• 9.370.271 stemmen

Arabella l'Angelo Nero (1989)

Thriller / Horror | 86 minuten

Genre: Thriller / Horror

Alternatieve titels: Angela, the Black Angel / Black Angel / Arabella, Black Angel

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Stelvio Massi

Met onder meer: Tinì Cansino, Valentina Visconti en Francesco Casale

Gesproken taal: Italiaans

Plot Arabella l'Angelo Nero

"An erotic thriller where vice is not sinful!"

De nymfomane Arabella bezoekt een orgie, maar die wordt verstoord door een inval van de politie. Eén van de agenten beschouwt haar als 'slechts een hoer' en verkracht haar. Een privédetective was Arabella gevolgd en neemt gretig foto's van de gebeurtenissen. Hij wordt echter al snel vermoord. De agente Tina Fowler wordt op de zaak gezet. De eerst genoemde agent verschijnt later bij het huis van Arabella, waar zij woont met haar invalide man Francesco.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Wat zie ik, nog geen stemmen voor deze geniale, absurde, idiote giallosleazeklassieker van niemand minder dan poliziottesco icoon Massi ? Dit is toch een van de amusantste gialli die ik ooit heb gezien, duidelijk geinspireerd trouwens door vuiligheid als GAV en NYR, vooral die eerste. Om de paar minuten vindt er wel al dan niet vrijwillige sex plaats, afgewisseld met brute kills.

Het begint al geweldig met de lekkere heldin Cansino - artiestennaam en geen familie van Rita-, die een orgie bijwoont en na afloop daarvan genadeloos van achter wordt verkracht door een gozer in leren jack die er uit ziet als een eighties porn acteur ,maar nb. een inspecteur van de zedenpolitie blijkt te zijn ! Het betreft hier trouwens de zgn. minnaar uit de synopsis.

Hierna krijgen we een tsunami aan volstrekt sleazy, idiote kolder die met de minuut absurder wordt.

IIG kunnen we constateren dat het hier een echte slasher giallo betreft, incl. gloved killer die met scharen in de weer is en die bij voorkeur implanteert in de schaamstreek, en daarna de mannelijke slachtoffers castreert .

Enter een vrouwelijke inspectrice, de overduidelijke pot Visconti. Dit is voor Massi aanleiding om helemaal los te gaan tege lesbo's en een radicaal-machistische visie op het vrouwenvraagstuk te geven: vrouwen horen niet bij de politie te werken want daar zijn ze te soft voor, en pot wordt je alleen omdat je door jeugdtrauma's een dodelijke angst hebt ontwikkeld voor mannen !

Voor gays is deze film vriendelijker, zo zien we tegen het eind schandknapen die er uit zien als CK modellen en wier blote strakke kontjes wij in beeld krijgen, en we ook een stoere cowboy onder wiens gespierde torso wij een schattig klein pikkie ontwaren .

Na ongeveer een uur vliegt de film zelfs naar genrebegrippen finaal uit de bocht en wordt met iedere nieuwe twist absurder, waarbij Massi geloof ik niet eens doorhad dat hij de identiteit van de killer ruim vantevoren al heeft verklapt.

Uiterst vermakelijk zijn de dialogen, e.g.:

zegt de schrijver tegen zijn vrouw Cansino nadat deze de wout heeft vermoord: nix om je druk over te maken !

Of een gozer die net een schaar in zijn kruis heeft gekregen en tegen de killer zegt alvorens te sterven: klootzak !

Dan wel nogmaals de man tegen de vrouw: je bent een nympho en hebt altijd zin om te neuken. Daarom hou ik zo van je en ben ik met je getrouwd ! .

Van dat soort uitspraken wemelt het gewoon.

Terecht een klassieker, maar een WAARSCHUWING is hier op zijn plaats. De uncut versie duurt namelijk geen 86 maar 89 minuten. Laat u geen knollen voor citroenen verkopen.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

pippo il buffone schreef:

...een WAARSCHUWING is hier op zijn plaats. De uncut versie duurt namelijk geen 86 maar 89 minuten. Laat u geen knollen voor citroenen verkopen.

Die van mij was krap 88 minuten, maar de aftiteling werd plots onderbroken; ik ga er van uit dat ik een citroen te pakken heb.

avatar van Fransman

Fransman

Oké, pippo il buffone, er is een grens aan de onzin die ik kan verstouwen en deze prut zit er duidelijk overheen. Ik was er eens lekker voor gaan zitten, want ik hou wel van een giallo en van slasher, en van flink wat bloed en een stevige neukpartij en een paar leuke twists, maar ik heb toch wat moeite met een regisseur die denkt dat ik idioot ben. Zelden zulke onzin bij elkaar gezien, en precies zoals pippo zegt, het wordt per minuut idioter en ongeloofwaardiger. Zo idioot dat de synopsis hier nog maar tien procent van alle onzin beslaat.

Maar dat is allemaal niet zo erg. Erger is, dat de film niet spannend is, niet huiveringwekkend en vooral niet erotisch, en dat je hem eigenlijk helemaal niet uit wilt kijken. En dan duurt ook 89 minuten heel erg lang. Maar het allerallerergste is dat die idioot van een Massi een lesbische politieinspecteur in z'n film stopt met Rena Niehaus als haar liefje en dat we geen spetterende lesbische vrijscène te zien krijgen. Nota bene in een erotische thriller. Ben ik nou gek? Of had ik zelfs met 89 minuten een knol te pakken?

avatar van mikey

mikey

Bloedhete giallo over een rijke nymfomane die sexvertier zoekt omdat haar man in een rolstoel zit, een impotente hufter en schrijver bovendien. Haar minnaars moeten de buitenechtelijke escapades van deze zwarte engel met de dood bekopen. Erg 80's onverantwoord seksisme over blote dames in de slachtofferrol. Bizarre fantasietjes over penetraties die vaak aanvankelijk onvrijwillig zijn maar na wat handtastelijkheden is mevrouw dat weer vergeten en geniet ze met volle teugen. Interessante materie.