• 9.373.111 stemmen

Joanna Lumley in the Land of the Northern Lights (2008)

Documentaire | 60 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Joanna Lumley en het Noorderlicht

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Archie Baron

Met onder meer: Joanna Lumley

Plot Joanna Lumley in the Land of the Northern Lights

Joanna Lumley, vooral bekend als de cocaïne snuivende alcoholiste Patsy in ‘Absolutely Fabulous’, reist naar de Poolcirkel om het Noorderlicht te zien. Lumley groeide op in het tropische Maleisië en als kind kon ze alleen maar fantaseren over vorst en sneeuw. Haar favoriete kinderboek was: ‘Ponny the Penquin,’ een boek met zwart-wit illustraties van een pinguïn omringd door het Noorderlicht. Als kind droomde ze daarom al van een reis naar het uiterste puntje van het noorden, en nu heeft ze de kans om deze kinderdroom te realiseren en in vervulling te zien gaan: één keer het noorderlicht aanschouwen.

avatar van stinissen

Prachtige indrukwekkende documentaire over het fenomeen Noordelicht, Joanna Lumley ken ik nog van de wrekers en ik moet zeggen ze is hier 62 jaar en wat ziet die vrouw er nog goed uit je zou haar achter in de 40 geven. Met haar prachtige stem maakt ze de prachtige momenten nog intenser om te kijken een must see.

gijsvogel

Ik wist niet dat docu's ook op MM terug kwamen...?
Waarom niet puur voor films houden eigenlijk?

@ Henk44/ Stinissen: hé, volgensmij heb je mijn spot op FTD meegenomen? haha, kleine wereld...

stinissen schreef:

Inderdaad Henk, mooie documentaire!

Die Aurora Borealis was zo f*cking prachtig om te zien hier! Ik wil écht zelf een keer naar Noord-Scandinavië!

gijsvogel schreef:

Ik wist niet dat docu's ook op MM terug kwamen...?

Waarom niet puur voor films houden eigenlijk?

Die discussie is al 1000 keer gevoerd op MM, en zo oud als de weg naar Rome. Dus die wordt echt niet opnieuw gevoerd....

PS,

als je niet begrijpt waarom docu's op deze site mogen, waarom stem je er dan wel op? Verwijder dan gewoon je stem ofzo.

narva77 schreef:

PS,

Sorry hoor dat ik me dat afvroeg hoor, zal het niet meer doen!

narva77 (crew films)

Geeft niks hoor, en excuses als ik wat geïrriteerd reageerde!

Maar die discussie was al vaker gevoerd hier. Vandaar.

narva77 schreef:

Geeft niks hoor, en excuses als ik wat geïrriteerd reageerde!

Maar die discussie was al vaker gevoerd hier. Vandaar.

Het is u bij deze vergeven...

Ha ha oké, bedankt!

avatar van Dreiecke

Dreiecke

"I have been waiting all my life to see the northern light and now I see it on a scale beyond description. I’m as happy as can be. It’s the most astonishing thing I have ever seen..."

... zegt Joanna in duidelijk waarneembare euforie. Zo indrukwekkend kan het blijkbaar zijn

Erg mooi, de beelden van de Noordpool, prachtig zelfs. Joanna Lumley passeert de noordelijke poolcirkel met een husky slede en bezoekt de Saami, een volk wat aldaar woonachtig is.

De gebruiken van het volk zijn te zien en ook hun klederdracht tijdens een speciale kerkdienst.

Verder leven de mensen net als hier, het leek een beetje op IJsland wat dat betreft.

Joanna sliep wel ergens met al haar dikste kleding aan en een muts op onder dikke dekens terwijl haar adem wolkjes vormde vanwege de kou, ik moet er niet aan denken.

Hoewel, om Aurora Borealis te zien??? Wow!

Veel interessante informatie dus over allerlei zaken die de Noordpool betreffen, waaronder informatie over het magnetisch veld en het noorderlicht en de bijbehorende spectaculaire beelden.

Joanna was overigens aardig aan het flirten met de Saami die ze liefkozend ‘reindeerboy’ noemde.

avatar van david bohm

david bohm

Mooie documentaire gepresenteerd door de enthousiaste, charmante Joanna Lumley met haar fantastische teksten. Tijdens het kijken verwachtte ik dat ieder moment een sigaret in de brand zou worden gestoken, maar nee. Het ene onderdeel is natuurlijk interessanter dan het andere. Behoorlijk indrukwekkend trouwens dat noorderlicht of Aurora Borealis.

avatar van adso

adso

P R A C H T I G E beelden, maar ik vond Lumley een beetje het te verwende kind 'acteren'

en het uiteindelijke noorderlicht had toch iets bedrieglijks omdat het geen enkel effect had

op haar directe omgeving of ben ik nou te wantrouwend?