• 9.370.556 stemmen

The Hunchback of Notre Dame (1996)

Animatie / Familie | 50 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titels: Enchanted Tales: The Hunchback of Notre Dame / De Klokkenluider van de Notre Dame

Geregisseerd door: Diane Eskenazi

Plot The Hunchback of Notre Dame

Quasimodo is door zijn broer Jean-Claude verbannen naar de Notre Dame in Parijs. Maar als de Klokkenluider ziet hoe zijn broer de dansende zigeunerin Melody wil arresteren omdat ze plezier maakt, redt hij haar en neemt haar mee de kerk in. Jean-Claude arresteert de moeder van Melody. Als zij de kerk niet verlaat, zal haar moeder haar plaats in moeten nemen. Eenmaal in de handen van Jean-Claude wordt de mooie zigeunerin in de kerkers gegooid. Tenzij Quasimodo er een stokje voor steekt, zal Melody de volgende dag worden omgebracht op het kerkplein...

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Had deze ooit op VHS.

Deze animatie film is toch wel heel slecht. De Nederlandse nasynchronisatie is beroerd. Er zit geen enkel aspect uit het boek in deze film. Esmeralda heet hier Melody , ziet er daarnaast niet goed uit en Frollo heeft veel weg van Gaston uit Belle en het Beest. Alleen Quasimodo was aardig getekend. De figuurtjes zoals de instrumenten praten en zijn ronduit belachelijk. Het ergste van de film is dat Esmeralda/Melody en Quasimodo trouwen. Een belediging op de roman en de oude films. Qua animatie was alleen de Disney versie het kijken wel waard. 1,0 voor een VHS herinnering dan maar. Wel grappig dat dit op deze site staat.

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Compleet met movie acteurs eens Had deze ooit gezien bij mijn oppas, die deze en een of andere Lion King ripoff op DVD had. Wel grappig dat ik door een 1* te geven, het gemiddelde omhoog gaat