• 9.370.277 stemmen

The Horror of It All (1964)

Komedie / Horror | 75 minuten

Genre: Komedie / Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Terence Fisher

Met onder meer: Pat Boone, Erica Rogers en Dennis Price

Plot The Horror of It All

"The zaniest bunch of ghouls ever to haunt a house!"

Een Yankee gaat op bezoek bij een excentrieke Britse familie om de hand van een van hun dochters te vragen. Hij bevindt zich al snel te midden van een erg vreemde familie. Een van hen praat als Bela Lugosi, een ander denkt dat ze een vampier is, terwijl een derde opgesloten zit in een isolatiecel. Een ander familielid is ontzettend blij als hij eindelijk een rijtuig uitvindt waar geen paarden voor nodig zijn (50 jaar na Henry Ford). En de grootvader leest de Playboy net voor hij sterft. De problemen beginnen wanneer de leden van de familie op mysterieuze wijze vermoord worden. De Amerikaan moet zien te ontdekken welk lid van de familie het familiefortuin zal erven.

John J. 'Jack' Robinson

Muldoon Marley

Grandpa Marley

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Eerste bericht en stem voor deze film komt van mij. Een horrorfilm met zanger Pat Boone in de hoofdrol dat zou wel eens een foute film kunnen opleveren dacht ik zo. Het bleek uiteindelijk eerder een dark comedy te zijn. Het deed me erg veel aan 2 andere films denken oa The Old Dark House die 30 jaar eerder uitkwam en Spider baby dat enkele jaren een release kreeg. Qua uitwerking van verhaal en karakters is de film wel beter dan Old Dark House, maar mist dat creepy horrorsfeertje. En ten aanzien van Spider Baby voelen de karakters dan weer leeg aan. Een betere uitwerking van de Morticia Adams achtige Natalie (Andree Melly) had bijvoorbeeld een stuk interessanter geweest. De vrouwelijke hoofdrol van Erica Rogers als Boone's toekomstige bruid, ze past niet in het plaatje (en is ook gewoon saai). Ook Boone zelf past niet in dit plaatje. Er is gekkigheid maar op het moment dat Boone vast komt te zitten in een kamer die hem dreigt te gaan verpletteren is er geen spanning en totaal geen horrorsfeer op de look van Andree Melly na dan. De verwilderde broer is helemaal niet eng, maar zo cliché als maar kan. Zoals iemand op letterboxd terecht opmerkte, deze film had 20 jaar eerder moeten uitkomen.

The Horror of it Al is trouwens de titel van een song die op een gegeven moment (uiteraard) door Boone wordt gezongen. Nu goed de professor met zijn uitvindingen 50 jaar na datum was ook nog wel leuk. Saai wordt het nooit maar ik bleef toch op mijn honger zitten.