• 9.369.469 stemmen

Geregisseerd door: Pablo Giorgelli

Met onder meer: Germán de Silva, Hebe Duarte en Nayra Calle Mamani

Gesproken taal: Spaans

Plot Las Acacias

Ruben is een eenzame vrachtwagenchauffeur die al jaren hout transporteert van Asunción naar Buenos Aires. Vandaag zal zijn reis echter anders zijn. Deze ochtend stappen Jacinta met haar dochter van acht maanden, Anahí, uit een motel in de buurt van Asunción. Ze zijn op doorreis naar Buenos Aires en Ruben pikt ze op. Tijdens de reis maken Jacinta en Ruben langzaamaan kennis en verdrinken ze in elkaars ziel hoewel niemand praat over hun leven noch vragen stelt. Het is een rit zonder veel woorden maar met veel daadkracht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van dimi303

dimi303

Na Andriàn Biniez's 'Gigante' uit 2009 terug Zuid-Amerikaanse eenvoud en pracht zoals ik het graag zie.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Matig road filmpje, erg rustig.

avatar van Ik Doe Moeilijk

Ik Doe Moeilijk

De film speelt zijn troefkaarten wat te snel. Ruben wordt eerst als onbeschofte, egoïstische man aan de kijker voorgesteld, bijvoorbeeld doordat het niet eens bij hem lijkt op te komen om zijn drinken te delen met zijn overduidelijk dorstige lifters. Hierna kantelt het beeld langzaam aan naar een man die vooral eenzaam is, maar toch wel in staat blijkt om aandacht en liefde te schenken aan vrouwen en kinderen. Effectief, maar een beetje opzichtig, gebruik gemaakt van de schoonheid en puurheid die we in onze cultuur aan het kindergezicht toekennen. Lekker tempo waardoor het motorgeronk van de vrachtwagen bij tijden haast een trance bewerkstelligt.

avatar van Movsin

Movsin

Eigenlijk was het sentimenteel, wat clichématig, slot er niet nodig want tijdens de rit in de cabine hadden het prachtig spel van de acteurs reeds een schat van menselijke gevoelens blootgelegd.

De hoofdrol is weggelegd voor Rubén, onverschillig en introvert, maar ook bedeesd en eenzaam.

Nukkig wordt hij, wanneer bij hem jaloersheid omwille van een persoon opduikt.

De gelaatsuitdrukkingen spreken boekdelen en de dialogen typeren heel goed beide personages.

Een miskend stukje film, denk ik.

Veel liever dit dan het geweer-tegen-de-slaap-of-een mes-in-de-buik-gedoe.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Aardige film, rustig tempo en mooie persoonlijkheden.

avatar van John Milton

John Milton