• 9.474.280 stemmen

Sprookjesboom de Film (2012)

Familie / Animatie | 73 minuten

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 22 februari 2012

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Sprookjesboom de Film

Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje komen per ongeluk terecht in het onbekende Winterland. De Sprookjesbosbewoners willen heel graag terug naar huis, maar dan moeten ze eerst vijf kristallen vinden. Tijdens de zoektocht naar de kristallen probeert Heks daar een stokje voor te steken. Ook ontmoeten de Sprookjesvrienden de Winterlandbewoners ijskabouter Kluns, IJsdraak en IJsfakir. Gaat het de Sprookjesbosbewoners lukken om weer terug te komen in het Sprookjesbos?

Pretpark de Efteling brengt voor het eerst een lange animatiefilm in de Nederlandse bioscoop.

De film is gebaseerd op de succesvolle tv-serie en aanverwante musical.

Speciaal voor de bioscoopfilm worden drie nieuwe personages geïntroduceerd. Zo maken ijskabouter Kluns, een ijsfakir en een ijsdraak hun entree.

Sprookjesboom de Film is een co-productie van de Efteling en de Amsterdamse studio Motek Entertainment. Voor de film wordt (net als de Sprookjesboom-serie) gebruik gemaakt van motion capture, een techniek waarbij echte acteurs de basisbewegingen leveren voor de geanimeerde personages.

Sprookjesboom de Film is vanaf 22 februari in Nederland en België te zien in de bioscoop, en ook in het pretpark zelf.

Beelden uit de film zijn te zien in de Demo Reel van Motek Entertainment.

Still in groot formaat

avatar van Decec

Decec

Ik ben benieuwd.. Ik had eerder gelezen...

Nu.nl

avatar van Quido

Quido

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Die zien er doorgaans beter uit.

avatar van gotti

Wat een onzin. Na 20 seconden uitgezet.