken Echte Liefde revisited (afgaande op de trailer echt een exacte kopie). Maar dan veel slechter en geen cult zo te zien.
Volgens Houwer zelf is het geen remake, maar meer een nieuwe verfilming van het boek van Dimitri Frenkel Frank.
Anyway, maarre, gaat dit nog ergens draaien? Of is ie al uit de roulatie gehaald?
(verwijderd)
Fajah is echt belachelijk knap vind ik, en ze lijkt me ook leuk.
raymon
Ik heb een warm hart voor de Nederlandse film, misschien wat naief, ach dat mag.
Maar ik wist dat deze film in de bioscoop zou komen. Maar dit is gewoon een spook film geworden. Niks over gehoord, gelezen etc.. Weet iemand in hoeveel bioscopen de film te zien was? Hier is letterlijk niemand naar toe gegaan. Heb medelijden met Hans Scheepmaker; hele goede man!
Simon Smith (crew films)
Er zijn in ieder geval 2 mensen naartoe gegaan
Beatboy
Fajah is echt belachelijk knap vind ik, en ze lijkt me ook leuk.
Smaken verschillen ik vind haar namelijk niet zo bijzonder..
farah50
Sorry maar wat een shit film, is te duur om voor naar de bioscoop te gaan.
Mega-Video
Dit is echt een in en in triest slechte film. Rijk de Gooijer en Monique van de Ven in 'Hoge hakken, Echte liefde', laten zien wat aangeboren talent voor acteurs/acteren betekend.
Nee, met alleen een lekkere kont red je deze productie niet. En Muijs, je kan zien dat je niet van de straat komt. Rijk kende dat leven wel, daarom speelde hij beide karakters subliem.
'Moet je een knal eikel' en 'Trek ik je baard eraf' waren in het orgineel om te schateren.....in de nieuwe productie om te janken en beschamend zo knullig slecht.
Halve ster.
vijf keer kotsen
EmanuelScheper
- 1953 stemmen
Jemig zeg...waarom lukt het niet om een zo'n mooi verhaal lekker te verfilmen. Knullig werk
Ok het is geen meesterwek maar met verstand op nul best een aardig niemandsdalletje voor een regenachtige middag. De film heeft veel weg van Hoge Hakken, Echte Liefde (1981) maar die had meer humor deze was meer romantiek.
Quentin
Slecht natuurlijk, maar ergens behoorlijk vermakelijk. Production value van GTST en twee slappe leads, had een hoop gescheeld als er beter gecast was. Overigens was de Soldaat van Oranje persiflage by far het geestigste moment uit de film. Laat ik mild zijn en 2* uitdelen.
eldorado
Deze is zo slecht dat het bijna lachwekkend is. Alle tweede rangs acteurs bij elkaar geraapt.
filmamator
Als je verliefd wordt doe je rare dingen..
Een baas die verliefd wordt op één van zijn werknemers. Het doet nog al cliché aan. Daar komt bij dat veel voorspelbaar is, de scènes onrealistisch zijn en het werk van de cast benedenmaats is.
Slecht.
egelhunter
Half oud gtst personeel bij elkaar gedumpt in deze film. Maar toch leuk om een keer gezien te hebben. Iedereen kan wel zien dat de vermomming zo slecht is dat je je buurman er nog in zou herkennen, maar als je daar doorheen kijkt is het toch een leuke film. En fajah tja ze word al een dagje ouder maar toch een lekkere chick met dikke tetten zoals de belgen dat zouden zeggen
Elineloves
'' Een middenstands vrouw in Uithoorn, had stiekem haar poes glad geschoren, haar echtgenoot zei 't lijkt haast toverij, maar had jij geen vachtje van voren? ''
Het gaat natuurlijk helemaal nergens over, de personages zijn stereotype (vooral Marilou, verschrikkelijk zeg). Alsof werkelijk niemand door had wie de vrachtwagenchauffeur echt was. Totaal ongeloofwaardig en zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen, maar enfin, het was vermakelijk. Ik vond het namelijk best leuk om Bas Muijs in de rol van platte, aso Bennie te zien. Leuker dan de 'echte' Ben, die niet goed uit de verf komt als 'Hij is zo lekker normaal' i.t.t. zijn vrouw. Al had hij wel enkele grappige quotes: ''Sinds wanneer is zij prijsbewust, en ben ik niks waard?''
