• 9.370.166 stemmen

Geregisseerd door: Susan Koenen

Met onder meer: Damiën Papendorp, Brenda Radici, Appie Oudahmane

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Plot Het Wilde Westen

Verscholen in een park in het multiculturele Amsterdam-West bevindt zich bouwspeelplaats 't Landje. Elke dag staan dezelfde kinderen er te dringen voor het hek. Natuurlijk vanwege alle speelmogelijkheden en de loslopende dieren, maar ook omdat ze thuis weinig te zoeken hebben. Hier bouwen ze hun eigen hut, vinden ze een luisterend oor en voelen ze zich vrij. Soms echter moet er ook hard worden ingegrepen. Want hoe paradijselijk het ook lijkt, 't Landje is ook net de echte wereld. Er wordt gestolen, spullen worden vernield, er ontstaan ruzies of er moet iemand getroost worden. Ondanks alles voelen de kinderen zich hier thuis.

avatar van N23

N23

Ik ben benieuwd, zal er vanavond op letten.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Prima docu'tje.

Het geeft een kijkje in de wereld van de kinderen die daar spelen. Ze voelen zich er op hun gemak en dat is het belangrijkst. Een leuk gezicht, al die hutten bij elkaar. Vroeger bouwde ik ook van die krotten.
Dat niet alles vlekkeloos gaat is geen ramp. Als je echt alles in de gaten wil houden moet je ze in een gymzaal gooien...

Cameraman was goed, stabiele shots van verschillende hoeken. De editor heeft het goed kunnen mixen.

Zeer tragisch dat die kip dood ging.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Wat een ontzettend leuke documentaire. Zo'n simpel onderwerp, een gewoon verhaal, maar zo leuk in beeld gebracht. En dan met een stel bijdehandjes van nog geen 12 jaar oud.

Wat een waanzinnige speelplaats dat 'Landje'. Kan me goed voorstellen dat je je daar als kind in een hemel waant. Heerlijk!