• 9.370.277 stemmen

Gruß und Kuß vom Tegernsee (1957)

Komedie / Muziek | 105 minuten

Genre: Komedie / Muziek

Oorsprong: West-Duitsland

Geregisseerd door: Rudolf Schündler

Met onder meer: Elma Karlowa, Bert Fortell en Monika Dahlberg

Gesproken taal: Duits

Plot Gruß und Kuß vom Tegernsee

De rijke Pat wordt door haar vader op vakantie gestuurd naar het Tegernmeer. Ze gaat veel liever naar Parijs en vraagt de arme studente Lissy om haar plaats in te nemen. De verwisseling zorgt voor allerlei komische verwikkelingen.

avatar van Dk2008

Dk2008

Best een aardige film. Want dat zijn die muzikale romantische komedies vaak helemaal niet. Toch heb ik er nogal wat gezien want echt slecht zijn vaak ook niet. Muziek is vaak wisselend, inhoudelijk zijn ze luchtig en mooie plaatjes van het Duitse landschap helpen ook. Prima zondagmiddag kijkvoer.

Ik vond die Elma Karlowa best een mooie meid in die tijd dus dat is de directe aanleiding geweest om zulke films te bekijken.

3.0

avatar van Dk2008

Dk2008

Maakt deel uit van 2 dvd-set Kino-Legenden vol. 9 Harald Juhnke zonder ondertitels eigenlijk aangeschaft voor deze film. Een paar jaar geleden gekocht bij de Duitse media. Nou niet al te beste koop dan want hij viel best tegen. Vroeger wel een aantal keer gezien van een tv kopie. Elma Karlowa mag er wezen daar niet van, ze was een Joegoslavische. Ze werd later dik en depressief. Werd nog bekend van Angst essen Seele auf (1974) van Fassbinder.

Muziek gedeelten, rock en roll-nummer en dat ze op de boot zingen en richting het eind nog een shownummer van George Tapps and his Dancers uit New York. Maar het grootste nadeel is toch wel dat kluchtige gedoe altijd in dit soort films.