• 9.370.277 stemmen

The Lost JFK Tapes: The Assassination (2009)

Documentaire | 90 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Tom Jennings

Met onder meer: John F. Kennedy, Jacqueline Kennedy, Lyndon Johnson

Plot The Lost JFK Tapes: The Assassination

Documentaire over de moord op president Kennedy, met nieuw ontdekte archiefbeelden die zorgen voor een correcter en completer relaas van die fatale dag en de gebeurtenissen die erop volgden. Bijna 45 jaar lang lagen vele uren beeld- en audiomateriaal (nieuwsbeelden en privéfilms) verborgen in Dallas, eerst in de gebouwen van een plaatselijke nieuwszender en later in de kelder van een museum gewijd aan de moord op JFK. Voor het eerst in bijna een halve eeuw wordt er volop gebruik gemaakt van deze beelden. Met moderne digitale technieken worden ze zorgvuldig onderzocht en zo komen nieuwe elementen aan het licht. De beelden vullen leegtes op in de tijdslijn van de dag van de moord en vertellen als een thiller de kroniek van de moord.

avatar van scorsese

Aardige documentaire over de aanslag op president John F. Kennedy. De film bestaat enkel uit archiefmateriaal en wordt vrijwel geheel chronologisch getoond vanaf de aankomst in Dallas tot aan de begrafenis. Aangezien er geen enkel commentaar achteraf gegeven wordt, is het vrij droge kost. Maar het onderwerp blijft boeiend genoeg en er zijn ook bijzonder veel zelden eerder vertoonde beelden. Zoals Abraham Zapruder die al een paar uur na de aanslag een interview gaf, terwijl de meest bekeken prive-film ooit ontwikkeld werd. Misschien als documentaire niet geheel geslaagd, maar de beelden spreken voor zich.

avatar van Metalfist

Metalfist

The Lost JFK tapes is een ietwat a-typische documentaire over een erg boeiend onderwerp. Er wordt geen gebruik gemaakt van interviews met mensen die er iets mee hebben te maken maar de 90 minuten worden vol gedaan door tonnen archiefmateriaal aan elkaar te plakken om de verloop van de dag in beeld te brengen. Het is allemaal wat droge kost maar wel enorm interessant en het verveelt dan ook nergens.

avatar van AHWA

AHWA

Best indrukwekkende beelden, maar Ned 2 heeft hem wel flink ingekort. De film begon om 20.55u en was om 22.00u afgelopen, dus er is flink in gesneden als ie eigenlijk 90 min hoort te duren.

avatar van 606

Rijden met open dak is hem fataal geworden.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Mijn stem geld voor de ingekorte npo 2 versie.

Er leek idd wel wat te missen...

avatar van blackwolves

blackwolves

ik had de film met rob Lauwe gezien die de roll van Kennedy speelt. ik ben dan op zoek gegaan op internet wie er Kennedy nu echt vermoord heeft? toen ik google doorzocht kwam ik op een belgise pagina van de krant de morgen daar in staat dat een Journaallist zegd of ergens ook gelezen had dat Kennedy Lee Harvey Oswald betaald heeft om hem te vermoorden om dat hij ziek was? hij zei je zied het bewijs op de films zelf waar in Kennedy een beetje zijn hoofd schuin houd zo dat Lee Oswald hem niet zou missen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

blackwolves schreef:

Nog afgezien van gigantische onleesbaarheid van je bericht: dit soort samenzweringstheorieën zijn zó 1991...

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Het verhaal over JFK, een complot op hoog niveau dat zeer geraffineerd in uitvoering is gebracht. Oswald kon dit nooit gedaan hebben met dat geweer op die afstand en al die getuigen die aangeven dat er van meerdere kanten geschoten werd. En dan hebben we de Zapruder tape ook nog naast de totaal ongeloofwaardige ballistische routes die kogels hebben afgelegd in de lichamen van JFK en de gouverneur.

Ja het is waar een ieder zich aan deze beelden herinnert als je JFK zegt. Maar ik denk bij JFK als diegene die onze aarde voor een hele grote hel heeft behoed tijden de Cuba crisis. Wat hebben we een geluk gehad met zo'n president toen, stel je voor dat Trump destijds de leider was geweest. Dan denk ik dat we dan nu wel in een dystopische wereld zouden leven.

Mooie docu, zover ver je van mooi kunt spreken met deze moord die denk ik wel de bekendste moord uit de geschiedenisboeken is. Het is de familie sowieso al geen geluk toebedeeld, er zijn nogal wat dodelijke ongevallen in de familie geweest. Dit jaar zijn er maar liefst drie overleden uit de familie. Simpelweg zijn het beelden aan elkaar geplakt, maar toch blijft het allemaal erg indrukwekkend.

3,5** een 7,5/10.

avatar van ZAP!

ZAP!

blackwolves schreef:

Eén van de meest hilarische berichten ooit op MoMe. Inlijsten die handel!