Claustrofobia (2011)
Geregisseerd door: Bobby Boermans
Met onder meer: Dragan Bakema, Carolien Spoor en Thijs Römer
Gesproken taal: Nederlands en Duits
Plot Claustrofobia
"His greatest fear became her ultimate nightmare."
Eva (Carolien Spoor) is een mooie jonge studente. Als ze een prachtig appartement vindt in Amsterdam, ontmoet ze haar nieuwe buurman Alex (Dragan Bakema). Eva en haar vriendin Cynthia (Juliette van Ardenne) zijn meteen onder de indruk van deze charmante man. Na een avondje stappen, belanden ze met zijn drieën in zijn appartement. Cynthia doet haar uiterste best om Alex voor zich te winnen, uiteindelijk trekt Eva zich terug en gaat alleen naar huis. Nog helemaal in de roes van de avond, merkt ze niet dat ze niet alleen in huis is. De indringer bespringt haar en Eva raakt buiten bewustzijn. Enkele uren later ontwaakt Eva vastgeketend aan een bed in een kale betonnen kelder. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen en nog minder waarom ze vast wordt gehouden. Haar onbekende ontvoerder verzorgt haar goed, misschien zelfs iets te goed. Pas als ze de enorme snee in haar buik ontdekt, slaat de paniek echt toe.
Alex Purvis
Eva Lennearts
Danny de Koning
Storeroom Manager
Jaap
Dr. Mentink
nuwinnen
In Film > Overige films > Claustrofobia (2011):
Aardige Nederlandse thriller met de mooie Carolien Spoor.
Zitten wel een aantal cliches in de film, zoals: de buurman aan de overkant blijkt blind te zijn, gsm-netwerk bereik is niet goed in de kelder (terwijl de 1e keer als er gebeld wordt wel gewoon bereik is), de huisbaas is niet de 'slechterik' maar de 'vriendelijk' overkomende man wel.
rijtje
Deze film ontbeert de verwachte thriller-spanning en uitdieping van de karakters
Het scenario had veel sterker kunnen zijn. Nu zijn dialogen en 'verrassende' wendingen eerder onlogisch/ lachwekkend dan spannend.
Het is raar, dat vriendin Cynthia ineens uit de film is verdwenen.
Ook is het vreemd, dat de huisbaas en de politieagent in hun eentje op onderzoek uitgaan in het appartement van de slechterik.
Met bekende acteurs als Thijs Römer, Peter Faber en Frits Lambrechts had ik meer kwaliteit verwacht.
Overigens is het wel te prijzen, dat deze film gratis op internet is uitgebracht.
NightSpirit
Wederom laat Nederland weer eens zien dat films maken niet aan ons besteed is. Ik wilde echt mijn haren uit m'n hoofd trekken toen ik alleen al de openingsscène zag van dit misbaksel. Het eerste half uur is bijna letterlijk overgenomen van Resident, The (2011). ((kijk voor de grap ook eens naar de overeenkomsten tussen de posters))Helaas was deze film al niet echt goed, laat staan een Nederlandse dub ervan.
Ook de acteerprestaties zijn echt om te huilen. Het gaat weer eens niet hoger dan het Goede tijden slechte tijden gehalte.....
Ik heb hem afgekeken om hem een kans te geven, maar weer de zoveelste teleurstelling die ik aan het lijstje kan toevoegen.
0,5* voor de moeite!
Djarune
Vond Carolien Spoor prima acteren, maar deze film bestaat uit teveel chiches en plotholes. Het ergste was wel dit: Waarom belt de agent niet gewoon versterking? Het is hem zelfs verplicht. Of hij had direct moeten bellen dat ze de dader op het kantoor laten. Het enige grappige in de film was toch wel de iPad kill
narva77 (crew films)
Uhm, waarom is deze film nu ineens wel goedgekeurd? Ik dacht dat deze alleen een online release kreeg, en daarom niet op de site mocht?
Ik had hem al eerder willen toevoegen, maar een crewlid zei toen dat deze niet toevoegbaar was omdat ie alleen online wordt gereleased....
Dat klopt. Hier is een foutje gemaakt.
De film is alsnog naar het forum verplaatst.
Waarom mag dit niet op de site? Er staan amateuristischere werkjes op, lijkt me.
Wederom laat Nederland weer eens zien dat films maken niet aan ons besteed is.
Of deze film goed of slecht is weet ik niet, maar wel dat deze no-budget thriller van een piepjonge regisseur nooit representatief kan zijn voor de hele Nederlandse filmwereld.
Wederom laat Nederland weer eens zien dat films maken niet aan ons besteed is.
Ivens, Verhoeven, Muller, Van der Sande, De Bont, Haanstra, Hauer, Van Warmerdam, Terstall, Van Os, Van Diem, van der Ven, Krabbe, Stelling, Verhoef, Weisz, Rademakers .... Tja, we kunnen maar beter gaan schilderen....
Simon Smith (crew films)
Quido
Iemand enig idee hoe dit concept (film uitsluitend voor streaming-doeleinden) nu eigenlijk gewerkt heeft? Na de première eigenlijk vrij weinig meer van vernomen, wat geen goed teken kan zijn.
