• 9.370.277 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Thomas Carr

Met onder meer: Wayne Morris, Jimmy Lydon en Beverly Garland

Plot The Desperado

"Sam Garrett was all bad...all killer...and always ready to prove it!"

Van 1870 tot 1873 lijdt Texas onder het regime van de despotische gouverneur E.J. Davis en zijn gewelddadige staatspolitie die vanuit Johannes City wordt geleid door kapitein Jake Thornton. Twee jonge mannen, Tall Cameron en Ray Novack, vluchten naar het Big Bend gebied om aan vervolging te ontkomen. Ray pretendeert Talls vriend te zijn, maar eigenlijk haat hij hem. De jaloerse Ray is bang dat Laura Bannerman Talls vrouw wordt. Ray en Tall bundelen hun krachten met Sam Garrett, een moordenaar met een prijs op zijn hoofd. Ray probeert Garret te doden om de beloning te incasseren, maar Tall redt Garretts leven en Ray vlucht vervolgens naar Johannes City. Ray doodt kapitein Jake Thornton en een andere soldaat, maar Tall krijgt daarvan de schuld. Garrett kan Tall vrij pleiten, maar zal hij dat ook doen?

Sam Garrett

Martin Novak

Police Sergeant

avatar van trebremmit

trebremmit

Dvd release bij Warner Archive.

The Desperado

avatar van lezertje

lezertje

Zeer ongeïnspireerd geacteerde western, met twee nitwits in de hoofdrollen. Vier jaar later werd het scenario door R.G. Springsteen opnieuw verfilmd onder de titel ‘Cole Younger, gunfighter’.

avatar van mr rumson

mr rumson

The Desperado kent een prima verhaal .

Maar helaas acteren Jimmy Lydon en Ray Novak voor mij maar matig .

Wayne Morris doet het dan een stuk beter en heeft zijn uiterlijk ook mee om als outlaw door te kunnen gaan .

Ook de jonge Lee van Cleef die zelfs twee rollen heeft in deze western namelijk Paul Clayton en Buck Clayton. Doet het niet onaardig.

Hoewel deze western op IMDB een 7 haalt al heeft deze western vrij weinig stemmen daar .

Kan ik dat er niet van maken wat te danken is aan de bovengenoemde acteurs .