• 9.370.453 stemmen

28 1/2 Mousou no Kyojin (2010)

Sciencefiction | 73 minuten

Genre: Sciencefiction

Alternatieve titels: 28½ / 28 1/2 Moso no Kyojin

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Mamoru Oshii

Met onder meer: Erika Okuda, Momoko Tanabe en Masahiro Sudo

Gesproken taal: Japans

Plot 28 1/2 Mousou no Kyojin

Akiko, een cameravrouw voor het project Tetsujin 28-go, ziet van tijd tot tijd een jongen die haar doet denken aan Shotaru, de hoofdpersoon van Tetsujin 28-go. Dan blijkt Oshii, die het project regisseert, verdwenen te zijn...

avatar van Black Math

Black Math

Enkele schitterende screenshots op Twitch doen me al erg naar de film uitkijken. Elders heb ik gelezen dat deze film volgens Oshii meer inhoud heeft dan Assault Girls. Minder inhoud lijkt mij in ieder geval onmogelijk.

Tetsujin 28-go is een manga die enorm veel invloed gehad schijnt te hebben op het manga- en animewereldje, en schijnt de eerste mecha-manga te zijn. Eerder dit jaar heeft Oshii zijn debuut gemaakt als toneelregisseur met een toneelversie van Tetsujin 28-go, waarvoor een robot van 500 kilo gebouwd schijnt te zijn.

Voor zover ik heb begrepen is deze film dus gebaseerd op fictieve gebeurtenissen rondom het toneelstuk. Het plot doet me een beetje denken aan Talking Head. De toneelrobot schijnt er ook in voor te komen, maar ook een robot die de "echte" is binnen het universum van de film. Ik ben benieuwd.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Hoewel assault girls niet een hele beste indruk op me heeft achtergelaten, kijk ik toch wel weer enorm uit naar dit

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Black Math schreef:

Ziet er inderdaad fijn uit, gaat op de lijst.

avatar van Black Math

Black Math

Trailer. Een fake-documentaire dus en het ziet er prachtig uit. Ik word nu wel heel erg nieuwsgierig. De film is eind juli vorig jaar in Japan in première gegaan, geen idee wanneer hij dan op de westerse markt terecht komt als ie überhaupt al uitgebracht wordt buiten Japan.