• 9.370.364 stemmen

Una Vacanza del Cactus (1981)

Komedie | 95 minuten
Nog geen stemmen

Genre: Komedie

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Mariano Laurenti

Met onder meer: Bombolo, Anna Maria Rizzoli en Enzo Cannavale

Gesproken taal: Italiaans

Plot Una Vacanza del Cactus

Giuseppe Zerboni is een rijke edelman die naar het Griekse eiland Rhodos gaat, zogenaamd op zoek naar cactussen. Maar in werkelijkheid is hij ervan overtuigd dat hij daar zijn welgevormde en sexy ondergeschikte plat kan krijgen. Intussen mag zijn trouwe manusje-van-alles op zijn vrouw passen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Augusto Squarciarelli

Giuseppe Zerboni

Amina, cameriera greca

Zio Michele

Infermiere greco

Katina, cuoca greca

Er bestaan er gelukkig aardig wat van : films waarin Anna Maria Rizzoli naakt gaat...bij mijn weten is er trouwens geen film waarin ze niet naakt gaat, en dat is goed. Alleen jammer dat ze net iets te laat kwam en haar hoogtepunt bereikte toen het sex comedy genre net begon te kwijnen. Deze film is daar symptomatisch voor : een overgang tussen de ouwe sexkluchten van eind jaren zeventig, en de zon zee en strand vakantieprullen van de jaren 80.

Qua setting geheel het laatste, al zijn we nu dan niet aan de Adria maar in de Egean, goeddeels in Rhodos. De cast echter is nog geheel afkomstig uit het trashy sex comedy circuit, met behalve Rizzoli ook coryfeeen als Cannavale, de grote Bombolo en oerschlemiel Crcocetti. Later in de film nog een cameo voor Mario Brega, die jullie ook kennen uit the good the bad and the ugly...

Dit alles hoeft niet te verbazen aangezien de regisseur Laurenti de waarschijnlijk productiefste sex comedy vervaardiger uit de Italiaanse filmgeschiedenis is, mooie eretitel. Als bijna altijd pende hij het in 5 minuten neer met Milizia en verzorgde Ferrio er een Benny Hill score bij.

Toch valt het naakt hier tamelijk tegen : zeker, na nog geen 5 minuten heeft Rizzoli reeds de eerste verplichte omkleedscène, maar wat daarna volgt is wat magertjes. Slechts 1 keer gaat ze FF nude, in de al even verplichte douchescène uiteraard. Dat is te weinig. In feite laat MILF Polesinanti hier nog meer vlees zien, merkwaardig genoeg. Ook die bonne in het hotel was zo vriendelijk af en toe wat bekoorlijkheden te tonen , en dat was het wel zo'n beetje.

Film moet het in feite vooral hebben van de duetten tussen de genieen Bombolo en Cannavale, 2 grootheden en dat zeg ik zonder ironie. Crocitti zit hier meest met spetterpoep op de plee en levert derhalve een wat geringere bijdrage. Zoals ik zei komt Brega pas tegen het eind in beeld. Wat we vooral heel veel in beeld krijgen is VVV footage van Rhodos en eerder ook Athene, hetgeen duidelijk maakt dat deze film mede een nieuwe fase in de Italiaanse onderbroekencinema inluidde waarin het publiek meer aan zijn "trekken "kwam via straight to VHS bocht dan in de bios.

Wij dienen tenslotte nog te vermelden dat de eerste regel uit de synopsis niet klopt : een edelman komt in deze film niet voor- of die fopsheikh misschien- , en die cactus wordt door Bombolo meegenomen om op het graf van zijn oom te leggen- vraag me niet waarom. Bunuel eerbetoon wellicht.

Hoewel natuurlijk geen verplicht kijkvoer, zeer zeker niet het slechtste product dat ooit door Laurenti is vervaardigd met een aardig ritme en een grappige Bombolo vooral, altijd een meerwaarde. Niet op DVD, komt regelmatig in het seizoen op teevee.

Wie heeft dit gezien ?