• 9.371.727 stemmen

Goliath Awaits (1981)

Avontuur / Sciencefiction | 200 minuten / 110 minuten (video version) (miniserie, 2 delen)

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Speelduur: 200 minuten / 110 minuten (video version) (miniserie, 2 delen)

Geregisseerd door: Kevin Connor

Met onder meer: Eddie Albert, John Carradine en Alex Cord

Plot Goliath Awaits

"Trapped beneath the ocian for 40 years... what they fear most is rescue."

Tijdens Wereldoorlog II wordt het passagierschip Goliath tot zinken gebracht. Bepaalde delen van het wrak komen in een luchtbel terecht waardoor een deel van de passagiers en de bemanning in leven blijven. Na jaren hebben ze een geïsoleerde en strikt gereglementeerde wereld opgebouwd. 40 jaar later gaat een groep oceanografen en duikers op zoek naar het wrak.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Adm. Wiley Sloan

Sen. Oliver Bartholomew

Mrs. Sarah Bartholomew

avatar van chrissie

chrissie

Heb deze enkel toegevoegd omwille van de knappe prestatie van Christopher Lee. Hij is de enige die hier op niveau akteert. Mark Harmon was beter in zijn ziekenhuis gebleven.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Is hier soms ook een boek van?

Volgens mij heb ik deze film gezien. Is dat soms ook met met een grote walvis ofzo die allemaal kunstjes voor de onderwaterbewoners doet???

narva77 schreef:

Is hier soms ook een boek van?

Volgens mij niet.

In ieder geval geen boek. Oorspronkelijk was dit een miniserie van twee delen, samen 200 minuten. Als kind vond ik die geweldig, zou ik graag herzien. Niet de hermonteerde korte versie van 110 minuten.

avatar van Wouter

Probeer steeds de lange versie te bekomen via ebay, maar man, wat vraagt men er veel geld voor.

avatar van starbright boy

Ik heb dit als kind ook gezien (bij Veronica denk ik, midden jaren '80). Ik herinner me nog een scene waarin de held van het verhaal (?) in een val loopt en een injectie krijgt van een enge man. Mensen worden door hem geofferd om het leven onder water mogelijk te blijven maken of iets dergelijks. De kapitein zit ook in het complot.

avatar van Wouter

Herzien. Prima TV. Leuke miniserie.

starbright boy schreef:

Klopt niet helemaal...

avatar van starbright boy

Vertel, ben best nieuwsgierig nu...

avatar van Wouter

De kapitein bleek niet alles te weten wat zijn hulpje uitvoerde

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Deze heb ik als kind ook gezien op de nederlandse televisie. Ik vond het toen fantastische! Alleen al het basisidee: een ganse groep mensen die overleven in een gezonken schip!

Zou het graag nog eens herzien, maar ik vrees dat Goliath Awaits de tand des tijds niet echt goed heeft weerstaan.

Viel me reuze mee.

avatar van Quentin

Quentin

Gedateerde maar vermakelijke tv-produktie. Prima cast en een geestige afscheidsrede van John Carradine.

avatar van Zinema

Enigszins spannende miniserie die destijds op Veronica werd uitgezonden. Bevat een aantal enge scenes en dito sfeer maar is inmiddels ietwat gedateerd. Redelijk

hallo

ik vond dit een heerlijk film ik heb hem zelf op dvd omgezet van vhs

jammer dat hij nog niet op dvd is uitgebracht heb hier erg lang naar gezocht ik wist het verhaal wel maar nooit de titel

sinds kort ben ik er achter gekomen ik geef hem een drietje

avatar van Edgar77

Edgar77

Ik heb deze destijds in de jaren 80 ook op TV gezien. De film maakte een behoorlijke indruk. Vooral de scene dat een duiker door een raampje naar binnen keek en terug werd bekeken door een vrouw... kreeg ik de kriebels van!

Verder heb ik hier wel een poosje naar gezocht, maar helaas nooit iets van een DVD kunnen vinden.

Ik geef hem (van wat ik me er van kan herinneren) en het feit DAT ik me de film herinner een 3.5*!!!

avatar van Baggerman

Baggerman

Edgar77 schreef:

Als kind ook gezien en het schrikeffect was wel héél goed gedaan!

Totáál ongeloofwaardig verhaal, maar vanwege de nostalgie kan ik (nu) echt geen onvoldoende geven. Toen vond ik het gewoon een goede film!

avatar van Theunissen

Deze miniserie ook destijds in de begin jaren 80 gezien op Veronica en als kind vond ik het best wel een spannende miniserie. Ook al was het niet geloofwaardig het verhaal was gewoon heerlijk spannend en in het begin ook soms eng. De cast deed het ook nog eens goed en was ook best goed bezet met o.a. Mark Harmon en Christopher Lee. Het leuke van de cast was ook dat Emma Samms (die vond ik toen zeer leuk en mooi) erin meespeelde en die speelde ook destijds in de razend populaire serie Dynasty die Veronica ook uitzond.

avatar van shrink

shrink

Ik vind het moeilijk om deze serie een cijfer te geven. Dit vond ik in mijn jeugd een van de mooiste series die ik ooit heb gezien. Bedrukkend, mysterieus en een spannend verhaal.

Ik heb de serie (3 uur versie !) enkele weken geleden in Engeland gekocht en na 30 jaar wederom gezien. Het bedrukkende sfeertje en het mysterieuze zijn nog aanwezig, maar de serie heeft de tand des tijds niet overleefd. Acteerwerk en verhaal zijn regelmatig zeer onder de maat. Een serie als 'Salems Lot' heeft de tand des tijds bijv. wel overleefd. Het kan dus wel.

avatar van aQuasar

aQuasar

Achteraf gezien zijn films uit het verleden nooit te vergelijken met het hedendaags.

Voor mij krijgt deze film een 5.0 omdat het voor mij destijds een angstaanjagende film was. Sommige dingen zijn gewoon niet te vergelijken.

Graag zie ik nog een tip verschijnen m.b.t. verkrijgbaarheid op blu-ray//dvd. Bedankt alvast

avatar van simonfender

simonfender

Niet uitgezien, begon me te vervelen. Gedateerde voorstelling, waar niet veel van klopt.