• 9.370.166 stemmen

Finalmente... Le Mille e Una Notte (1972)

Komedie / Erotiek | 90 minuten

Genre: Komedie / Erotiek

Alternatieve titels: House of 1000 Pleasures / 1001 Nights of Pleasure

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Antonio Margheriti

Met onder meer: Barbara Bouchet, Femi Benussi en Barbara Marzano

Gesproken taal: Italiaans

Plot Finalmente... Le Mille e Una Notte

De machtige arabier Al Mamoun schijnt impotent te zijn. Al snel bereikt het nieuws de straten van de stad. De paleisdokters kunnen echter geen vreemde ziekte bij hem ontdekken en verklaren hem lichamelijk gezond. Ze vermoeden dat stress de oorzaak is van de erectiestoornis. Allerlei specialisten worden geraadpleegd om hem te helpen bij zijn probleem.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Wat zie ik, nog geen stemmen voor deze briljante kostuum sex comedy van Margheriti met Benussi en Bouchet ?
Je zou denken dat dit een spoof is op de 1001 nacht verfilming van PPP, maar deze was eerder en spooft in de beginsequentie Lawrence of Arabia, in techniscope dan. Let ook op de score van Savina.
Zoals het hoort in een 1001 bewerking- de verhalen zijn niet uit die klassieke verzameling overgenomen trouwens- betreft het hier een raamvertelling: zoals gezegd is sultan Mamoun impotent, waar hij achterkomt als hij hem niet omhoog krijgt bij zelfs Benussi, de geleerden stellen voor dat het vertellen van sexverhaaltjes hem zal helpen. Niet goed, kop eraf, dat spreekt voor zich.
Het eerste verhaal gaat over een impotente sultan die gefrustreerd is over de grote reputatie van een plaatselijke superstud en die hij gaarne zou willen onthoofden, de held echter is hem te slim af.Tsjak !
Het tweede verhaal is een variant op Aladdin: de jongeling vindt hier weliswaar een wonderlamp en een geest die hem oa onzichtbaarheid en een vliegend tapijt schenkt, maar dit wil hij slechts gebruiken om het lichaam van de schone Miriam- niemand minder dan Bouchet - te bezitten. Dat lukt even, maar dan komt er een gay twist in de kabel...Tsjak!
Het derde verhaal begint met een spoof op de spaghetti's van Eastwood en Leone, het blijkt dat de een poncho dragende held van plan is om 13 keer achter mekaar de liefde te bedrijven met een prinses, voorwaarde die ze gesteld heeft om haar te mogen huwen- anders kop er af. Met behulp van welke kunstgreep de held dit wil bereiken, toont de epiloog.
Na dit derde verhaal volgt een lofzang door de nu vrouwelijke verteller op de genietingen van de Sapphische liefde, die ook een genezende kracht blijkt te hebben...en zo werd het triotje uitgevonden, een voice-over verzekert ons echter dat een sextet het beste is, want de mensheid heeft zich teveel uitgebreid..
Wederom een triomf in sfeervolle ruimtelijke vormgeving van gothic maestro Margheriti.
Om mij onduidelijke redenen is hij naar ik meen slechts in FR op DVD uitgebracht, wel Franse maar geen andere subs.