Quido
Ik ook niet, maar dat terzijde. Niemand die iets weer over de 'kijkcijfers'?
ference-b
zojuist dan ook maar ff gekeken, leuke film maar het is het allemaal net niet, ik heb bijvoorbeeld nog nooit maar dan ook echt nooit een inbrekende agent gezien en ik snap echt wel dat je het een wat melo-dramitische gevoel eraan wil geven maar dat kan op zoveel andere manieren dat dit gewoon niet klopte en zo zit de film talrijk aan voorbeelden... de eerste paar minuten dat ze in de kamer zit is wel ff leuk en ik zat ook ff te kijken waar de zaag zou kunnen liggen(ghe ghe Saw-gevoel
) ivm die mooie deur.
plot opzich(mits je een beetje oplet, dus NIET samen met de vrouw kijken xD) is vrij snel duidelijk al komen er wel leuke lijntjes in dat je een beetje van het padje proberen te zetten.
mensen die hem nog niet gezien hebben en hebben anderhalf uurtje niks te doen ga hem vooral kijken! hij is niet slecht maar verwacht er niet teveel van
ference-b
Ik ook niet, maar dat terzijde. Niemand die iets weer over de 'kijkcijfers'?
tussen de 15.000 en 20.000 kijkers.
bron: nu.nl
bjerik76
vond hem toch wel vrij goed voor een nederlandse film, al vond ik een paar foutjes/ dingen die niet klopten.
Ik vond de film vooral in het begin erg op een Amerikaanse film lijken die ik ooit eens heb gezien, maar wijkt hier later idd vanaf ( The Resident).
leuk vermaak, beter dan andere Nederlandse films die ik heb gezien.
Vrees dat ik na het zien en aanmelden van de site om deze film te kunnen zien veel spam zal krijgen.
Marcelforfriends
Amaiiiiiiiii heeft er dan echt niemand verstand van films waarom heeft deze movie dan op ImDb een 8.0 omdat hij echt zo slecht is of dat we er allemaal enorm naast zitten met onze opmerkingen.
Zie graag jullie reactie tegemoet.
gjnt
Zie graag jullie reactie tegemoet.
Die 8.0 op Imdb komt waarschijnlijk van de familie en vrienden van Bobby Boermans. Iets anders kan ik er ook niet van maken.
boemboem27
zeker geen slechte film .
ik vindt alleen als je de aftiteling leest waaraan deze film is toegedragen cq voor is gemaakt is dit
niet de manier om dit onderwerp te promoten (kan niet duidelijker zijn anders zou ik te veel zeggen/verklappen over de inhoud v/d film)
afgezien van bovenstaand minpuntje,vindt ik de film zeker 3.5 ster waard..
RickZ
Prima te kijken thriller, gewoon een nette nederlandse productie met een ruime voldoende voor acteerprestaties, verhaal- en plotlijn, settings/decor, etc. Helaas is de logica wat minder en is het soms wat (te) onrealistisch. Iig veel beter dan Black Butterflies om maar wat te noemen.
De prijs/kwaliteit verhouding vor deze online film is natuurlijk super, en dat het dan iets promoot geeft niets. Helaas mag deze film niet tussen de gewone films op deze site, maar gelukkig wel op IMDB.
De poster is wat misleidend want zo bloot komt Carolien Spoor niet in beeld, maar het is op zich wel een eyecatcher.
Kortom: rating 3.5*
hrdcr-hooligan
Erg voorspelbaar, maar voor een NL'se film wel goed te kijken... 2,5*
tsa_tsa
Zwak geacteerd. Vond hem vrij matig en niet echt boeiend. een 5 voor de moeite
sannat
Goede film, maar waarom staat Claustrofobia nog niet op MovieMeter????????????????????????
Op IMDB staat de film al een tijdje en dit is nogtands een Nederlandse film.
timbo_
Deze film is vergelijkbaar met Caged qua manier van uitbrengen? Waarom die dan wel op site en deze niet?
Drs. DAJA
Hij draait nu net als "Caged" in de bioscoop op t NL filmfestival...
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11900 berichten
Caged is onafhankelijk gemaakt: Claustrofobia is gemaakt met sponsorgelden van sponsors die via e-mail rechtstreeks reclame kunnen maken bij de kijker van de film. Is blijkbaar hier niet toegestaan.
Quido
Sinds wanneer maakt het uit hoe een film gefinancierd is voor ie op MM mag?
NYSe
3,5. Net geen vier omdat de film nou eenmaal een wel erg simpel verhaaltje vertelde. Die drie en een half krijgt hij van mij vanwege het aanstekelijke plezier waarmee de film gemaakt is. Het resultaat is een spannend en komisch kunstwerkje.
TimF
Gewoon best een goede film! Ok, wat onlogische plotwendingen, maar die zien we wel vaker toch? Het ziet er allemaal nog vrij professioneel uit en het is echt geen niveau a la woensdag.
3 sterren van mij. En het is zeker een film die waardig is om gewoon op Moviemeter te staan!
sander288
Op zich wel een aardige film , maar ik zie liever toch altijd een Engelse thriller, bij een Nederlandse film lijkt het toch altijd slecht
Overigens een tip aan de filmmakers : als je een film maakt maak dan de aftiteling kloppend, er staat jonge eva , maar dat moet volgens mij toch echt jonge Lisa zijn

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+