• 9.371.015 stemmen

Geregisseerd door: Helena Trestíková

Met onder meer: en Kateřina Bradáčová

Gesproken taal: Tsjechisch

Plot Katka

"This is not a film about drug abuse, but a film about the replenishing power of life, about values and their price, about mothers and their relationship with their children."

Dertien jaar lang volgde filmmaker Helena Třeštíková de Tsjechische Katka. Op haar negentiende kickt ze af van 'koning Heroïne'. De jaren daarna volgen we haar in een wanhopig makende strijd tegen de drugs. Een strijd met zichzelf en het leven. Als ze zwanger blijkt, lijkt dat de doorslag te geven om eindelijk te stoppen.

Kateřina Bradáčová

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Zeer indrukwekkende documentaire, toen ik de bioscoop uitkwam had ik toch echt even nodig om me weer een beetje lekker te voelen. De camera gooit je in het in en in trieste bestaan van Katka en laat de panische hopeloosheid zien. Als een fly-on-the-wall gaan we onverstoord mee in het leven vol spuiten en rotzooi. Wat mij betreft tot nu toe de beste film van het IDFA 2010.