• 9.370.277 stemmen

Behind the Red Motel Door (2010)

Misdaad | 91 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: TheWorldFamous Ike

Met onder meer: Josh Feldman, Tom Galup en Derek Lui

Plot Behind the Red Motel Door

Een keurig gezin is via de beruchte Route 66 op weg naar Disneyland. Ze besluiten een nacht door te brengen in een budgetmotel en de kinderen te verstoppen om kosten te drukken. Het brave gezinshoofd en zijn in Mickey Mouse-trui gehulde vrouw vallen ondanks hun burgerlijkheid behoorlijk op in deze omgeving. De meeste klanten betalen hier namelijk per uur. Achter de rode deuren van het motel verzamelt zich een keur aan kleurrijke types, die hun geld verdienen op schimmige wijze. Drugs, seks en geweld regeren hier en een illegale tandarts houdt er als vanzelfsprekend praktijk.

avatar van IcU

IcU

Geregisseerd door TheWorldFamous Ike? Is dit een username?

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Ik neem aan dat zijn ouders hem zo niet genoemd hebben

De film schijnt een hommage te zijn aan Hitchcock's Rope (1948) en beleefd zijn première op het IFFR.

avatar van Reinbo

Erg tof filmpje. Met recht kan de vergelijking met Tarantino gemaakt worden. Achter de diverse motel deuren spelen zich kleine zeer scherpe en geestige tafreeltjes af. Sterk geschreven en goed gespeeld. Toppertje, dikke 4*

avatar van voskat78

voskat78

Net bekeken en kan me de vergelijking met Tarantino wel indenken... *het schoot me tijdens de film zo nu en dan ook te binnen* Zoals Reinbo al scheef spelen zich achter diverse deuren van een op het oog lijkend dood normaal motel; bizarre, grappige en schimmige dingen af die het daglicht niet kunnen verdragen. De receptionist maakt het plaatje compleet door zijn botte houding naar de klanten toe, wat het extra grappig en bizar maakt. (je zal maar in zo'n motel terecht komen)

Wat mij betreft dan ook een goeie stat om de dag mee te beginnen.

avatar van Ducoz

Ducoz

Kon er aardig om grinniken! Een van de leukste films die ik op IFFR heb gezien!