• 9.370.314 stemmen

Geregisseerd door: Choi Ha-won

Met onder meer: Hwang Hae, Yoon Jeong-hee en Nam Koong-won

Gesproken taal: Koreaans

Plot Dokjitneun Neulgeuni

De eenzame oude pottenbakker Song redt het leven van de jonge Ok-su. Ze is hem dankbaar en hoewel ze niet van hem houdt, trouwt ze met hem. De twee krijgen een zoontje en leven gelukkig, totdat Ok-su's oude vlam Seok-hyeon opduikt. Deze heeft haar jarenlang gezocht en wordt Song's leerling om bij Ok-su in de buurt te kunnen zijn. Dit veroorzaakt spanningen.

avatar van Baggerman

Baggerman

De oudste Koreaanse film die ik tot dusverre zag en die viel me niet tegen, al wordt alles op het einde wel erg dramatisch. De film is best mooi geschoten en de omlijstende muziek is af en toe erg fraai en origineel (maar op het einde weer tè pathetisch).

Duidelijk is dat de film gerestaureerd is en uit verschillende bronnen samengevoegd (soms krijg je ineens hardcoded Engelse subs in beeld!). Zag dit ook al bij Sonagi, maar het is mooi dat op deze manier zulke fraaie films toch bewaard zijn gebleven en nu beschikbaar zijn voor de liefhebber.

Grappig, ik zie dat de actrice die Ok-su speelt de oude dame is die in Shi ('Poetry') speelt! Die heb ik nog liggen en zal ik dan binnenkort ook eens een kans geven.