Felice... Felice... (1998)
7,0 (131)
Gesproken taal: Nederlands en Japans
Releasedatum: 5 februari 1998
Plot Felice... Felice...
Een liefdesverhaal over de fotograaf en wereldreiziger Felice Beato die in het jaar 1895 naar Japan terugreist om zijn voormalige echtgenote O-Kiku te zoeken. Onderweg beschrijft hij in een nostalgische brief aan zijn broer Antonio hoe sterk hij naar zijn verloren liefde O-Kiku verlangt en hoe onmachtig hij zich voelt in het oude, te snel veranderde Japan. De reis brengt hem naar Nagasaki en Moji, Onomichi, de berg Fuji, Yokohama en Tokio. Plaatsen waar hij ooit met zijn geliefde was en waar hij de mensen nu niet meer begrijpt.
bennie jolink
beetje vreemde film over fotograaf die in japan op zoek gaat naar z'n vrouw. wel goed gefilmd maar je blijft je de hele film afvragen wat de regisseur nou eigenlijk wil zeggen. blijft toch een hele 'nederlandse' film ondanks dat iedereen japans spreekt.
blijft toch een hele 'nederlandse' film ondanks dat iedereen japans spreekt.

bennie jolink
had je ook een grolsch beugel voor kunnen kopen bij de pathé !!
Justice4All
beetje vreemde film over fotograaf die in japan op zoek gaat naar z'n vrouw.
Quido
De film is geïnspireerd op handmatig ingekleurde negentiende-eeuwse foto's van onder andere Felice Beato, Sjimooka Renjo en Baron von Stilfried. Deze foto's zijn opgenomen als beelden van de film en tonen symbolisch de wereld zoals Felice deze heeft ervaren. Pas op het eind beginnen de beelden van Japan tot leven te komen; Felice is verlost en kan eindelijk zijn rol in de wereld accepteren.
Felice... Felice... is geen liefdesdrama dat een blijvende indruk achterlaat, maar bevat genoeg positieve elementen om je aandacht de volle 100 minuten vast te houden. Leysen speelt een van zijn beste rollen en de regie van Delpeut is sober en sterk.
Lees de complete (DVD) recensie hier.
FisherKing
Heerlijk lekkere trage film, die me bij herziening eigenlijk nog meer beviel.
Het is een zoektocht van een westerling eind 19e eeuw, naar een vrouw die hij verlaten heeft. En de grote mis-communicatie tussen de Japanse cultuur en de westerse, en dan ook nog eens de westerse cultuur uit die tijd.
Ik vind het prachtig vorm gegeven, en echt steeds sterker wordend. Hup, ik verhoog naar 4*. Wereldrol van Johan Leysen inderdaad.
Dustyfan
Geen 'Lost in Translation' maar 'Lost in communicatie'
De film toont op prachtige wijze de verschillen en het wederzijds onbegrip in de manier waarop Japanners en Europeanen zich uiten en gedragen. Daar zit absoluut de kracht in dit verhaal.
Slechts de eerste 15 minuten had ik wat moeite met de traagheid en het 'lompe' gedrag van de hoofdpersoon Felice, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt.
robertus65
Op zo'n zonnige woensdagmiddag raad ik niemand aan om deze film te kijken, want je valt geheid in slaap.
Ronduit teleurstellend allemaal, erg langdradig. De film heeft een aantal prijzen gewonnen. Ik vraag me toch steeds af naar wat voor criteria er wordt gekeken, niet naar dingen die ik leuk vind in ieder geval. Naar visualisering las ik ergens, maar dat vond ik juist een minpunt. De hele film speelt zich bijna af in donkere kamertjes.
Ietwat truttig en traag, maar bij vlagen sterk spel en goed geschreven.
Mooie score van Loek Dikker ook...