Fajah is verschrikkelijk mooi. Wat een plaatje. Haar prachtige bos krullen, haar figuurtje, haar snoetje. Zo mooi! Ik vond de chemie samen ook wel oke. het was een schattig stel. Wel was het gezin van Ben ontzettend op de achtergrond, hij heeft nota bene twee (strontverwende) kinderen, het lijkt me niet dat je die zomaar aan de kant schuift alsof ze niet belangrijk zijn. Maarja, wat ze met de hond deden vond ik echt verschrikkelijk.
Na ruim drie kwartier begin je wel te denken: Vertel het nou eens eindelijk, biecht het op. Duurde me allemaal net iets te lang allemaal. De laatste paar minuten zijn totaal niet grappig meer, erg over the top. Jammer, want tot dan was het aardig te doen.
Ondanks dat de laatste paar minuten erg irritant zijn, is het wel een kleine voldoende waard.
erpunited
Ik vind de film nie zo bijzonder. Fajah maakt de film leuker om te kijken. Verder eenvoudig verhaal. Acteerwerk bedroevend slecht. Heel eenvoudig luchtig filmpje. Het verhaal heeft weinig om het lijf.
robertus65
Haalt het niet bij het origineel, maar toch wel om door te komen. Muijs vond ik wel geslaagd als dubbel rol, eerder zag ik hem in Pauwe en reigers, waar die ook al
zoiets speelde. Deze film is toch de film die uit zou komen als Stiletto, ergens begin vorig jaar. Wat is hier dan mee gebeurt?
josthehague
Ik vind Hoge Hakken Echte Liefde Met Rijk De Gooijer toch 10 keer beter.
Dit is een slap verhaal
AmazingPP
Wederom een slechte film van Nederlandse bodem. Muijs speelt hier werkelijk tenenkrommend zijn twee rollen. Wat een overacting!! Ook een speciale aantekening naar mevr. van Rijn: wat een in -en inslechte rol heb je hier neer gezet: VRESELIJK! De film gaat dan ook werkelijk over niks en het wordt niets en het zal ook nooit iets zijn. Maar.... Enig lichtpuntje in dit drama (terwijl het toch een komedie moet voorstellen) is Fajah. ZIj speelt haar rol ook niet bjzonder goed, maar zij speelt het meest naturel van allemaal. Ook die amateurs in de kantine: om te janken!! Tweede maar............ (jawel) De film is niet zo slecht als "Nova Zembla", dus chapeau!! 1,5 *
Hannes791
slechte remake nvan een leuke origineel. Verder niet te lang bij stilstaan.
patrick17
Kun je niet uit je doppen kijken, slijmjurk. Moet je een knal.
Een erg over de top Nederlandse film.
Desondanks vind ik het een leuke film in de juiste perspectief gezien.
Want het is geen grootste film want het verhaal gaat nergens over, als ik iemand
zie, onthou ik iemand zijn gezicht in detail, dan was deze verkleedpartij amateuristisch.
Enfin de film ging in een goed tempo door.
Fajah Lourens, ik ben verliefd op je! Moet zeggen van vroeger uit was ik al 'gek' van
deze meid.
Bas Muijs deed het als Bennie heel leuk, lekker asociaal!
Al met al niet groots, wel vermakelijk maar een slecht verhaal.
Quido
YouTube - Film Als Je Verliefd Wordt
Zo te zien zat Houwer verlegen om gasten tijdens de première ...
jippie2010
Zonder hoge hakken, echte liefde gezien te hebben,
kwam deze film voor mij al over als een slecht bijelkaar gejat plot.
Op sommige momenten barslecht geacteerd, niveau steeg iets
naar mate de film vorderde.
Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat voor de meest simpele bijrollen,
weer een bekende Nederlander uit de kast gehaald wordt.
Zeer matig allemaal *2.0
marlijnzzz
het acteerwerk viel vies tegen, Het leek af en toe op een nabootsing van het typetje van van kooten "de vieze man". Het verhaal was wel leuk.
Pelagatti
Tja op zich vond ik dit wel een grappige film. Slecht geacteerd uiteraard! Maar het verhaal was vermakelijk en verveelde mij niet. De knullige verkleedpartij was natuurlijk ook zeer ongeloofwaardig en snap niet waarom ze hier niet meer aandacht aan besteed hebben, maar ja al met al toch een leuke (b) film
cantforgetyou
- 1954 berichten
De film was eigenlijk heel fout, maar toch was het wel vermakelijk om te zien. De verkleedpartij was erg knullig gedaan. Iedereen moet zo zien dat hij een dubbelrol speelde. Maar goed. Best leuk gedaan allemaal.