• 9.372.844 stemmen

Geregisseerd door: Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch

Met onder meer: Ger Lataster, Hermine van Hall

Releasedatum: 13 januari 2011

Plot Niet zonder Jou

Niet zonder jou is een intiem en ontroerend portret van een bejaard echtpaar, Ger Lataster en Hermine van Hall, gefilmd door hun zoon en schoondochter. Van zeer dichtbij toont de documentaire het laatste jaar dat kunstschilder Ger en fotografe Hermine met elkaar doorbrengen, na een huwelijk van 65 jaar. Alles wat in hun leven vanzelfsprekend was begint uit elkaar te vallen. Door Ger’s doofheid en Hermine’s dementie stapelen de misverstanden zich op en neemt hun vertwijfeling toe. Maar in tuinieren en vooral in kunst vinden ze nog steeds een bron van geluk en troost. Ger probeert te blijven schilderen terwijl zijn muze Hermine steeds zieker en verwarder wordt. Het moment van afscheid nemen komt onherroepelijk dichterbij.

avatar van DNRchist

DNRchist

Quido schreef:

Eerste drie kwartier zijn ronduit vervelend, laatste half uur echter hier en daar best aangrijpend.

Ik heb speciaal na het zien van deze film een Moviemeter-account aangemaakt om mijn mening over deze docu te kunnen geven.

Ik weet niet welke film jij hebt zitten kijken, maar ik vond 'm werkelijk waar geweldig! Prachtig in beeld gebracht hoe een hoog bejaard echtpaar, ondanks de ergernisjes, nog zo van elkaar houdt; tot de dood hen letterlijk scheidt. Sommige stukjes waren best tragisch, zoals de dementie van Hermine, waar ik stiekem toch wel eens om moest lachen, en het slechte gehoor van Ger, die in de hele film wel 50x "hè?" zegt.

De film eindigt met een prachtige quote van Ger.

Super!

avatar van vigorito

vigorito

Ik zag gisteren een prachtige en aangrijpende documentaire. Ger lataster is een schilder die ik al lange tijd zeer bewonder.